sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Tulossa: Suomen Kädentaidot 2021 - bloggaajan vinkit messuille!

Suomen Kädentaidot 2021 - tätä tapahtumaa on odotettu niin paljon! Viime vuonna ei koronan vuoksi pahemmin messuiltu, mutta tänä syksynä tapahtumia on alettu taas järjestämään ja itse ainakin lähden messuille turvallisin, hyvin mielin. Tänä vuonna messuilla on monia tuttuja näytteilleasettajia, mutta sitten myös monia ensikertalaisiakin tai paluun tehneitä, mikä on tietysti kiva juttu! Näytteilleasettajien lisäksi messuilla on tuttuun tapaan monenlaista ohjelmaa aina työnäytöksistä muotinäytöksiin ja kirjaesittelyistä itse käsitöiden kokeilemiseen. Toki messuilta löytyy myös erilaisia näyttelyitäkin. Ehkä parasta, ainakin omasta mielestäni, on uudet ideat, messutarjoukset ja että samojen kattojen alla on niin valtava tarjonta monipuolisia käsityöjuttuja.

Useina vuosina olen tehnyt erilaisista messuista bloggaajan vinkit messuille -julkaisun, ja näin ajattelin tehdä tänäkin vuonna. Olen poiminut lukuisista näytteilleasettajista mielestäni kiinnostavimpia, joita haluan nyt vinkata myös lukijoille. Luvassa on ainakin upeita tuoteuutuuksia ja kivoja tarjouksia!

Vernada - E 611:
Jos etsit itsellesi tai lahjaksi kaunista, laadukasta, kotimaista korua, niin kannattaa käydä kurkkaamassa Vernadan osasto. Vernadan suosituimpia tuotteita ovat korut erilaisilla voimasanoilla, kuten: "UNELMOI. USKO. TAISTELE. USKALLA." ja  "ELÄ. NAURA. RAKASTA.". Valikoimasta löytyy toki paljon muitakin erilaisia koruja, joita koristaa esim. perhonen, risti, siipi tai pisara. Materiaaleina koruissa käytetään mm. nahkaa ja laadukasta korumetallia, joka sopii myös nikkeliallergisille. Uudessa sesonkimallistossa on mukana myös ihania Pitsi-koruja. Vernadan tuotteilla on avainlippu ja tuotteet valmistetaan Pohjanmaalla pienessä korupajassa yrittäjän omin käsin. Tutustu myös Vernadan verkkokauppaan tästä.Omakoru - C 401:
Omakorun osasto on kuin karkkikauppa! Erilaisia helmiä, materiaaleja ja värejä löytyy niin yksittäin, pusseittain, kuin nauhoittain. Helmien lisäksi valikoimasta löytyy tietenkin myös erilaisia korutarvikkeita, kuten nauhoja, lenkkejä, koruvaijeria, lukkoja ja kaikkea, mitä koruaskarteluun saattaakin tarvita. Mikäli et pääse messuille tai jotain unohtuu, Omakorulta löytyy myös verkkokauppa, sekä varasto- ja vähittäismyymälä Tampereella.

  
Talisa Designin valikoimaan kuuluvia tuotteita.
 
Talisa Design - E 221:
Talisa Designiltä löytyy kivoja tuotteita mm. lemmikkien ja käsitöiden ystäville. Valikoimasta löytyy mm. Suomessa käsin tehtyjä pussukoita, koruja, kortteja, vihkoja ja taidejulisteita. Omia suosikkejani on mallistossa seikkailevat suloiset kissat, joihin yrittäjä on saanut inspiraationsa omista kissoistaan. Mahdollista messutarjouksista Talisa Design tulee ilmoittamaan somekanavillaan, joten kannattaa seurata Talisa Designiä Facebookissa, sekä Instagramissa @talisa_design_.


Riikka-Piikan käsin värjättyjä Hip Hei -lankoja.

Riikka-Piikka ky
- C 131:
Riikka-Piikka on yhdeksän ja puoli vuotta vanha käsityö- ja sisustusalan yritys Joroisista, Savosta. Yritys tunnetaan laajasta valikoimasta, sekä ripeästä ja mukavasta palvelusta. Riikka-Piikka on osallistunut useille kädentaitomessuille miltei joka vuosi ja Tampereelta heidät löytää tänä vuonna tutulta paikalta C-hallin ykköskäytävän varrelta osastolta C131. Mukaan Tampereelle lähtee valtavasti tavaraa: villapaitalankoja, omin käsin värjättyjä Hip Hei -lankoja ja kaikkea aina virkkauslankoihin asti. Osastolla on mukavia tarjouksia (kuten 6-säkeistä sukkalankaa), hienoja uutuuksia ja vaikka mitä muuta ihanaa! Riikka-Piikan väki yrittää löytää asiakkaan projektiin langat ja tarvikkeet ja neuvoa projekteissa parhaansa mukaan.

Nappitalo tunnetaan runsaasta ompelutarvikevalikoimastaan.

Suomalainen Nappitalo oy - A 1008:
Nappitalo on vuonna 1991 perustettu ompelutarvikkeita myyvä yritys, jonka myymälä sijaitsee Helsingin Punavuoressa (Yrjönkatu 12). Pienestä koostaan huolimatta myymälä yllättää monipuolisella valikoimallaan. Nappitalon verkkokauppa puolestaan aloitti toimintansa vuonna 2017. Ompelutarvikkeiden myynnin lisäksi yritys tarjoaa mm. vetoketjun lyhennyksiä ja päällystettyjen nappien valmistusta omasta kankaasta. Tuotteet Nappitalolle tulee pääasiassa eurooppalaisilta tavarantoimittajilta. Messuille Nappitalo tuo mukanaan mm. alusvaate- ja laukkuompeluun sopivia lenkkejä, säätimiä ja nauhoja. Asiantuntevat myyjät auttavat mielellään askarruttavissa kysymyksissä ja lyhentävät tarvittaessa vetoketjuja.

  Esimerkkejä Charlotan tuotevalikoimasta.

Charlotta-Production Oy -
C 111:

Varmasti moni aikaisemmilla Tampereen Kädentaitomessuilla käynyt muistaa Charlotan, sillä kyseessä on se pirteän pinkki kiva askartelutarvikeosasto juuri, kun C-halliin astuu sisään pääaulasta. Charlotan valikoimasta löytyy runsaasti mm. erilaisia korttitarvikkeita, kuviolävistäjiä ja himmelitarvikkeita. Tällä osastolla kannattaa siis pysähtyä, jos perinteiset kortti- ja himmeliaskartelut ovat juttusi! Uutuutena osastolla on lisäksi mukana kortti- ja heijastintarvikepakkauksia.


PintyPlus kalkkimaaleja kauniissa sävyissä.


PintyPlus Finland -
E 941:
Messujen mutteri-alueelta  löytyvä PintyPlus tuo mukanaan kalkkimaalisprayt, joita voi käyttää monipuolisesti niin pieniin askarteluihin, kuin kokonaisiin huonekaluihin. Mukana on kaikki valikoimaan kuuluvat upeat sävyt ja tarjouksena kaikki kalkkimaalisprayt 10 e / pll. Erilaisia ideoita kalkkimaalien käyttöön löytyy mm. PintyPlussan nettisivuilta, Facebookista ja Instagramista.


Kustannus-Mäkelän uutuuskirjoja.

Kustannus-Mäkelä Oy - C 521:
Kustannus-Mäkelän valikoimaan kuuluu runsaasti erilaisia käsityökirjoja. Mukana on vanhempien kirjojen lisäksi runsaasti uutuuksia, kuten vuoden käsityötekniikkaan liittyvä Parsi ja paikkaa - näkyvästi!, aiemman vuoden käsityötekniikkaan liittyvä Veistä ja vuole kauhasta kuksaan ja runsaasti erilaisia suosittuja makramee-kirjoja. Kaikki kirjat, myös uutuudet, myydään messuilla tarjoushinnoin.

     
Esimerkkejä Tuulia Designin valikoimasta:
LOISTE-koristekuusi, Palmikko-seinätekstiili ja Unisieppari.

    
Tuulia Design - C 221:
Tuulia Designillä on tänä vuonna messuilla entistäkin isompi osasto, mikä on tietenkin mahtava juttu! Tuulia Designillä paljon kivoja tarvikepakkauksia, mm. koruja, askartelua, virkkausta, makrameeta... On siis monenlaista tekniikkaa, tyyliä, väriä ja materiaalia. Mukana messuilla on runsaasti uutuuksia, kuten REISSU-pipo ja lapaset, Nalle-pipo, Unisieppari, Lauluveikot, Bohemian-ryijy, Palmikko-seinätekstiili, Rusetti-heijastin 2 kpl ja Helmiryijy kanelitangossa. Lisäksi osastolla on tuttuja tarjouksia, kuten Torvisen veljekset 10e, Esteri-kaulakoru 25e/3kpl ja sormineulottu kaulahuivi 20e. Tarvikepakkauksissa on selkeät ohjeet ja kaikki tarvittavat materiaalit, mutta joissakin töissä saattaa lisäksi jotain pientä tarvita, kuten sakset, liimaa tai muuta vastaavaa. Itse olen tykännyt näistä tarvikepakkauksista!


VINKKI! Kannattaa käydä tutustumassa Suomen Kädentaidot -nettisivuille. Sivuilla on hyvin infoa kaikkeen messuihin liittyvästä, kuten lipuista, saapumisesta, näytteilleasettajat, hallien pohjakartat ym. Esim. nuo pohjakartat ovat sellaisia, mitä monet on messuilla kaivannut. Lisäksi kartat voi tulostaa jo kotona ennakkoon ja merkata niihin itseään kiinnostavat näytteilleasettajat. Toisena vinkkinä: varatkaa jonkun verran käteistä rahaa! Koskaan ei tiedä, jos vaikka korttien kanssa tuleekin ongelmia ja sitten harmittaa! Pikkurahaa kannattaa varata esim. narikkaa varten.


Hyviä kädentaitomessuja! Tulethan terveenä messuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)