maanantai 8. kesäkuuta 2020

Katsaus Missä Aku? -kirjaan

Olen todella iloinen siitä, että Tammi on alkanut julkaisemaan paljon erilaisia Disneyn kirjoja. Esimerkiksi Aku Ankkaa on ilmestynyt useampikin Tammen kultainen kirja uusintapainoksena ja lisäksi Aku on myös osana Sudenpentujen käsikirjaa, josta on myös tullut uusintapainos. Lisäksi Tammi on julkaissut (ja tulee julkaisemaan) monia muita Disney-kirjoja, kuten prinsessoja, Frozenia, Toy Storya, Marvelia ym. Eniten kuitenkin olen Aku Ankka -fanina innostunut nimenomaan kaikista kirjoista, missä Aku seikkailee. Tutustuin aivan uuteen etsi ja löydä -tyyppiseen kirjaan, missä pääosassa ovat nimenomaan Aku ja muut Ankkalinnan hahmot.


Mitä kirja sisältää?

Kirja on perinteinen etsi ja löydä -tyyppinen kirja, jossa on hyvin yksityiskohtaisia aukeamia, joista on tarkoitus löytää Aku ja kumppanit. Kirjassa on neljätoista erilaista aukeamaa, kuten esimerkiksi Roope-sedän rahasäiliö, Mummo Ankan maatila, viikinkien valtakunta, linna Skotlannissa ja Pellen keksijänverstas. Lisäksi kirjassa on hahmojen lyhyet esittelyt, löydätkö heidät? -aukeama ja tietenkin vastaukset, mistä hahmot löytyvät.

Yleinen arvio kirjasta:

Rakastan Aku Ankkaa, kirjan yksityiskohtaista kuvitusta ja kirjan ideaa. Oli kuitenkin ikävä huomata kirjassa pari pettymystä. Alussa lukee, että: "jokaisessa näistä paikoista löydät Akun, Iineksen, Tupun, Hupun, Lupun sekä Roope-sedän", mutta näin ei kuitenkaan ole, sillä jokaisella aukeamalla näitä kaikkia hahmoja ei ole. Etsin pitkään eräältä aukeamalta Iinestä, kunnes luovutin ja katsoin ratkaisuja: Iinestä ei ollut! Näin on myös useilla muillakin aukeamilla, että joku hahmoista puuttuu. Sitten mielestäni on hassua, että kirjan loppupäässä on aukeama, millä kerrotaan mitkä hahmot mistäkin aukeamalta tulisi löytää. Itse olisin laittanut jonkinlaisen tekstilaatikon suoraan aukeamiin, että: "tästä aukeamalta löydät nämä hahmot", jotta ei tarvitsisi hyppiä sivuilla edes-takaisin. Ihanaa, että tälläinen kirja on Aku Ankka faneille tehty ja todennäköisesti on lasten mieleen, mutta olisin toivonut pientä hienosäätöä. Arvosanani 2/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Englanninkielinen alkuteos:
Where's Donald? 
Julkaistu suomenkielisenä: 5/2020
ISBN:
9789520413378
Kirjastoluokka: 85.2
Koko: 44 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Tammi
Kirjoittanut:
Disney / Giorgio Salati
Suomentanut: Katariina Heilala
Kuvittanut: Gabrielle Bagnoli ja Beatrice Bovo (Arancia Studio)

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma


Sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 (esimerkiksi) kohtiin:
2. Iloinen kirja
19. Kirja, jota luet yhdessä jonkun kanssa
38. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on puu
49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)