perjantai 10. maaliskuuta 2017

Katsaus Muistojen markkinoilla -kirjaan

Melko varmasti jokaiselta suomalaiselta löytyy joitakin kotimaisia tuotteita kotoaan. Elintarvikkeita, tekstiilejä, kodintuotteita, pelejä, leluja... Monella kotimaisella tuotteella on myös pitkä historia. Kun selasin Muistojen markkinoilla -kirjaa kirjakaupassa, huomioni kiinnittyi erityisesti siihen, että kuvia on paljon ja kirjassa esitellään hyvin monenlaisia tuotteita ja niiden tarinoita. Tartuin todella mielenkiinnolla tähän kirjaan. Mikä mahtaisi olla esim. tutun hernekeiton tai Afrikan tähden tarina?


Mitä kirja sisältää?

Kirja sisältää monenlaisten suomalaisten tuotteiden tarinoita aina 1900-luvulta tähän päivään. Tuotteita löytyy mm. elintarvikkeita, kodin käyttöesineitä, tekstiilejä, pelejä, leluja, kulkuvälineitä, huonekaluja... Mukavan monipuolinen tietokirja siis!

Yleinen arvio kirjasta:

Onneksi tartuin tähän kirjaan! Kirjasta oppii todella paljon kotimaisista tuotteista. Pidän erityisesti siitä, että kuvia on runsaasti, tietoa yhdestä tuotteesta on sopivasti ja tuotteita on monipuolisesti. Jos miettii minkälaisia ajatuksia kirja itsessäni herätti, huomasi miten paljon hienoja tuotteita Suomessa valmistetaan ja miten hienoa on, että edes jotain on jätetty Suomeenkin, eikä kaikkea ole siirretty ulkomaille tai valmistusta lopetettu. Kirjassa on joitain asioita, joita muistan omasta lapsuudestani (olen syntynyt vuonna -89), mutta paljon on juttuja, joista itselläni ei ole mitään hajua. Esim. Heteka-sänky, tetran mallinen Trip, Työmies-tupakka... Paljon on myös asioita, mitkä ovat myös tänä päivänä elämässä mukana. Mielestäni kirja on kiva lisä kirjahyllyyn. Uskon, että esim. vanhempani katsovat kirjan tuotteita lämmöllä muistellen ja on kiva näyttää joskus omille lapsille, että tälläsia tuotteita joskus on ollut. Kirjasta voisi saada hyvin tietoa esim. esitelmän tekoon. Jos nyt jotain ihan pientä miinusta kirjasta haetaan, ihmettelen, kun esim. yhdessä kohdassa puhutaan televisiosta ja seuraavassa lauseessa aletaan puhumaan nukeista. Väliin olisi voinut laittaa vaikka jonkun pienen väliotsikon. Mutta ehdottomasti suosittelen kirjaa, mikäli kotimaiset tuotteet ja niiden tarinat kiinnostavat. Arvosanaksi annan 3/5. Vaikka kirja onkin laaja, olisin mielelläni lukenut enemmänkin. :)

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 2004 ja 2016
ISBN:
9789511308379
Kirjastoluokka: 76
Koko: 175 sivua
Ulkoasu: Nidottu (pehmeäkantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Juhani Seppovaara
Ulkoasu: Minna Luoma

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin, lue lista kirjoista tästä.


Osta kirja:

CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma


Sopii Helmet-lukuhaasteen (esimerkiksi) kohtiin:
2. Kirjablogissa kehuttu kirja
8. Suomen historiasta kertova kirja
10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista
22. Kuvitettu kirja

34. Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt
39. Ikääntymisestä kertova kirja (<-- Ikääntyväthän tuotteetkin?)
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)