sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Tulossa: Rovaniemen kädentaitomessut 2017 - voita lippu + vinkkejä messuille!

Rovaniemen kädentaitomessut tulee taas! Itse vierailin messuilla ensimmäistä kertaa viime vuonna (lue blogijuttu tästä) ja pidin kyllä ainakin itse messuista. Mitä esim. Facebookista olen ihmisten arvosteluja lukenut (messujen FB-sivulle tästä), messut ei viime vuonna ihan kaikkia miellyttänyt, mutta tänä vuonna messuilla on paljon uutta ja kivaa!ytteilleasettajia on nyt n. 10 enemmän, kuin viime vuonna (nyt n. 90 näytteilleasettajaa), joista 35 on uusia! Työnäytöksiä on kaivattu ja nyt niitä on tulossa. Messuilla näkee mm. kalligrafiaa, kenkien perinteistä valmistusta, fantasiakukkien tekoa kukkamassasta, puualan ja tekstiili- ja vaatetusalan työnäytöksiä, salomoninsolmujen virkkausta, solmupuun käyttöä, haarukkavirkkausta jne. Lisäksi Taito Lapin osastolla on makramee-työpaja, jossa pääsee itse kokeilemaan tekniikkaa tarvikemaksua vastaan. Myös Suomi100-teema näkyy ainakin aulassa, jossa on Kierrätys100-juhlapuku, jonka tekemisessä on ollut mukana 5 käsityöläistä. Messuthan järjestetään 6.-7.5.2017 viikonloppuna Lappiareenalla, osoitteessa Hiihtomajantie 4. Messut ovat avoinna kumpanakin päivänä klo 10-16. Hintaa lipuilla on aikuiselta 10 e, lapselta (7-15 v) 5 e ja ryhmälipulla 8 e.

Alla muutamia suosikkejani, joiden näkemistä odotan messuilta:

Tuulia Design: Tuulia Design on yksi ehdottomista suosikeistani! Tuulia Design on mukana messuilla ensimmäistä kertaa ja toivon todella, että ihmiset myös lapista löytävät käsityön ilon vaikka tarvikepakettien kautta, mitä yritys myy. Tarvikepaketteja löytyy paljon mm. askarteluun ja virkkaamiseen. Itse pidän tarvikepaketeista siksi, että niissä on kaikki kätevästi valmiina, eikä tarvikkeita ja ohjeita tarvitse hakea sieltä sun täältä. Kurkkaa blogijuttuni esim. KIEPPI-rannekorusta tästä, sekä HERTTA-kukkarosta tästä. Tuulia Designin nettisivuilta löytyy myös paljon kivoja käsityöohjeita, klikkaa ohjeisiin tästä. Ihania Instagram-kuvia puolestaan löydät täältä.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tuuliadesign.kotisivukone.com/kuvat/tuotekuvat/TPK_Askartelu/TPK_Kirjaenkeli/Kirjaenkeli_mainoskuva_web.jpghttps://asiakas.kotisivukone.com/files/tuuliadesign.kotisivukone.com/kuvat/tuotekuvat/TPK_Laukut/Hertta_punainen.jpghttps://asiakas.kotisivukone.com/files/tuuliadesign.kotisivukone.com/web_suvi_syvatty_trio.jpg

Esimerkkejä Tuulia Designin messutarjouksista:
SUVI-kukkarolaukku 18 e (norm. 19,90 e)
HERTTA-kukkaro 12 e/kpl JA 30 e/3 kpl (norm 12,90 e/kpl)
ESTERI-kaulakoru 8,50 e/kpl JA 22 e/3 kpl (norm. 8,90 e/kpl) Tykkään!
KIRJAENKELI 16 e (norm. 18,90 e)
TUPSUVEKOTIN + verkko 10 e (norm. 11,40 e)

Venka&Vinka: Yleensä katson messuilta lähinnä käsityötarvikkeita, mistä voi itse tehdä jotain, mutta myös välillä on kiva katsella valmiita käsitöitä. Venka&Vinkan valikoimista löytyy kotimaisia, ekologisia koruja ja asusteita. Miten olisi esim. korvakorut vanhoista rahoista? Tai pyörän sisäkumista tehty kaulakoru?


PaaPii Design: PaaPii Design ei tainnut olla viime vuonna messuilla mukana, mutta on todella ilo saada tämä ihanien kankaiden myyjä myös Rovaniemelle! Paapii Desiginin osastoilla on aina ollut paljon ihmisiä, kun olen muilla messuilla käynyt. Super-ihania kankaita, vaatteita ja tarvikepakkauksia etenkin lapsille!


Esimerkkejä PaaPii Designin messutarjouksista:
Kuviolliset trikoot ja joustocolleget 20€/m 
Yksiväriset 15€/m
Resoreita tarjoushinnoin hyvä valikoima
Tupsuista 10€/10kpl tarjous

Finn Texomer oy: Trikookuteet, ontelokuteet, käsityölangat ja tarvikkeet. Kuteet käyvät esim. matonkudontaan tai virkkaamiseen. Viime vuonna oli myös hyvin erilaisia pieniä käsityötarvikkeita, kuten ihania värikkäitä virkkuukoukkuja saatavilla. Alla kuva Tampereen Supermessuilta.


Taito Lappi: Itse käyn käsityökoulu Peukkua, josta olen tykännyt kovasti. Kysessä on harrastemielessä 2 tuntia/viikko käytävä käsityökoulu, jossa on ammattilainen opettamassa ja mukavia ihmisiä. Taito Lapilla on myös kurssitoimintaa, sekä tietenkin myymälä. Suosittelen lämpimästi kursseja, mikäli jotain kiinnostavaa löytyy! Taito Lappi ottaa myös palautteita ja ideoita vastaan, kuten kurssitoiveita.

Arvonta - voita lippu messuille!

Tänäkin vuonna sain lukijoiden iloksi messuille lippuja arvottavaksi: tällä kertaa peräti 3 kpl! Hommahan toimii hyvin yksinkertaisesti. Lähetä nimesi tai nimimerkkisi, sekä toimiva sähköpostiosoite osoitteeseen: venlanmaailma (ät) luukku.com. (ät) ja välilyönnit poistetaan ja korvataan @-merkillä. Myös kommentoimalla voit osallistua, mutta sähköpostilla osallistuminen on suositeltavaa siksi, että kommentin voi nähdä kuka tahansa. Ihan yleinen turvallisuusvinkki siis mihin tahansa blogiarvontaan. Kuka tahansa voi osallistua arvontaan. Jokaisen osallistujan nimi kirjoitetaan lappuun, jotka ovat kaikki samanlaisia. Laput laitetaan esim. hattuun tai kippoon, laput sekoitetaan ja nostetaan kolme nimeä, jotka voittavat liput. Voittajiin ollaan yhteydessä sähköpostitse ja voittajien nimet tai nimimerkit julkkaistaan blogissa. Kilpailuaikaa on la 29.4.2016 klo 23.59 asti ja voittajiin ollaan yhteydessä pian. Palkinnot lähetetään postissa 1 tai 2 luokan kirjeenä, enkä vastaa, mikäli postilla on jonkinlaisia ongelmia. Onnea arvontaan!

4 kommenttia:

 1. Innolla odotan Kädentaitomessuja, sieltä uskon löytyvän uusia ideoita itselle, ja ostettavaa;)

  VastaaPoista
 2. Messut on mukavaa vaihtelua kesää ootellessa :-) :-).

  VastaaPoista
 3. Messut on mukavaa vaihtelua kesää ootellessa :-) :-).

  VastaaPoista
 4. Muistattehan, jos arvontaan osallistutte kommentoimalla, jättää sähköpostiosoitteen! :)

  VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)