keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Tunnelmia Supermessuilta 2017

Itsellenikin tuli ihan totaalisena yllätyksenä, että päädyin Supermessuille Tampereelle, joita vietettiin 21.-23.4.2017. Alunperin suunnitelmissani oli mennä Helsinkiin Lapsimessuille, mutta koska en tällä kertaa bloggaajana kyseisille messuille päässyt mukaan, mietin Helsingin reissua uudemman kerran. Koska olin viettämässä lomaa Tampereen lähistöllä ja luin lehdestä mainoksen Supermessuista ja sen tarjonnasta, ajattelin kysyä, pääsisikö Supermessuille vielä bloggaajana mukaan. Messuilla oli todella paljon asioita, mitkä itseäni kiinnostavat ja mitkä blogissani näkyy, kuten kotimaan matkailu ja kädentaidot. Muita teemoja messuilla olivat puutarha, erä ja keräily. Pääsin kuin pääsinkin messuille mukaan ja oli todella mielenkiintoista päästä kyseisille messuille ensimmäistä kertaa! Jos joku sana messuja kuvaisi kokonaisuudessaan, niin monipuolisuus. Messuilla olevien teemojen lisäksi yllätyin, kun joukosta löytyi myös mm. herkku-, kauneus- ja muotimyyjiä. Kokonaisuudessaan messuista jäi hyvä fiilis, mutta pientä parannettavaakin löysin. Narikan pojat olivat vähän hukassa ja penkkejä, missä voisi rauhassa hengähtää oli vähän. Ja miksi C-hallissa ei ollut tuttua pehmismyyjää? Mukaan messuilta tarttui iso kasa etenkin matkailuesitteitä, muutama keräilypinssi, keräilylautanen, ilmaiskrääsää, legginssejä ja lasten satukirja. Äidillenikin löysin mieluisan syntymäpäivälahjan: ihanan, vanhan kahvipannun! Alla muutamia kuvia messuilta.

Puutarhapuolen kukkaloistoa.

Teemapihan aiheena pelit.

Oli mukava yllätys löytää messuilta myös mielenkiintoisia kirjoja, joista en ole aikaisemmin kuullutkaan. Puutarhaponi Rimmruu – Luomakunnan vaalit on kevään uutuuskirja ja kirjasta on tulossa myös arvostelu blogiini.

Hämmennykseni oli suuri, kun puutarhapuolella oli myös mm. Magnetix Wellnessin jälleenmyyjä. Hetken koruja ihailtuani myyjä kertoi mm. magneettien terveysvaikutuksista ja miten koruja olisi mahdollisuus jälleenmyydä tai järjestää vaikka korukutsut. Kiinnostuin aiheesta todella paljon. Tällä osastolla haluan antaa pisteet myyjälle asiakaspalvelusta, sillä eikös messuissa juuri ole kyse siitä, että tuotteita esitellään asiakkaille? Joillain osastoilla oli myös ihmisiä, jotka vain seisoivat tai istuivat asenteella "no mä nyt vaan oon töissä täällä".

Kyllähän messuilla aina maskotteja täytyy olla! Tämä söpöliini löytyi Visit Pohjanmaan isolta osastolta.

Vehoniemen automuseo ansaitsee melkeimpä kunniamaininnan. Kun messuilla on jonkun aikaa kierrellyt, jäätelö kyllä maistuu. Tällä osastolla sitä jaettiin ilmaiseksi! Jäätelön mukana messuvieraat saivat esitteen, ja monet pysähtyivätkin osastolle syömään jäätelön. Tottakai siinä jäätelöä syödessä katseli tätä autoa ja mietti, minkäs osasto tämä nyt onkaan ja missäs tällänen paikka sijaitsee? Todella nerokas houkutin siis: jäätelö! Huomaathan myös, että automuseoon on vapaa pääsy? Ehkä tulevan kesän retkikohde.

Eläimiä on aina ihana nähdä, mutta messuilla alpakoiden näkeminen herätti hieman ristiriitaisia fiiliksiä. Kävijöille on toki ihanaa nähdä alpakoita, mutta mahtoivatko alpakat olla kovin stressaantuneita?

Yllätyin todella suuresti, kun eräpuolella myytiin tyylikkäitä naisten legginssejä.

Keräilypuolella oli paljon erilaisia vanhoja lehtiä.

Jäin pitkäksi aikaa ihailemaan tätä valtavaa pinssikokoelmaa. Olen joskus itsekin keräillyt pinssejä, mutta se harrastus on jäänyt vähemmälle. Muutama pinssi kuitenkin tarttui mukaan, ehkä laitan ne takkiani koristamaan. Jos maltan.

Toinen keräilypöytä, jossa katselin pitkään. Monenlaista kivaa, pientä tavaraa. 
Tästäkin tarttui pari pinssiä mukaan.

Gepetton ihania nukkekotikalusteita kädentaitopuolella.

Keppihevosia ja muuta kivaa Paula Riikosen osastolla kädentaitopuolella.

Kädentaitopuolen supersöpöt lasten mekot. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)