tiistai 1. tammikuuta 2019

Jos uudenvuodenlupaukset olisivatkin uudenvuodentavoitteita? - Näitä asioita tavoittelen

Vuoden vaihtuessa monet miettivät usein uudenvuodenlupauksia ja monesti lupaukset liittyvät omaan hyvinvointiin, kuten laihduttamiseen, herkkujen vähentämiseen ja liikunnan lisäämiseen. Kun puhutaan lupauksesta, niin ainakin itselleni lupaus on sellainen asia, että se myös sitten pidetään, eikä vain: "katsotaan nyt onnistuisiko...". Siksi olenkin miettinyt, että kannattaako sellasia lupauksia edes tehdä, joista on vähääkään epävarma. Lisäksi lupauksesta tulee olo, että: "tämä on nyt pakko tehdä, kun on luvattu". Ja kun taas johonkin pakottaa, se ei välttämättä tunnu enää hyvältä. Mietinkin, mitä jos lupauksien sijaan asetettaisiinkin tavoitteita ja vielä sellaisia, mitkä todennäköisesti saadaan menemään läpi?

Uudenvuoden ilotulituksessa Rovaniemellä 2019.

Omia tavotteitani ovat:
Kehittää henkistä hyvinvointia: esimerkiksi antaa mahdollisuuksia uusille tavoille, mistä voisi olla apua mielen hyvinvointiin.
Kehittää fyysistä hyvinvointia: esimerkiksi asettaa tavoitteita ulkona liikkumiseen ja ruokavalioon.
Vähentää herkuttelua: herkuista ei tarvitse luopua tai olla ehdottomassa lakossa, mutta vähentäminenkin on jo jotain.  
Lisäksi: haluan pysähtyä pohtimaan, mistä asioista tulen oikeasti onnelliseksi ja voisinko tehdä jotain enemmän onnellisuuteni eteen.

Näitä kaikkia tarvitaan, jos joskus meinaan toteuttaa suurimman unelmani, eli perheen perustamisen. Pienillä askelilla siis kohti suurta unelmaa.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on alkavalle vuodelle?

Hyvää uuttavuotta 2019!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)