keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Katsaus Olet hyvä tyyppi -kirjaan

Mielenkiintoni tähän kirjaan heräsi heti, kun huomasin sen Otavan kevään kirjaesitteessä. Ajattelin kuitenkin, että mahdankohan jaksaa lukea 252 sivua ihmissuhteista? Kun kirja lopulta ilmestyi ja selasin kirjaa kaupassa, mieleni muuttui. Kirja vaikutti todella mielenkiintoiselta ja rupesin miettimään, että ehkä kirjasta voisi olla jopa jotain apuakin?


Mitä kirja sisältää?
Kirjan sisällysluettelo on seuraavanlainen: ihmissuhteet eivät ole tuuripeliä, oikea asenne, ensivaikutelma, itsevarmuuden kehittäminen, keskustelun avaaminen, hyvän keskustelun taidot, tutustuminen paremmin, porukassa toimiminen, ongelmatilanteiden ehkäisy, sekä lopuksi on vielä juttua Jäänmurtajat-yhteisöstä ja materiaalisuosituksia. Kirjassa on todella paljon hyvin ja monipuolisesti asiaa ihmisistä ja ihmissuhteista. Kuinka tutustua ihmisiin? Mitä juteltavaa ja tekemistä keksisin? Miten toimin porukassa? Mitä ihmiset minusta ajattelevat? Muistaako minua kukaan? Miksi minua ei kutsuta mihinkään? Tässä vain muutamia esimerkkejä, mihin kirja voi tarjota apua. Mikäli kirja kiinnostaa, suosittelen kirjakaupassa selaamaan kirjan, niin saa paremmin käsitystä miten monenlaisia asioita kirjassa käsitellään.
 
Yleinen arvio kirjasta:
Kirja teki ainakin itseeni niin suuren vaikutuksen, että laitoin ihan itse kirjailijalle viestiä. Arvostan erityisesti sitä, että asioista kirjoitetaan suoraan ja kaunistelematta. On hyvä, että ihmisille sanotaan suoraan miten asiat ovat. Esimerkkinä voisin sanoa kohdan sivulta 33: "ulkonäöllä on väliä", jossa puhutaan ensivaikutelmasta. Joillekin ulkonäkö on iso ja arka aihe, myös itselleni, mutta myös tässäkin osassa kirjaa on paljon hyviä pointteja, hyvää asiaa ja vinkkejä. Lisäsin kirjaa lukiessani aina kirjanmerkin mielenkiintoiseen kohtaan, jotta voin palata aiheisiin myöhemmin. Voin sanoa, että näitä merkkejä tuli paljon. Kirja herätti paljon ajatuksia, kuten: "Olenko antanut itsestäni hyvän ensivaikutelman?" "Miten voisin parantaa ensivaikutelmaani?" "Ehkä tässä olisi hyviä keskustelun aiheita." "Ehkä se mokani ei sittenkään maailmaa kaada." "Pitäisikö olla enemmän yhteydessä vanhoihin tuttuihin?". Tämä kirja tuli itselleni tarpeeseen ja on hyvä, että tartuin kirjaan. Suosittelen kirjaa lämpimästi. Suomessa on todella paljon ihmisiä, joille sosiaaliset tilanteet ovat vaikeita, joillekin jopa ongelma. Ehkä tästä kirjasta voisi löytyä edes jonkinlaista apua? Jos bloggaajana voisin asettaa kirjan ehdolle jonkunlaista kirjapalkintoa varten, tässä olisi potentiaalinen ehdokas. Arvosanaksi antaisin 4/5. Muistutetaan tässä kohtaa vielä, että kaikki arvioni perustuvat täysin omaan mielipiteeseeni. Toivottavasti saamme kirjailijalta tulevaisuudessa lisää hyviä kirjoja!

Otteita kirjasta:
"Ihmiset kopioivat sinun suhtautumisesi itseesi. Jos olet omasta mielestäsi hyvä tyyppi, ihmiset kohtelevat sinua hyvänä tyyppinä ja haluavat tutustua sinuun."

"Itsevarmuus ei ole sitä, että ei pelkäisi, vaan sitä,  että osaa motivoida itsensä toimimaan peloista huolimatta. Pelot eivät katoa koskaan kokonaan, mutta ne lievenevät eivätkä enää estä elämästä nauttimista."

"Yleisimpiä syitä tekemisen pelkoon on se, että liioittelemme mielessämme mahdollisen virheen seurauksia (Susan Jeffers: Feel the fear and do it anyway). Selviät kyllä seurauksista, kävi miten kävi. Mieti jännityksen iskiessä: Miedes olisi pahinta, mitä todellisuudessa voisi tapahtua?"

"Sinun on itse vedettävä rajat siihen, miten sinua saa kohdella. Sinä päätät, millaisten ihmisten kanssa vietät aikasi. Hyvän ihmissuhteen edellytys on mielestäni se, että ihmissuhteessa ollaan vapaaehtoisesti."  

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjailija järjestää myös erilaisia kursseja ja luentoja. 
Tutustu Jäänmurtajat-sivustoon tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 1/2017
ISBN:
978-951-1-30265-0
Kirjastoluokka: 17.3
Koko:
252 sivua
Ulkoasu: Nidottu (pehmeä/flexikantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Karla Nieminen

 
Osta kirja:
CDON
Adlibris

Suomalainen kirjakauppa
Prisma


Sopii Helmet-lukuhaasteen (esimerkiksi) kohtiin:
2. Kirjablogissa kehuttu kirja
4. Kirja lisää hyvinvointiasi
13. Kirja "kertoo sinusta"
25. Kirja, jossa kukaan ei kuole
42. Esikoisteos
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
49. Vuoden 2017 uutuuskirja

1 kommentti:

  1. Kiitos arviosta ja hieno juttu, että löytyi sinulle hyödyllisiä vinkkejä. Itse aiemmin etsin juurikin kirjaa, jossa sanotaan asiat suoraa ja käytännöllisesti. Lopulta päätin sitten tehdä sen itse. :) Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)