perjantai 19. tammikuuta 2018

Miksi olen absolutisti? - 10 syytä

Miten suhtaudut alkoholiin? Juotko ehkä joskus lasin viiniä hyvän ruuan kanssa, saunajuoman, parit kaverin kanssa vai lähteekö joskus ihan totaalisesti lapasesta? Ihmisiä on erilaisia, kuten myös suhtautumisia alkoholiin. Itse en ole koskaan välittänyt alkoholista. Olen kuitenkin sanonut aina muille, että on ok, jos juo kohtuudella pari silloin tällöin, mutta mitään ns. perseilyä en siedä. Kun olen kertonut muille, että olen absolutisti, harvon ihmiset alkavat kyselemään, että miksi näin? Lähinnä ihmiset reagoivat, että sehän on hyvä juttu, hienoa! Joskus jotkut ovat tarjonneet maistiaisia, mutta voin sanoa, että ei kannata, en edes maista. Joskus maistoin mielenkiinnosta alkoholitonta siideriä. Se maistui ihan päärynälimpparille. Alkoholittomasta siideristä jäi lähinnä fiilis, että okei, olihan se ihan jees, mutta ei sellaista, että usein tulisin ostamaan. En sitten tiedä, jos käyttäisin alkoholia, että tykkäisinkö esim. alkoholillisesta siideristä tai lonkerosta? Mutta jos olen tyytyväinen siihen, että olen absolutisti ja tykkään ihan limppareista, se on oma linjani. Ajattelin kirjoittaa hieman omia ajatuksiani ylös, miksi olen absolutisti. Jos olet absolutisti, hienoa, et ole yksin! Jos juot puolestaan reippaasti alkoholia, olisiko edes pieni vähennys paikallaan ja miten se voisi sinuun vaikuttaa?


Juomat maksaa
Itselleni jokainen euro on tärkeä ja niin kuin kuka tahansa, välttämättömien asioiden lisäksi sitä haluaa tietenkin säästää rahat sellaisin asioihin, mistä itse pitää. Jos käyttäisin alkoholia, niihin mieluisiin asioihin olisi entistä vähemmän rahaa. Mielummin siis säästän.

Humalassa sanoo ja tekee asioita, mitä ei pitäisi
Jatkuvasti sitä näkee ja kuulee mitä ihmiset ovat sanoneet ja tehneet humalassa. Ja myöhemmin humalassa huonosti käyttäynyt pyytää anteeksi. Tai sitten ei. Jos ilkeitä kännitekoja ei pyydä anteeksi, ne voi jäädä jotakin tärkeääkin ihmistä harmittamaan. Toisaalta humalassa voi sanoa hienoja totuuksia, kuten: "oot mun paras kaveri", mutta toisaalta sitten voi sanoa jotain mitä ei edes tarkoita, kuten jotain tyyliin: "sä oot kyllä yksi p*ska!". Jotkut taas tanssii onnessaan, jotkut aloittaa tappelun. Pahinta varmaan on, että humalainen itse ei välttämättä edes muista näitä asioita seuraavana päivänä. Ei, en haluaisi käyttäytyä tyhmästi, hävetä itseäni ja katua tekojani.

Krapula
Yksi isoin syy, miksi en tajua alkoholin juomista. Kohtuu käytön ymmärtää, mutta kun käyttö menee yli ja miettii ihmisten kokemuksia siitä seuraavasta aamusta, niin yök. Ihmiset tietävät, että seuraavana aamuna on huono olo ja oksennus lentää. Onko juominen tosiaan sen arvoista?

Lihominen
Monesti olen lukenut netistä juttuja ihmisistä, jotka ovat lopettaneet alkoholin käytön edes joksikin aikaa ja laihtuneet huimasti. Mietin, että jos jo nyt olen valmiiksi jo vähän lihava, miten lihava mahtaisin olla, jos vielä alkoholia käyttäisin? Ei enää yhtään ylimääräisiä kiloja, kiitos.

Vaikutus terveyteen yleisesti
Riski verenpaineeseen, syöpään, rasvamaksaan, masennukseen ja vaikka mihin. Entä sitten rattijuopot? Siinä vaarantuu oman terveyden lisäksi myös monen muun terveys, pahimmillaan jopa henki. Myöskään alkoholi ja lääkkeet eivät ole hyvä yhdistelmä.

Perjaatteet/tavoitteet
Kokemukseni alkoholista on 1-2 lasia boolia, joka maistui aivan limpparilta. Oluen, viinien ja viinan hajukin etoo. Ei tee edes mieli maistaa mitään näistä. Kun on ollut perjaatteessa koko ikänsä abolutisti, on itselleni tullut tavoite, että mitä jos en joisi alkoholia koskaan? Toiset on juomatta päiviä, toiset viikkoja, toiset kuukausia... Ajattelin repäistä ja olla juomatta vuosikymmeniä. Kun on ollut vuosia juomatta, miksi edes aloittaa?

Hyvänä esimerkkinä oleminen 
Kun jossain kysytään alkoholin käytöstä ja vastaan olevani täysin absolutisti, on ihmisten reaktio usein: "vau, sehän on hienoa" tms. Siitä tulee hyvä fiilis. Jos jonakin päivänä itselläni on omia lapsia ja lapset lähestyvät täysi-ikäisyyttä, haluan opettaa heille esim. fiksua rahankäyttöä ja että alkoholia voi juoda kohtuudella.

Huonot muistot
Vaikka ei itse alkoholia käyttäisikään, sitä on nähnyt, mitä se on muille ihmisille on tehnyt. Henkilö, joka todellisuudessa olisi tosi hyvä tyyppi, muuttuu juodessaan ihan toiseksi ihmiseksi. Tämä juomisen tuoma "toinen ihminen" ei ole sitten niin kiva kun se, mitä ihminen on pohjimmiltaan. Näitä tarinoita on ihmisillä valitettavan paljon.

Pelko riippuvuudesta
Itselläni on pelko, että jos ottaisin sen yhden lasillinen, niin ottaisin myös toisen, kolmannen ja neljännen. Jos ottaisin yhden lasillinen, hyvä juomattomuusputki olisi rikottu. Mitä siis haittaisi, jos joisi useamman? Vaikka en juomien mausta edes niin välittäisi, pelkäisin, että käyttäisin alkoholia pakotienä huonoon fiilikseen. Mitä jos siitä tulisi tapa ja jäisi lopulta riippuvaiseksi? Ei kiitos.

Kun ei vaan halua / tee mieli juoda
Maailmassa on valtavasti juomia alkoholilla ja ilman. Mikään alkoholijuomista ei edes vaikuta sellaiselta, mistä voisin tykätä erityisen paljon. Ihan yhtälailla en pidä kahvista, enkä teestä. Mehujakin juon harvoin. Jos joku pahe itselläni on, niin se on limppari. Vaikka limpparikaan ei ole hyvästä, väitän sen silti olevan parempi vaihtoehto, kuin mikään alkoholijuoma.

Kohtuus kaikessa - myös juomisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)