sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Testissä Tampereen Friends & Brgrs -ravintola

Friends & Brgrs on Pietarsaaressa vuonna 2014 perustettu ravintolaketju, jolla on Pietarsaaren lisäksi ravintoloita Seinäjoella, Espoossa, Helsingissä, Turussa, Vaasassa, Hampurissa, Tampereella ja Oulussa. Myös Jyväskylä on saamassa oman ravintolan.

Friends & Brgrs -ravintolat tunnetaan erityisesti siitä, että ruoka tehdään alusta saakka itse, esim. sämpylät leivotaan, liha jauhetaan ja ranskalaiset pilkotaan, huuhdotaan, keitetään ja uppopaistetaan paikanpäällä. Raaka-aineet ovat aina tuoreita ja mahdollisimman lähituotettua. Tuotteista peräti 95% on Suomesta. Pieni 5% koostuu tuotteista, joita ei Suomesta saa, kuten pippuri ja chili. Myös dipit valmistetaan itse. Ainoa pakasteeseen menevä tuote on itse tehty jäätelö, josta ravintola valmistaa pirtelöitä. Hyvää ravintolassa on myös se, että kaikki burgerit saa myös vegaanipihvillä ilman lisähintaa. Myös sämpylä on mahdollista saada gluteenittomana.

Olen useasti miettinyt Friends & Brgrssissa käyntiä ja nyt vihdoin kävimmekin porukalla syömässä äitini, veljeni ja tämän tyttöystävän kanssa Tampereen ravintolassa.

Friends & Brgrs Tampere löytyy osoitteesta Hämeenkatu 17, 33200 Tampere. 
Ravintola on avoinna ma–to: 11.00 – 21.00, pe–la: 11.00 – 22.00 ja su: 12.00 – 21.00.
 Ravintola on Keskustorin laidalla ja paikalle pääsee hyvin esim. busseilla.
Moni saattaa muistaa paikan "mäkkärin kulmana", sillä samassa paikassa oli ennen McDonald's.

Ruoat tilataan kassalta, josta saa "hälyttimen" joka ilmoittaa, kun ruoka on valmista ja ruoat voi noutaa. Mikäli haluat tutkia menua ennen syömään menoa, löytyy menu myös nettisivuilta.

Ravintolassa oli tiistaina hieman neljän jälkeen hyvin tilaa ja ympäristö siisti.

Tämä pieni nurkkapöytä rupesi huvittamaan, mutta toisaalta tämä on ihan mahtava, jos haluaa syödä yksin (tai kaksin) omassa nurkassaan.

Tykkään ravintolan juomasysteemistä, että juomaa saa itse ottaa hanasta mitä haluaa ja minkä verran haluaa. Myös jäitä on tarjolla.

Oma valintani Cheese & Onion Brgr meal. Tykkäsin kovasti kokonaisuudesta! Sekä hampurilainen, että ranskalaiset maistuivat ja annokset ovat mielestäni sopivan kokoisia. Taustalla aioli ja chilicreme dipit. Aiolissa maistui reilusti valkosipuli ja chilicremessa puolestaan reilusti chili, eli kunnolla makua löytyy! Ehkä oma suosikkini oli kuitenkin hampurilaisen välissä oleva Friend's -majoneesi.

Äitini valinta Aioli Brgr Meal. Kysyessäni äitini mielipidettä ateriasta, kommentoi äitini arvostavansa sämpylää, tuoreutta ja että ruoka on itse tehtyä. Olen samaa mieltä!

Saatavilla on myös kahvia ja teetä. 
Kuvasta näkyy myös hieman keittiötä, josta näkee, että siellä todellakin kokataan!

Myös lapset on huomioitu. Lapsille on mm. oma Kids’ Brgr, WC:ssä on mahdollisuus vaipanvaihtoon ja syöttötuoleja löytyy. Kassalla huomasin lapsille myös puuhavihkosia.

WC:ssä on mielestäni nerokas systeemi, eli ovikoodi. Ovikoodi lukee kuitissa, joten sitä ei asiakkaana tarvitse erikseen kysyä. Koodi on vain neljänumeroinen, joten mistään pitkästä luvusta ei ole kysymys ja se on helppo näpytellä. Jos vessaan on pakko päästä, mutta ravintolaan ei muuten ole asiaa, voi yhden euron hinnalla ostaa WC-käynnin. Vessat olivat käydessäni perussiistit.

Kahden henkilön "setti", eli kaksi ateriaa ja kaksi dippiä. 
Hyvän ruokahalun sai ilmaiseksi!

Friends & Brgrs Tampere oli porukallemme mukava kokemus ja ainakin itse kävisin mieluusti syömässä uudestaankin! Suosittelen hampurilaisten, ranskalaisten ja kotimaisuuden ystäville!

Juttu on tehty yhteistyössä Friends & Brgrs:in kanssa. 
Jutuissani on aina vain omia, rehellisiä mielipiteitäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)