tiistai 28. maaliskuuta 2017

Haastattelussa laulaja-lauluntekijä Annukka

Olen monesti miettinyt, miten kiva olisi päästä haastattelemaan ihmisiä, jotka ovat tehneet itseeni tavalla tai toisella vaikutuksen. Pohdin asiaa pitkään: suostuisiko kukaan tunnettu henkilö tavallisen harrastelijabloggaajan haastateltavaksi? Ehkä kaikista tunnetuimmilla henkilöillä on liikaa kiireitä, mutta mielenkiintoisia ihmisiä Suomesta silti löytyy paljonkin. 

Lähetin laulaja-lauluntekijä Annukalle viestiä, kiinnostaisiko sähköpostihaastattelu ja ilokseni sain myöntävän vastauksen. Sähköpostihaastattelu on mielestäni siitä kätevä, että haastateltava saa rauhassa miettiä vastauksiaan ja vastata, kun itselle sopii. Toki joskus olisi hienoa tavatakin ihmisiä haastattelujen merkeissä, mutta niissä saattaa usein olla aikataulut ongelmana. Ja riittäisikö rohkeuteni?

Annukka tuli itselleni tutuksi Radio Suomipopin POP TOP10 -listalta. Tykästyin Annukan Sähköä-nimiseen biisiin, jota kuuntelin yhä uudestaan ja uudestaan. Myöhemmin, kun uusia kappaleita on ilmestynyt, olen tykästynyt myös niihin. Halusin tuoda Annukan blogissani esiin, jotta artisti saisi hieman lisää näkyvyyttä ja muutkin voisivat löytää hänen musiikkinsa.
 
Kuuntele Annukan uusin single, Ei sanota sitä ääneen:


Haastattelussa Annukka:

Kertoisitko ensin hieman itsestäsi? Kuka olet, mistä tulet ja mistä olet tunnettu?
- Olen tamperelainen laulaja ja lauluntekijä Annukka. Teen suomenkielistä elektronista poppia, ja tunnetuin olen varmaan radiokanavilla soineista kappaleista.

Miten ja milloin musiikki tuli osaksi elämääsi, miten olet opetellut musiikkia?

- Musiikki tuli osaksi elämää jo ihan pienenä. Aika kliseistä varmaan, mutta heti taaperona mä oon alkanu rallattelemaan. Musiikkia en oo sen perusteellisemmin opetellut kun lapsena pianonsoittotunneilla ja itsenäisesti.

Kuka tai ketkä ovat esikuviasi?

- Pienenä mun esikuvat oli Kikka ja Michael Jackson :D Upee pikkulikan esikuvaksi sopiva parivaljakko. Nykyään ehkä Rihanna, kun se on niin huikee esiintyjä ja asennemuija.

Mitä elämäsi on pitänyt viimeaikoina sisällään?

- Musiikintekoa, töitä, treenejä ja ystäviä.

Minkälaisia ovat lähitulevaisuuden suunnitelmasi?

- Tehdä lisää musaa ja nostaa enemmän rautaa treeneissä :D haha

Entä pitkän tähtäimen suunnitelmasi?

- Pitää itestäni ja rakkaista huolta ja olla onnellinen tehden sitä mikä sitä onnellisuutta sillä hetkellä tuottaa. Toivottavasti esiintyä jollain isolla lavalla isolle yleisölle <3

Teetkö musiikkisi täysin itse? Saatko apua muilta henkilöiltä, minkälaista?

- Teen musaa yhdessä mun tuottajan Sasjan kanssa ja suunnitelmissa on myös järjestää musiikinkirjoitussessioita muidenkin tekijöiden kanssa. Kirjoitan sanat itse, ja sävellykset ja sovitukset tulee yleensä studiolla Sasjan kanssa yhteistyössä kun aletaan työstämään taustaa biisiin.

Mistä saat ideat kappaleisiin?

- Milloin mistäkin. Välillä omasta elämästä, läheisen elämäntilanteesta, irrallisesta lauseesta tai ajatuksesta, ja joskus vaikka elokuvasta. Tunnetilojen kuvailut kuitenkin lähtee biisin ideasta riippumatta aina jostain tilanteesta, johon pystyn itse samaistumaan.

Itse henkilökohtaisesti pidän jokaisesta singlestä, mitä sinulta on ilmestynyt. Onko albumi tulossa milloin? Voitko paljastaa jotain albumista?

- Ihana kuulla <3 Albumi on tulossa, mutta siitä lisää myöhemmin ;) Juuri julkaisin räppäri Eldiksen kanssa tehdyn kappaleen Eripari ja pian on myös tulossa julkaisuun uus oma sinkku!

Mitä haluaisit sanoa laulajan urasta haaveileville?

- Lopettakaa se pelkkä haaveilu ja menkää ja tehkää! Jokainen askel on aina väistämättä lähempänä tavoitetta. Ja vaikka nyt realistisesti aateltuna jokainen haave ei varmaan kaikilla toteudu, niin olipahan hauskaa matkan varrella sitä yrittäessä! En usko, että kukaan katuu haaveiden ja unelmien tavoittelemista vaan just sitä, että ei ees yrittänyt.

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää lukijoille ja faneillesi?

- Olkaa onnellisia ja nauttikaa keväästä! Keikoilla nähdään eikö niin <3


Toivotan Annukalle menestystä uralleen ja kiitän haastattelusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)