keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Katsaus Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta -kirjaan

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta -kirjan huomasin Kariston kevään kirjaesitteestä, jossa kirjan lyhyt esittely herätti mielenkiintoni. Miten mahtaa mieskirjoittaja osata kirjottaa kirjan teini-ikäisen tytön näkökulmasta? Entä miten samaan kirjaan saadaan sopimaan ystävyttä, flirttiä, rikostutkimuksia ja huumoria? Hyvin.


Mitä kirja sisältää?

Kirja kertoo lukiota käyvästä Millasta, joka joutuu muuttamaan isänsä työn takia majakkasaarelle kauaksi kavereista ja tutuista kuvioista. Millan perheeseen kuuluvat myös äiti ja "vaippapaviaani", jotka asuvat Brysselissä. Miksi Milla ei päässyt mukaan Brysseliin? Vaippapaviaani on pieni ja avuton, Millan haluttiin käyvän koulunsa loppuun Suomessa. Saarelle muutto ei ole Millalle helppoa, mutta pikkuhiljaa Milla kuitenkin tutustuu saareen ja sen asukkaisiin: koulukavereihin Jennaan ja Miroon, taitelija Nooraan ja tämän veljeen Mattiin, sekä kirjastonhoitaja Roopeen. Ehkä saarella olo sittenkin menettelee, kun tekemistä ja uusia ystäviä löytyy. Mutta kuka sabotoi Millan isän työtä ja tekee saarella ilkivaltaa? Kivoista ihmisistä huolimatta tuntuu, että kuka tahansa saarella voi olla syyllinen...

Yleinen arvio kirjasta:

Tykkäsin kirjasta kovasti! Kirjassa on jatkuvasti jotain, mikä pitää mielenkiintoa yllä ja minkä takia haluaa lukea kirjaa kokoajan eteenpäin. Aluksi kirjaa lukiessa mietin, niin kuin varmasti kirjan päähenkilökin, että minkälainen paikka saari mahtaa olla asua, löytyykö sieltä mitään mielenkiintoista ja sopeutuuko paikkaan? Kun saaressa joku alkaa tehdä ilkivaltaa, herää puolestaan mielenkiinto, kuka ja miksi niin tekee? Mielestäni on mielenkiintoinen ajatus, että jotkut saattavat oikeasti asua saaressa: tehdä siellä työtä, käydä koulua ja elää. Itse en asumista voisi ajatellakaan, mutta ajatus lomasta esim. kirjan tapahtumapaikalla, miksi ei? Mahtaako tapahtumapaikkaa edes olla olemassa? Olisi kiinnostava tietää, mistä kirjailija on saanut idean kirjaan. Mielenkiinnolla myös odotin, ennen kuin aloin lukemaan kirjaa, miten mieskirjoittaja osaa kirjottaa nuoren tytön näkökulmasta? Mielestäni hyvin. Itselleni kirjailija oli ihan uusi tuttavuus, mutta mielenkiintoista oli huomata, että Juha-Pekka on kirjoittanut myös paljon muitakin kirjoja. Ehkä tulevaisuudessa tutustun muihinkin hänen kirjoihin. Kuten monissa nuorten kirjoissa, tässäkin kirjassa on paljon ystävyyttä, ihastumista, sekä huumoria, joka ainakin itselleni toimi. 3/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 1/2017
ISBN:
978-951-23-6240-0
Kirjastoluokka: 84.2
Koko: 160 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Karisto
Kirjoittanut: Juha-Pekka Palviainen


Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin, lue lista kirjoista tästä.


Osta kirja:

CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Karisto

Sopii Helmet-lukuhaasteen (esimerkiksi) kohtiin:
1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis
2. Kirjablogissa kehuttu kirja
5. Kirjassa liikutaan luonnossa
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
24. Kirjassa selvitetään rikos
29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia

47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
49. Vuoden 2017 uutuuskirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)