maanantai 8. helmikuuta 2021

Minne haluaisin matkustaa? Yhdeksän haavetta!

Joskus jossakin tv-mainoksessa sanottiin hyvin, että miksi ihmiset haluavat niin kovasti avaruuteen, kun pelkästään maailmassa on niin valtavasti nähtävää? Koen olevani äärimmäisen onnekas, että olen saanut matkustaa elämäni aikana suhteellisen paljon. Mitä aikuisemmaksi on tullut, sitä enemmän matkailua on oppinut arvostamaan. Kaikilla matkailuun ei ole mahdollisuutta jo pelkästään rahan takia, mutta toki on paljon muitakin syitä, miksi matkustaminen ei kaikille ole mahdollista, vaikkapa terveydentila. Lisäksi maailmalla tapahtuu jatkuvasti, kuten tätä kirjoittaessani korona-pandemia. Vaikka ihmiset kuinka haluaisivat matkustaa, jokaiseen maahan ei nyt yksinkertaisesti rajoitusten vuoksi pääse. Nyt varmasti monet ovatkin pysähtyneet miettimään, mihin haluaisivat sitten joskus matkustaa. Itselläni erilaisia matkustamiseen liittyviä haaveita on useita, jotka kaikki sijoittuvat Eurooppaan.


Kirkjufell / Islanti. Kuva: Pixabay.

Islanti
Islannissa itseäni eniten kiehtoo maan kauneus. Monesti, kun on nähnyt jonkun kauniin kuvan tai videon, niin maaksi on paljastunut Islanti. Vesiputoukset, rannat, vuoret, kuumat lähteet... Valokuvattavaa varmasti piisaisi paljon! Islantiin olisi hieno lähteä jonkun sellaisen henkilön kanssa, jolla olisi mahdollisuus ajaa autoa. Tällöin voisi vuokrata auton, ajaa rauhassa kierrellen Islantia ja pysähdellä rauhassa katselemaan ja kuvailemaan kiinnostavia paikkoja.


Sveitsi
Sveitsi on unelmien matkakohteeni-listalla uusi haave. Ihastuin Sveitsiin nähdessäni Facebookissa videoita, jossa matkustetaan junalla pitkin Sveitsiä. Maisemat ovat ihan käsittämättömän upeita niin kesällä, kuin talvellakin. Ja mitä ihania pieniä kyliä/kaupunkeja! Haaveena olisi matka, jossa pääsisi matkustamaan junalla ja pääsemään tutustumaan useamaan kylään ja/tai kaupunkiin.

Kroatia
Kroatia on sellainen kohde, mikä löytyy useammalta matkanjärjestäjältä valmiina pakettimatkana, minkä helppous kiehtoo. Kroatia vaikuttaa kivalta pieneltä maalta, jossa on sekä rantalomaa, kaupunkilomaa, että kulttuuria ja historiaa. Kroatialla on lisäksi monia naapurimaita ja haluaisinkin käydä retkillä, jossa käytäisiin jossakin Kroatian naapurimaassa tai useammassa. Esimerkiksi Dubrovnikistä on lyhyt matka
Bosnia ja Hertsegovinaan ja Montenegroon, joihin retkiä tehdään.

Ranska
Olen kerran aikaisemmin ollut Pariisissa viiden päivän pakettimatkalla, mutta menisin mielelläni Ranskaan toistekin! Viidessä päivässä kerkesi toki nähdä paljon, mutta vielä jäi paljon näkemättä. Esimerkiksi Pariisissa haluaisin käydä vielä Montmartren taiteilijakukkulalla ja Disneylandissa. Lisäksi muutakin Ranskaa olisi kiinnostava nähdä.

Ruotsi / Tukholma
Yleensä kun Ruotsiin mennään, niin se on se maksimissaan päivä, kun siellä ollaan. Haluaisin vaikka ihan muutaman päivän hotellimatkalle Tukholmaan, että kaupunkia oikeasti kerkeisi ajan kanssa tutkimaan. Shoppailemaan, syömään, kierteleen nähtävyyksiä ym. Olennaista olisi, että saisi kierrellä kaupunkia rauhassa, ilman että tarvitsisi murehtia koska täytyy kiirehtiä satamaan ja laivaan.

Etelä-Norja
Pohjois-Norjassa olen käynyt monen monta kertaa ja se alkaa olla jo itselleni nähty. Mutta mitä kuvia ja videoita on katsonut, Etelä-Norjassakin on vaikka mitä upeita maisemia ja paikkoja, missä käydä. Entä millainen kaupunki mahtaa olla Oslo? Etelä-Norjaan voisi tehdä pitkän automatkan ja viettäisi välillä vaikka tauon Ruotsissa. Toisaalta Norjaan voisi mennä suoraan myös lentokoneella.

Baltia road trip
Viro, Latvia ja Liettua on kolme pientä maata hyvin lähekkäin. Viroon pääsisi helposti laivalla ja siitä helposti autolla Latviaan ja Liettuaan. Rehellisesti sanottuna en tiedä Latviasta ja Liettuasta paljoakaan, mutta uusiin maihin ja kulttuureihin on aina kiinnostava tutustua! Mistä sitä tietää, mitä kivaa näistäkin maista löytyisi?

Eurooppa road trip
Eurooppa road trip on iso unelma, mihin menisi myös isosti rahaa. Jos lotossa tai muussa vastaavassa voittaisi, sitten tätä voisi alkaa oikein suunnittelemaan! Koska itäinen Eurooppa ei itseäni niin sytytä, voisin kuvitella, että road trip sijoittuisi Länsi- ja Keski-Eurooppaan, sekä tietysti Pohjoismaihin ja Baltianmaihin, minkä läpi ajettaisiin.

Hyväntekeväisyysmatka (lähes) minne vain
Nykyään netissä näkee paljon kuvia mm. roskaisista vesistöistä ja rannoista. Lähtisin enemmän kuin mielelläni johonkin ulkomaille siivoamaan näitä rantoja vaikka kuukaudeksi, jos joku vain maksaisi lennot ja asumisen. Myös muunlainen hyväntekeväisyys kiinnostaa, vaikkapa eläinten auttaminen.

Mihin sinä haluaisit matkustaa ja miksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)