torstai 25. maaliskuuta 2021

Muutamme Jämsänkoskelle! Mitä odotan uudelta asuinpaikalta?

Joillekin on varmasti tullut täytenä yllätyksenä se, että muutamme Jämsänkoskelle! Emme ole oikeastaan pitkään edes vakavissaan asiaa miettineet, ehkä pari kuukautta? Pitkään on ollut selvää, ettemme ikuisesti ole Rovaniemelle jäämässä (vaikka ihana kaupunki onkin!), mutta emme olleet tehneet päätöstä, koska muutto olisi ajankohtainen ja minne. Mieheni rupesi kuitenkin alkuvuodesta puhumaan, että olisi kiva asua lähempänä vanhempia ja aloimmekin miettimään, mikä voisi olla sopiva asuinpaikka. Päädyimme Jämsään, koska se on noin puolivälissä kummankin vanhemmista. Kun Jämsään tutustui paremmin, huomasimme, että siellä on kaikki tarvittava, junat kulkee ja asunnotkin ovat halpoja: saisimme isomman asunnon pienemmällä vuokralla. Asunnoksi löysimme kivan kolmion, jossa on kaikkea, mitä itse asunnolta haaveilin. Olen niin kiitollinen miehelleni, että hän on ollut monessa asiassa asuntoon liittyen joustava. Olen muutosta ja tulevasta kodistamme ja kesästä niin innoissani! Mitä kaikkea oikeastaan odotan?


Kuva: Pixabay.

Uuteen asuntoon tottuminen
Uudessa asunnossa on varmasti totuttelemista. Asunto on 22,2 neliötä isompi ja asunnossa on yksi huone ja parveke enemmän. Lisäksi asunnossa on paljon enemmän säilytystilaa, mikä mahdollistaa vanhoista hyllyistä luopumisen. Mielenkiinnolla odotan myös talon yleisiin tiloihin tutustumista. Millaiset löylyt mahtaa saada saunassa ja onko pesutupa toimiva? Entä millaisia naapureita saamme?

Uuteen asuinympäristöön tottuminen
Muistaakseni olen käynyt Jämsänkoskella elämäni aikana kaksi kertaa, joista toinen oli asunnon katsomisreissu. Paikka on siis itselleni täysin vieras. Olen kuitenkin yrittänyt selvittää netistä mahdollisimman paljon asioita, mitä Jämsänkoskella ja Jämsällä on tarjota. Vaikka palveluita ei ole niin paljon kuin esim. Rovaniemellä missä nyt asumme, niin palveluita on kuitenkin tarpeeksi. Hienoa on, että Jämsässä pysähtyy juna, jolla pääseekin sitten kätevästi Jyväskylään ja Tampereelle! Mielenkiinnolla lähden tutustumaan esim. uusiin kävelyreitteihin, kantakauppoihin, kirjastoon ja uimahalliin.

Enemmän läheisten näkemistä
Ajatuksena koko muutossa on, että olemme lähempänä sekä omiani, että miesystävän vanhempia. Lisäksi samalla olemme lähempänä kummankin sisaruksia, joten selvää on, että läheisiä nähdään paljon useammin! Esim. Rovaniemeltä omien vanhempieni luo on n. 700 km, niin matkan vuoksi ei ole tullut kovin usein vanhemmilla viime vuosina käytyä.

Retkiä ympäri Suomea

Kun asuu Keski-Suomessa, niin selvää on, että siitähän on mahdollisuus lähteä retkille joka suuntaan! Harrastamme mieheni kanssa geokätköilyä ja on hienoa päästä ihan uusille kätköilyalueille. Lisäksi itseäni kiinnostaa mm. erilaiset museot, nähtävyydet, tapahtumat ym.

Uudet mahdollisuudet
Saanko mahdollisesti uusia harrastuksia ja/tai ystäviä? Millaisia kursseja Keski-Suomen työväenopistoilla on tarjota? Löydänkö uusia yhteistyökumppaneita blogiin tai Instagramiin? Ja kuten aiemmin mainitsin, Keski-Suomesta pääsee joka suuntaan: monia kaupunkeja ja kyliä, monia mahdollisuuksia!

Innolla uusia tuulia odotellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)