sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Katsaus Joulupukin joululoma -kirjaan

Joulu lähestyy ja myös jouluiset kirjat tulevat ajankohtaisiksi! Vuonna 2020 on ilmestynyt monia kivoja jouluisia lastenkirjoja, mutta ehkä monille odotetuin kirja on Mauri Kunnaksen Joulupukin joululoma. Harvoin on edes tullut ajatelleeksi, viettääkö joulupukki edes koskaan lomaa, mutta tämän kirjan perusteella kyllä: kaksitoista hauskaa lomapäivää!

Mitä kirja sisältää?
Joulupukin ja tonttujen pitkä lahjaretki maailman ympäri on vihdoin tullut päätökseensä. Porot peitellään lämpimin viltein isojen ruokakorien kera ja pukki tonttuineen marssii saunaan. Vihdoinkin Korvatunturin väen on aika levätä, ennen kuin aloitetaan taas tulevan vuoden jouluvalmisteluja! Joulupukin ja muun Korvatunturin väen joululoma kestää kaksitoista päivää, joilla on erilaisia vuosittaisia perinteitä. Esimerkiksi tapaninpäivänä käydään tapaninajelulla ja syödään maittava jouluateria, urheilupäivänä urheillaan, lumiukkopäivänä rakennetaan lumiukkoja ja kaupunkipäivänä tehdään retki kaupunkiin. Toki lomalla tehdään paljon muutakin, kuten käydään vanhan tuttavan, Vekara Väkkärän luona! Loppiaisena mietitään, malttaako joulukoristeita tänäkään vuonna laittaa pois laisinkaan. Kirjan lopussa on lisäksi lista joulun ajan juhlapäivistä ja tavoista.

Yleinen arvio kirjasta:
Rakastan joulua, rakastan Mauri Kunnaksen kirjoja ja rakastan tätä kirjaa! Yleensä joulukirjojen tapahtumat ovat ovat joko ennen joulua tai jouluaattona, mutta tässä kirjassa keskitytään nimenomaan aikaan jouluaaton jälkeen. Kirjassa tulee tutuksi monille tutut joulun jälkeiset päivät, kuten mitä on tapanin päivän taustalla ja millä tavalla joulupukki viettää uuttavuotta. Puolestaan esim. teatteripäivä, lumiukkopäivä ja urheilupäivä tuo inspiraatiota lukijalle, että hei, tälläisiä päiviähän voisi kanssa viettää joululomalla! Lisäksi kirjan lopussa oleva lista joulun ajan juhlapäivistä ja tavoista tuo kivat pienet tietoiskut, joista myös näin aikuisenakin lukijana opin iteselleni täysin uutta tietoa. Kuten Mauri Kunnaksen kirjoissa aina, ihailen suunnattomasti upeaa, yksityiskohtaista kuvitusta. Lisäksi kirjan sisältö on kiinnostava ja tunnelma iloinen. Voisin kuvitella, että tämä kirja tulee olemaan yksi myydyimmistä joulun ajan lastenkirjoista. Tätä tullaan lukemaan vielä monina jouluina - ja joulun jälkeen! Oma arvioni 5/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 10/2020

ISBN:
978-951-1-35993-7
Kirjastoluokka:
L85.22
Koko: 40 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Mauri Kunnas

Kuvittanut: Mauri Kunnas

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin Mauri Kunnaksen nettisivuilta.


Osta kirja:
Adlibris

Suomalainen kirjakauppa

Prisma
Ihanien tavaroiden kauppa

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 (esimerkiksi) kohtiin:
2. Iloinen kirja

24. Kirja kirjailijalta, joka on kirjoittanut yli 20 kirjaa
38. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on puu
46. Kirjassa on sauna
49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)