sunnuntai 2. elokuuta 2020

Vastaukseni ikuisuuskysymyksiin, kuten miten wc-paperin kuuluu olla ja miten näkkileipä voidellaan?

Tiedättekö, kun esim. Facebookissa monissa ryhmissä pyörii vähän väliä ne muutamat ikuisuuskysymykset, kuten kuinka wc-paperirullan kuuluu olla telineessä ja kummalta puolelta näkkileipä voidellaan? Rupesin miettimään, että näitä ikuisuuskysymyksiä on yllättävän monta ja inspiroiduin niistä tekemään blogijutun, jossa kerron omat mielipiteeni ja vastaukseni näihin kysymyksiin. Joihinkin kysymyksiin on mielestäni ihan selkeät vastaukset, mutta on myös kysymyksiä, jotka ovat selkeästi mielipidekysymyksiä tai joihin on useampia vastauksia.

Kuva: Pixabay.

Kummin päin vessapaperirulla laitetaan?
Kuten yllä olevassa kuvassa. Jotenkin en pidä ajatuksesta, että paperi "laahaa seinää pitkin". Lisäksi paperi on todella monesti juuri näin päin kuten kuvassa, missä tahansa vessassa käykin. Jos paperi on toisin päin, sitä lähinnä ihmettelee et miksi tämä nyt näin on laitettu?

Kummasta päästä banaani aukaistaan?
Pitkään ajattelin, että sitähän varten banaanissa on se "kahva", että siitähän se kuuluu kätevästi vääntää ja aukaista. Päätin kokeilla banaanin aukaisua myös toisesta päästä ja banaani aukesi yllättävän hyvin. Rehellisesti sanottuna en tiedä, kummasta päästä banaani "kuuluu" avata ja jos avaan banaanin itse, avaan sen välillä toisesta ja välillä taas toisesta päästä. Kokeilkaapa joskus avata banaani siitä päästä, mihin ette ole tottuneet!

Kummalle puolelle näkkileipää voi laitetaan?
Reikäiselle. Perustelen tämän sillä, että kun näkkileipää valmistetaan niin eikös reikäpuoli ole se puoli, mikä on päällä ja oman logiikkani mukaan leipä voidellaan päältä. Lisäksi kun katsoo näkkileipäpakkauksia, niin kyllä se reikäpuoli vaan on päällä, mikä voidellaan. 

Tuleeko leivälle ensin kinkku vai juusto?
Itse olen päätynyt siihen, että juusto päälle. Monissa ruuissa juustoa laitetaan nimenomaan päälle ja itselleni on tullut periaatteeksi laittaa aina juusto päällimäiseksi. Mutta ei se myöskään väärin ole, jos juustoa laittaa alle. Eikös pizzerioissakin ensin laiteta juusto, sitten täytteet?

Wc-istuimen reunus ylös vai alas?
Rehellisesti sanottuna itselleni ei ole mitään väliä, onko se reunus ylhäällä vai alhaalla ja ihmettelen suuresti, jos joku tekee reunuksen asennosta numeron. Yhtälailla nainen voisi nostaa miehelle valmiiksi reunuksen ylös. Mutta jos jotain pitäisi vastata, niin sanoisin että koko kansi alas! Tämä perustuu siihen, ettei pönttöön vahingossa putoa mitään ja joskus luin myös juttua, että pöntön ollessa auki bakteerit leviää helpommin.

Kuva: Pixabay.

Kuuluuko ananas pizzaan?
Kuuluu, mutta ei omaan pizzaani! Ananas on suomessa tosi yleinen täyte pizzassa, joten on selvää, että se kuuluu, mutta ei kaikille! 

Mäkki vai hese? 
Tämä on niin mielipidekysymys. Kummassakin on omia hyviä ja huonoja puolia. Valitsen kuitenkin hesen, koska mielestäni paremmat hampurilaiset ja kotimaisuus on plussaa. Lisäksi hesejä löytyy helpommin ympäri Suomen.

Coca-cola vai Pepsi?
Myös mielipidekysymys, mutta itse pidän enemmän Coca-colan mausta ja eikös se ole se alkuperäinen cola?

Kahvi vai tee?
Itse en tykkää kummastakaan, mutta väitän että kahvi on tunnetumpaa. Johan se kahvi mainitaan kahvio/kahvila nimessäkin ja tarjolla on vaikka minkälaisia kahveja. Lisäksi ainakin Suomessa aina on nimenomaan kahvitarjoiluja. Monesti se tee on siinä kylkiäisenä toisena vaihtoehtona. Miksi kaakao ei ole kolmantena vaihtoehtona? Siitä pidän.

  Kuva: Pixabay.

Kissa vai koira?
Mielipidekysymys + riippuu ihan täysin henkilöstä ja käyttötarkoituksesta. Haetaanko esim. rentoa kaveria kotiin vai aktiivista harrastuskaveria? Vai ehkä jopa työkaveria? Kyllähän pisteet koiralle menee siinä mielessä, että koirista on apua esim. etsinnöissä, avustamisessa, vartioinnissa ym. Itse olen kuitenkin kissaihminen, mutta toki koiristakin tykkään.

Amis vai lukio? 
Tuntuu jotenkin niin älyttömältä, että jotkut vertailee kummat ovat parempia tai tarpeellisempia. Kumpiakin tarvitaan ihan yhtälailla ja on hyvä että ihmiset jakautuu tässä niin kahtia, että saadaan monenlaista osaamista Suomeen! Käyhän jotkut myös kummatkin samaan aikaan tai erikseen. Amiksesta pääsisi suoraan ammattiin, mutta lukiosta pääsisi jatkokoulutukseen, jonka jälkeen todennäköisesti saisi paremman työn, kun vain ammattikoulun käynyt. Toki näissäkin on poikkeuksia! Mielestäni on myös hassua, miten lukiolaisia arvostetaan niin paljon enemmän kuin ammattikoululaisia, esim. aina lehdissä hehkutetaan uusia valkolakin saaneita ja parhaiden numeroiden saaneita, mutta ammattikoulun käyneet jäävät taka-alalle. Kummatkin ansaitsee ihan yhtälailla arvostusta, joten en voi vastata tähän kysymykseen vaan toista. Itse olen hetken ollu ammattikoulussa.

Puristetaanko hammastahnatuubia päästä vai keskeltä?
Pidin ihan päivän selvänä, että tottakai päästä, mutta sitten pestessäni havahduin siihen että hetkinen, puristan keskeltä! Vasta sitten, kun tahna alkaa olemaan vähissä, puristan päästä. Joten mitä tähän nyt vastaisi?

Kuinka itse vastaisit näihin kysymyksiin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)