sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Aurinkolasit, rannekoru ja lippis - mikä merkitys näillä on terveydelleni?

Keksitkö mitä yhteistä on lippiksellä, aurinkolaseilla ja rannekorulla? No, ne kaikki ovat paitsi asusteita, mutta liittyvät tavalla tai toisella myös terveyteen. Jotkut saattaa pitää niitä pelkästään hienoina ulkonäöllisesti, mutta rehellisesti en varmaan käyttäisi näistä mitään, ellei niistä olisi itselleni jotain merkittävää hyötyä.

 Lippikseni, aurinkolasini ja rannekoruni.

Ehkä jotkut lukijoista saattavat kiinnittää huomiota kuvassa olevaan rannekoruun, jossa lukee epilepsia. Ehkä kaikki tuttunikaan ei tiedä, mutta tosissaan sairastan epilepsiaa, eikä se ole mikään salaisuus. Mutta haluan kertoa siitä sen verran, että se epilepsia mitä sairastan, ei ole mikään ns. normaali, että kaatuilisin ja saisin kunnon kohtauksia. Ei, sellaisia en ole koskaan saanut. Oma epilepsiani liittyy nimenomaan auringon kirkkauteen. Joskus ihmiset saattaa ihmetellä, miksi säpsähtelen aurinkoisella kelillä - se on epilepsiani. Pysyn pystyssä, olen tajuissani, mutta säpsähtelen auringon kirkkauden takia. Rannekoru epilepsia-tekstillä on merkki siitä, että sairastan epilepsiaa. Vaikka en olisi koskaan ns. kunnon kohtausta saanut, se ei kuitenkaan ole poissuljettua. Jos siis sattuisin yksin kävellessä saamaan kohtauksen, ihmiset tietäisivät, mistä on kyse.

Entäpä sitten lippis ja aurinkolasit? No, niiden hyödyt pitäisi melkein jokaisen tietää. Käytin pitkään aurinkolippaa, missä on siis pelkkä lippa, eikä lainkaan päänahkaa peittävää osaa. Lukiessani kirjoja havahduin siihen, että myös päänahka voi palaa ja siksi olisi hyvä olla ihan kunnon lippis. Lippiksen hyöty on siis sen tuoma suoja ja ettei aurinko pääse niin pahasti silmiin. Aurinkolasit puolestaan on parhain suoja silmille aurinkoisella kelillä. Itseäni hävettää aurinkolasit, enkä käytä niitä kuin autossa, mutta voin sanoa, että ne tuovat ison helpotuksen ajomatkoille! 

Mutta vaikka olisit ihan terve, muista suojautua auringolta! Käytä lippistä tai muuta hattua ja muista aurinkovoide! Itse paloin jo noin tunnin auringossa ollessani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)