keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Kevättervehdys Rovaniemeltä!

Kevät on mielestäni ihanaa aikaa. Ilma on sopivan lämmin: ei liian kylmä, eikä liian kuuma. Keväällä tietää myös kesän lähestyvän ja saa innoissaan suunnitella mitä sitä tekisi kesälomareissulla. Tänä kesänä aiomme käydä ainakin omieni ja miesystäväni vanhempien luona ja Tampereella Särkänniemessä. Odotan myös innolla, millaisia geokätköjä reissun aikana löydämme. Asia mikä itseäni jännittää todella paljon, on Laku-kissan vieminen ensimmäistä kertaa hoitoon. Toisaalta kyseessä on sama eläinhoitola, mistä Laku haettiin, mutta kun Laku on ollut meillä kohta vuoden, miten hän mahtaa tottua hoitopaikkaan? Pystynkö nauttimaan koko reissusta, kun mietin miten Laku pärjää? Ei voi kun toivoa, että kaikki menisi hyvin.

Viime viikkoina olemme miesystäni kanssa tehneet vaikka mitä: käyneet käsityömessuilla, keränneet roskia,  löytäneet luonnosta käyttökelpoisia "aarteita"... On yllättävää, miten paljon esim. pulloja ja tölkkejäkin jätetään luontoon. Ja järkyttävää on, miten paljon ihmiset roskaavat! Toivosin kovasti, että ihmiset ei roskaisi ja heittäisi ne roskat roskiin. Ja jos huomaa roskia, niitä voisi edes yhden tai muutaman ottaa mukaansa ja viedä roskiin. Etenkin, jos roskis on lähellä. Ja etenkin ne kaikista vaarallisimmat roskat, mihin vaikka eläin voi satuttaa itsensä tai pahimmassa tapauksessa (myös tupakan tumppiin voi) kuolla. Hienoahan olisi, jos väki innostuisi ihan keräämällä kerään roskia. Sillä saisi monilta tosi suuren arvostuksen!

Alla vielä muutamia kuvia viime päiviltä, kaunista on (paitsi ne roskat)!

 18.5.2019 Korkalovaaran pallokentän laidalla leskenlehdet kukkivat.

 Korkalovaaran pallokentän lähettyvillä oleva silta.

 20.5.2019 kävimme Alakorkalon uimarannalla. Ihan vielä ei tee mieli uimaan.

 Uimarannalle vievä silta.

 21.5.2019 kävimme Keisarinlähteellä. Selailin lähistöllämme olevia geokätköjä ja myös lähin lähde kiinnosti, joten lähdimme miesystäväni kanssa pienelle kätköilyreissulle. 
Lähteellä olevaa kätköä emme löytäneet, mutta paikka ja luontopolku oli silti kiva nähdä!

 Lähteen lähellä oli pieni silta.

 Korkalovaaran luontopolulla.

 Luontopolun varrella on myös pienempi lähde.

 22.5.2019 kevät on jo pitkällä, lähempänä kesää! 
Kuva läheltä Rovaniemen pääkirjastoa, taustalla näkyy teatteri.

22.5.2019 ruoho ja puut ovat vihreitä lähellä rautatieasemaa.

Ihanaa alkavaa kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)