tiistai 15. joulukuuta 2020

Katsaus Tanhupallon askartelukirjaan

Tanhupallo tuli monelle suomalaiselle tutuksi Putoksen yhdeksännellä kaudella vuonna 2018. Kiti Kokkosen esittämä Tanhupallo on esikouluikäinen tyttö ja kuten monet esikouluikäiset lapset, myös Tanhupallo pitää askartelusta. Tanhupallo saikin samana vuonna oman askartelukirjan!


Mitä kirja sisältää?

Tanhupallo on lapsi ja se myös näkyy kirjan askarteluissa, mikä on hyvä asia, sillä kirjan askartelut ovat kaikki todella helppoja ja nimenoman lapsille suunniteltu. Alkusanojen (arvaa mitä?) ja loppusanojen (tärkeä juttu) lisäksi kirjassa on askarteluja, joiden vaikeusasteet on luokiteltu yhdestä kolmeen karvamatoa.

Yhden karvamadon (tositosi helpot) askartelut: ÖTÖH, aarresukka, juhlavat munakupit, salainen kaveri, syötävä banaanipuhelin, turvallinen seinäpallo, sohvaperuna ja stressipallo.

Kahden karvamadon (aika helpot) askartelut: ukin parta ja kulmakarvat, joutsenlampi, possun nenä, koristeellinen kesäviuhka, syötävä auto, huonosti pyörivä hyrrä, hiirien asuntovaunu ja kaverinetsintäotsapanta tuntosarvilla.

Kolmen karvamadon (saattaa mennä hermo) askartelut: pelonestokiikarit, aurinkolippa kaverilla, hampaanpesukaveri, unisieppario, kirahvipanta, syötävä rannekoru, vappuhuisku ja teatteri.

Pelonestokiikarit, vaikeusaste kolme karvamatoa.

Jopa herneitä voi hyödyntää askarteluihin!

Esimerkkejä kirjan sisällöstä.

Yleinen arvio kirjasta:
Kirjaa selatessani itselleni tuli monenlaisia ajatuksia, kuten: "öö, ihan oikeesti?", "hei, toihan on hauska!", "noitahan vois askarrella askartelupajalla!" ja "pitäsköhän kokeilla tota?". Kirjan ohjeet ovat äärimmäisen helppoja ja moniin askarteluihin löytyy tarvikkeita jo valmiiksi monen kotoa, kuten lankoja, parittomia sukkia, tusseja, banaaneja, herneitä, vanulappuja... Mikäli jotain askartelutarvikkeita tarvitaan, kirjan askarteluissa tarvikkeet ovat sellaisia, mitä löytää ihan esim. Citymarketista ja Prismasta. Kirja on kivan tanhupallomainen, mikä näkyy kirjan askarteluissa, teksteissä, kuvissa ja tarinoissa. Kirjassa on mielestäni sopivasti kuvia, sopivasti tekstiä ja ennen kaikkea sopiva annos äärimmäisen helppoja askarteluja. Pienelle askartelijalle ja Tanhupallon fanille todennäköisesti mieluinen kirja! :) Oma arvosanani vahva 3/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 4/2018
ISBN:
978-952-291-548-1
Kirjastoluokka: L65
Koko: 64 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Docendo
Kirjoittanut: Kiti Kokkonen
Kuvittanut: Kirsi Tuura

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:

Terveisin Karo (2004)
Purukumi karusellissa (2006)
Hevisaurus ja Sapelihammaslääkäri (2012)
Tanhupallon joulukirja (2018)

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Docendo

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 (esimerkiksi) kohtiin:

2. Iloinen kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)