sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Triple chocolate cookies - yhteistyössä Dr. Oetker

Keittiön kaapeissamme on vaikka minkälaisia leivonta-aineksia. Sain joskus Dr. Oetkeriltä paketin, jossa oli monenlaisia tuotteita, joita voisin hyödyntää leivonnassa ja kirjoittaa aiheesta blogijuttuja. Aikaisemmin olen kirjoittanut juttua kahvittomista mokkapaloista, juttuun pääset tästä. Kaikista leivonta-aineksista eniten itseäni on houkutellut suklaapisarat, joita löytyy 100 gramman pusseissa. Kukapa ei suklaasta tykkäisi? Suklaapisaroitahan on kolmenlaista: valkosuklaata, maitosuklaata ja tummaa suklaata. Löysin Dr. Oetkerin nettisivuilta reseptin, jossa hyödynnetään näitä kaikkia suklaita, nimittäin triple chocolate cookiesit, eli vapaasti suomennettuna kolmeen suklan keksit. Klikkaa reseptiin tästä.

Valmiita keksejä.

Keksien taikinaan tulee paljon aineita, mitä monesti kotoa jo löytyykin (kananmuna, vehnäjauho, vaniljasokeri, ruokasooda, suola), mikäli leipomista harrastaa. Itselleni jäi kaupasta ostettavaa mm. fariini- ja ruokosokeri. Ruokosokeria en ole ennen käyttänyt, ja ihmettelin, kun kaupassa ei kyseistä sokeria löytynyt muuta kuin luomuna. Itse käytän yleensä niitä kaikista halvimpia tuotteita ja luomu on usein kallista. Mutta kun ei muuta ole, otetaan sitä, mitä on saatavilla. 

Itse leipominen oli mielestäni helppoa. Ohjeessa sanotaan, että ohjeen vaikeustaso olisi 2/3, eli keskitasoa, mutta jos johonkin suuntaan pitäisi kallistua, niin itse sanoisin, että ohje oli helpohko. Aluksi tehtiin taikina, jonka jälkeen laitoin ohjeen mukaan 2 ruokalusikallista taikinaa kasaksi yhteen keksiin, joka uunissa levisi keksimäiseen muotoon. Paistoin keksejä 12 minuuttia, joka oli omasta mielestäni sopiva paistoaika, ettei liian tummiksi mennyt. Yhdelle pellille mahtui 9 keksiä, ja yhdestä taikinasta keksejä tulee n. 16-18 kpl. Itse sain 17.

Tuoreet keksit maistuivat aivan taivaallisen hyvältä, vaikka itse sanonkin. Tuoreus, kotitekoisuus ja suklaa, mikä toimiva yhdistelmä! Kysyin miesystävältäni mielipidettä kekseistä ja vastauksena sain: "liian hyviä". Koska keksejä tuli reilusti, annoin niitä myös miehelleni töihin vietäväksi ja kuulemma oltiin tykätty.

Jos siis hyvää suklaakeksireseptiä kaipaat, tässäpä yksi vaihtoehto!

PS. Salli itsesi (ja muiden keittössä liikkuvien) maistaa keksitaikinaa, ei se niin vakavaa ole. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)