maanantai 30. marraskuuta 2020

Katsaus Villasukkarakkautta - Jonsukat - Uudet ideat -kirjaan

Kuulin Jonsukista ensimmäisen kerran äidiltäni, joka on innokas neuloja. Äitini on sellainen, että jos meidän perheessä on jollekin neuleasusteelle tarve, niin äiti kyllä tekee mieleisen. Muutamia vuosia nyt olen seurannut millaisia villasukkia ihmiset tekevät, olen huomannut, että erilaiset kirjoneuleet ovat in. Koska kirjoneuleissa on yleensä haastetta, monet haluavat lähteä helpoista kirjoneuleista liikkeelle ja sellaiset ovat Jonsukat! Vaikka neulominen ei ole se omin juttuni, halusin kuitenkin tutustua tähän ilmiöön selaamalla uuden Jonsukat -kirjan. Tämä on siis toinen Jonsukka-kirja, ensimmäiseen osaan voit tutustua mm. tästä.Mitä kirja sisältää?
Kirja sisältää seitsemäntoista erilaista käsityöohjetta kaavioineen: yhdettoista sukat, kolmet lapaset, yhdet säärystimet, yksi kaulahuivi ja yksi otsapanta. Ohjeiden lisäksi käydään läpi esim. mistä tunnistaa aidot Jonsukat sekä monenlaisia vinkkejä neulomiseen, kuten kokotaulukko, lankavinkit, kuvioiden jaollisuus, valepalmikko ym. Lisäksi kirjassa on paljon laadukkaita kuvia!

Kirjassa on jopa kokonaisen aukeaman kokoisia kuvia.

Ehkä kirjan hauskimmat sukat: IrokeesiJonit!

Esimerkkejä kirjan sisällöstä.

Lisää esimerkkimalleja.

Yleinen arvio kirjasta:
Kun ensimmäistä kertaa näin Jonsukat-kirjat kirjakaupassa oli hämmennykseni suuri, sillä kirjat ovat todella paksuja. Mielenkiintoista kuitenkin on, että peräti 256 sivussa on kuitenkin seitsemäntoista ohjetta: mitä ihmettä kirjan kaikki sivut siis pitää sisällään? Kirjassa on valtavasti isoja, laadukkaita kuvia, asiaa Jonsukista, sekä neulomisvinkkejä. Lisäksi teksti on mielestäni selkeää kunnon rivivälien kera. Toisaalta tykkään, että on paljon isoja, hienoja kuvia ja kullakin sivulla on maltillisesti tekstiä, mutta sitten toisaalta kirja on sen verran iso, paksu ja painava, että en ehkä ottaisi esim. junamatkalle kyseistä kirjaa mukaan. Ehkä tällöin tarvitsisi kysyä kirjan tekijältä, onko kopiointi omaan käyttöön sallittua? Tykkään kirjan käsityöohjeista. Kaikki neuleet ovat todella kauniita ja on kiva, että on huomioitu myös kurvikkaammat jalat. Olisin kaivannut lisää muitakin neuleita kuin sukkia, kuten esimerkiksi lisää huiveja tai pipoja. Hyvistä ja selkeistä ohjeista myös plussaa. Oma arvioni 3½/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 8/2020

ISBN:
9789523730366
Kirjastoluokka: 65.43

Koko: 256 sivua

Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)

Kustantaja: Readme.fi

Kirjoittanut:
Jonna Nordström

Kaaviot: Jonna Nordström

Kuvat: Eeva Meusel Photography

Ulkoasu ja taitto: Graafinen suunnittelu Gomedia Oy


Tutustu myös ensimmäiseen Jonsukat-kirjaan tästä.


Villasukkarakkautta By Jonna -Facebook-ryhmään tästä.

Osta kirja:

CDON

Adlibris

Suomalainen kirjakauppa

Readme.fi


Sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 (esimerkiksi) kohtiin:

47.-48. Kaksi kirjaa, joilla on hyvin samankaltaiset nimet
49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)