torstai 25. maaliskuuta 2021

Asioita mitä jään kaipaamaan Rovaniemeltä

Niin tulee käymään, että asumiseni Rovaniemellä jää viiden vuoden mittaiseksi, Olemme asuneet miesystäväni kanssa yhdessä vuodesta 2016 alkaen ja lisäksi perheeseemme liittyi Laku-kissa vuonna 2018. Viiden vuoden aikana elämässä on kerennyt tapahtumaan vaikka ja mitä, mutta en ole missään vaiheessa katunut muuttoani Rovaniemelle - olen viihtynyt kaupungissa todella hyvin! En oikeastaan näe kaupungissa mitään vikaa, muuta kuin että se on turhan kaukana läheisistä. Läheiset on kuitenkin meille niin tärkeitä, että haluamme olla heidän kanssamme enemmän ja tämän vuoksi olemme päätyneet muuttoon Jämsänkoskelle. Ajatuksia Jämsänkoskelle muutosta sitten toisessa julkaisussa - tässä julkaisussa keskitytään vielä Rovaniemeen. Mitä kaikkea jään kaipaamaan Rovaniemeltä?


Porot Ounaskosken uimarannalla vuonna 2019. Mm. poroja ja uimarantoja tulee ikävä!


Lumiset talvet
Rovaniemellä talvet on todellakin vielä talvia! On lunta ja pakkasta ja se on ihan tavallista. Ounasvaaralla on laskettelijoita, laduilla hiihtäjiä, kaukaloissa luistelijoita, pulkkamäissä mäenlaskijoita, auraajat tekee työtä minkä kerkeävät... Missä mahtaa mennä nykyään Suomessa raja, missä talvet on oikeasti lumisia?

Lappi
Lapin luonto, porot, kulttuuri, joulupukki... Lappi on vähän kuin oma maansa, se eroaa niin paljon Etelä-Suomesta. Kauniita maisemia, poroja ja monia muita Lapin juttuja tulee ikävä!

Keskusta-alue
Keskusta on kivan pieni, mutta sinne on saatu mahtumaan paljon! On ravintoloita, vaatekauppoja, peruspalveluita, erikoisliikkeitä, supermarketteja... Lisäksi auton saa aina johonkin parkkiin.

Arktikum puistoineen
Arktikum on yksi suosikkimuseoistani ja lisäksi pidän Arktikumin puistosta ja -uimarannasta. Puisto on todella kaunis ja uimaranta yksi suosikkirannoistani Rovaniemellä.

Uimapaikat
Rovaniemellä on monta kivaa uimarantaa, mutta lisäksi myös uimahalli ja Santa Sportin kylpylä. Uimapaikkoja siis riittää, vaikka mitään hienoa isoa kylpylää Rovaniemellä ei olekaan.

Pitkospuureitit
Rovaniemellä asuessani olen tykästynyt pitkospuilla kävelemiseen. Alueella on monia kivoja reittejä, joista etenkin Koivusaaren luontopolku on suosikkini.

Kirjasto
Kirjastoissa on isoja eroja ympäri Suomen. Tykkään Rovaniemen pääkirjastosta kovasti! Tilat on hienot ja selkeät ja valikoimaa piisaa. Lisäksi kirjasto on mielestäni helppokäyttöinen.

Kaikukortin mahdollisuudet
Mielestäni on ihan mahtavaa, että pienituloisia autetaan esim. juurikin Kaikukortin muodossa. Kaikukortti on siis pienituloisille tarkoitettu kortti, jolla pääsee ilmaiseksi esim. liikuntapalveluihin, museoihin ja kulttuuripalveluihin. Joka paikassa ei tällaista korttia ole!

Ilmainen paikallislehti
Itse tykkään lukea paikallislehteä, joka on ihan painettu paperille. Joissain kaupungeissa paikallislehdet maksavat ja vieläpä paljon. Mielestäni on todella kiva juttu, että lehden saa ilmaiseksi painettuna!

Rovaniemi tulee aina säilymään sydämessäni! <3

2 kommenttia:

  1. Kivaa lukea positiivisia juttuja omasta kotikaupungista, avartaa omaakin katsomusta. Ja ihanaa kun viihdyit! :)

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)