maanantai 13. toukokuuta 2019

Tulossa: Rovaniemen Kädentaitomessut 2019 - vinkkejä ja pika-arvonta!

Vuosi on kulunut äkkiä ja Rovaniemen Kädentaitomessut tulevat taas! Kädentaitomessuja vietetään tuttuun tapaan Lappi Areenalla 18.-19.5.2019 klo 10-16. Näytteilleasettajalistaa katsellessani mielestäni tulossa on kivan monipuolinen kattaus. Löytyy sekä materiaaleja, että sitten valmiita tuotteita. Listalla on monia tuttuja nimiä, jotka ovat aikaisemminkin messuilla olleet, mutta sitten myös uusia nimiä. Olen erityisen innostunut aina uusista nimistä, sillä on hienoa, että tänne pohjoiseenkin saadaan jotain uutta ja yritykset saa näkyvyyttä pohjoisessakin. Toivon todella, että messut on sekä näytteilleasettajille, että sitten messuvierailijoille hyvä kokemus. Ainakin itselleni on yksi kevään kohokohdista päästä Rovaniemen Kädentaitomessuille. Lisätietoa, näytteilleasettajat ja lippujen hinnat messuille löydät tästä linkistä. Tämän blogijutun lopussa myös lippuarvonta!

Tänäkin vuonna olen poiminut näytteilleasettajista muutamia omia suosikkejani. Kannattaa ainakin kurkata messuilla! 

 Vernadan nahkaisia käsikoruja.

Vernadan osasto on täynnä toinen toistaan ihanempia koruja. Olen käynyt useilla eri käsityömessuilla ja tämä on osasto, johon aina pysähdyn hetkeksi vähintään ihastelemaan. Koruissa arvostan kotimaisuutta ja kivoja suomenkielisiä tekstejä, kuten "kiitollinen" ja "elä, naura, rakasta". Vernadan Anne Vuorela tekee pääsääntöisesti kaiken suunnittelu- ja kokoamistyön. Laserleikkaukseen ja metalliosien valmistukseen käytetään alihankkijoita. Vernadan pieni Puoti&Paja sijaitsee Mustasaaressa Pohjanmaalla. Koruja tehdään pääasiassa nahasta ja puusta, mutta myös mm. teräskoruja löytyy. Vernada koru tekee myös mittatilaustöitä.

 Nappiian ihania koruja.

Nappiia korujen takana on neljän lapsen äiti ja yrittäjä Piia Rättö. Korujen keskiössä on päällystettävä nappi, joka mahdollistaa Piialle tärkeiden materiaalien käytön. Korut valmistetaan Kalajoella ja koruissa käytetään mm. luomupuuvillaa, kierrätyspitsejä ja -nahkoja, sekä puisia ja metallisia korupohjia. Valmiiden korujen lisäksi Piia tekee koruja myös tilauksesta, joten jos vaikka sopivaa väriyhdistelmää ei löydy, kysy rohkeasti Piialta lisää!

 Ateljee Keltaisen Talon ihana "Kissa tietää" -keittiöpyyhe ja Sipuli-leikkuulauta.

Ateljee Keltaisen Talon tuotteet ovat Emmi Niikon ja Jonna Silvennoisen suunnittelemia ja ne valmistetaan luontoystävällisenä lähituotantona.  Tuotteet ovat saaneet inspiraationsa suomalaisesta luonnosta ja elämästä ympärillämme. Tuotteille on myönnetty Design from Finland ja Avainlippu -merkit. Uutuuksia osastolla nähdään mm. kaunokirjoitusjulisteet, sekä kissa- ja koira-aiheiset keittiöpyyhkeet. Omia suosikkejani on värikkäät kissa- ja koira teemaiset julisteet. Osastolla myös messutarjouksia!

 Tuulia designin valemehiläispesä, Pipsa-laukku ja nahkapaperiset Bowtie-rusetit.

Edellisten Rovaniemen Kädentaitomessujen jälkeen Tuulia designille on tullut paljon kivoja uutuuksia, joista uusimpina valemehiläispesät, Pipsa-laukku ja Jade-rannekorut. Muita tuotteita, joita edellisillä messuilla ei ollut on mm. nahkapaperista valmistetut Shopperi, Haloo-kännykkälaukku ja Bowtie-rusetit. Kaikki nämä ovat siis kivoja tarvikepakkauksia, jossa on mukana ohjeet ja tarvikkeet! Tarjouksia osastolta löytyy ainakin Helmi pipo & lapaset paketti 20 e ja sormineulottu kaulahuivi paketti 20 e. Osaston koko kahdeksan neliötä tullaan täyttämään käsityön riemulla!

Zip-Ilon olkalaukku.

Zip-Ilon valikoimasta löytyy kivoja laukkuja ja pussukoita, jotka on valmistettu vetoketjuista. Jokainen laukku ja pussukka on oma yksilönsä ja lisäksi laukkuja voi tilata toivomillaan mitoilla tilaustyönä. Zip-Ilo on vuonna 2012 perustettu yhden naisen yritys ja tuotteet valmistetaan Jyväskylässä. Tuotteilla on myös avainlippu! Zip-Ilossa pidän juurikin uudenlaisesta, kivasta ideasta ja kotimaisuudesta.

Muita suosikkeja:
Finn Texomer - Kuteita ja käsityötarvikkeita.
Helmien talo - Monenlaisia ihania helmiä.
Kippovalimo Böök - Kivoja lankoja.
Suomen taidetarvike - Nimensä mukaisesti erilaisia taidetarvikkeita.
Taito Lappi - Paikallinen taito yhdistys.
Venka&Vinka - Koruja ja asusteita kierrätysmateriaaleista.
Wigel - Tuotteita poron nahasta.

Arvonta! Voita liput Rovaniemen Kädentaitomessuille! Luethan säännöt!  
Tänäkin vuonna Mediapro Messut on antanut arvottavakseni kaksi sisäänpääsyä messuille!
Voit osallistua arvontaan kolmella tapaa:
- Kommentoimalla tähän blogijulkaisuun nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi.
- Lähettämällä nimesi/nimimerkkisi sähköpostilla osoitteeseen venlanmaailma [ät] luukku.com. [ät] korvataan @-merkillä. 
- Kommentoimalla Venlan maailma -blogi -Facebook-sivulla olevaa julkaisua.
HUOM! Voit osallistua näistä vain yhdellä tapaa! Jos sama henkilö yrittää osallistua usealla tavalla, hänet poistetaan arvonnasta. Voit kuitenkin vinkata arvontaa esimerkiksi kavereillesi. Osallistumisaikaa on ke 15.5.2019 klo 23.59 asti. Voittajaan ollaan yhteydessä seuraavana päivänä joko sähköpostilla tai Facebook-viestillä. Palkinto on noudettavissa messuinfosta. 


Onnea arvontaan ja mukavia messuja!

9 kommenttia:

 1. Olisipa mukava voittaa pääsylippu. Jokatapauksessa messuille kuitenkin menossa �� Sanna/ sannatiku@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Olen menossa ainakin äidin kanssa messuille, mutta olisihan se kiva voittaa lippu :) Minnuir/mmsh2210@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Jenna, jennanatynki@gmail.com :)

  VastaaPoista
 4. Olen menossa messuille, oli tai ei onnea. Arvonnassa

  VastaaPoista
 5. Menen messuille oli Onnea tai,,, 😍

  VastaaPoista
 6. Hei. Upean näköisiä tuotteita =) Olen käsityöharrastaja ja lippu olisi hieno juttu voittaa! Rovaniemellä saisi olla enemmän tämäntyylisiäkin messuja. =)

  VastaaPoista
 7. Virpi Jylhänlehto. virpi.jylhanlehto@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Messujen vakkarivieraana olen tottakai mukana! Jenna, jlustila@ulapland.fi :)

  VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)