keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Katsaus Tassu-trio - Kuriton koiranpentu -kirjaan

Välillä, vaikka aikuinen olenkin, luen myös lapsille suunnattua kirjallisuutta. Vaikka kirjoilla on omat suositusikäryhmät, ei missään säännöissä lue tai olisi huono asia lukea kirjaa, jonka kohderyhmään ei kuulu. Itse ajattelen, että oli kirja mikä hyvänsä, jos se kiinnostaa, niin antaa palaa vain! Tassu-trio kirja herätti oman mielenkiintoni eläinrakkaana ihmisenä. Nuorena luin paljon eläinaiheisia romaaneja, eikä innostus kyseisiin kirjoihin ole kadonnut. Kiva tarttua pitkästä aikaa eläinaiheiseen lastenromaaniin!


Mitä kirja sisältää?

Kirja kertoo kolmesta tytöstä: Allusta, Christasta ja Erikasta, sekä heidän lemmikeistään. Kirjan nimi, kuriton koiranpentu viitannee Allun kääpiöpinseri-pentuun, Kirppuun. Koiraan, jota Allu on niin pitkään ja hartaasti toivonut. Allu ei tunne uudesta koulusta ketään, mutta pikkuhiljaa kirjan tapahtumien myötä hän tutustuu kissarakkaaseen Christaan, sekä Erikaan, jolla on sekä kissoja, että koiria. Kirjan alussa Christa joutuu käsittelemään suurta surua ja saa tukea Allusta ystävyyden myötä. Erikan äiti on puolestaan eläinlääkäri, jonka kautta Allu ja Christa tutustuvat ja lopulta ystävystyvät myös Erikaan, jolta Allu saa vinkkejä koiran kouluttamiseen ja Christa kissan hankkimiseen. Jokaisella tytöllä on siis omat kiinnostuksen kohteensa ja vahvuutensa. Yhdessä kolmikko on tietenkin Tassu-trio!

Yleinen arvio kirjasta:
Lähdetään liikkeelle kirjan hyvistä puolista, sillä hyvää sanottavaa kirjasta löytyy paljon. Kirjassa on kolme erilaista tyttöä ja erilaisia lemmikkejä, lähinnä kissoja ja koiria. Kirjassa tuodaan hyvin esiin, miten lemmikkejä ja lemmikkien omistajia on hyvin monenlaisia. Toiselle lemmikki voi olla "vain" rakas perheenjäsen, jollekin myös harrastekaveri ja aikuiselle lemmikit voivat olla jopa työ. Kirjassa tuodaan myös hyvin esiin, mitä kaikkea lemmikki tarvitsee ja mitä kaikkea iloista ja surullistakin voi käydä. Vaikka kirjassa keskitytään pääosin lemmikkeihin, käsitellään kirjassa muitakin asioita, kuten tyttöjen perheitä. Joku tytöistä viettää paljon aikaa yksin kotona, jollain on ärsyttävä perhe ja jollain puolestaan vanhemmat ovat eronneet. Mielestäni on hyvä, että kirjassa tuodaan näitäkin asioita samalla esiin. Eiväthän kaikki perheet ole samanlaisia. Kirjan suositus ikäraja on 9+ ja se on tarkoitettu ala-aste ikäisille lapsille. Voin hyvin suositella tätä kirjaa eläinrakkaille ala-asteikäisille tytöille. Mikäli koululla on vaikka oma pieni kirjasto, sopisi hyvin sinne lisäksi. 

Jos nyt miettii pientä miinusta tai mitä kehitettävää sanoisin, omasta mielestäni muutama kuva kirjassa olisi ollut kiva lisä. Toisaalta, kun kuvia ei ole, jää mielikuvitus täysin vapaaksi, mikä voi myöskin olla hyvä asia. Yksi asia, mitä pitkään olen miettinyt, on kirjan kansi. Kuka kannen tytöistä on oikeastaan kuka ja kelle kuuluu kukin lemmikki? Kissaihminen Christa on kuvailtu kirjassa vähän pyöreämmäksi tytöksi, jolla on luonnonkiharat hiukset. On siis selvää, että keskimmäinen tyttö on Christa ja kissa kuuluu hänelle. Mutta ihmettelen myös kissaa. Kuka kissa oikeastaan on? En muista, että kirjassa puhutaan lyhykarvaisesta ruskeasta kissasta. Ja entä kaksi muuta tyttöä, kumpi on Allu ja kumpi on Erika? Kysyin asiaa ihan Otavalta ja vastauksena sain, että vasemman puolimmainen tyttö on Allu ja oikealla on Erika.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: Tammikuu 2017
ISBN: 9789511304357
Kirjastoluokka: 84.2
Koko: 157 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Helena Meripaasi

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin, lue lista kirjoista tästä.


Osta kirja:

CDON 
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma


Sopii Helmet-lukuhaasteen (esimerkiksi) kohtiin:
2. Kirjablogissa kehuttu kirja
5. Kirjassa liikutaan luonnossa
6. Kirjassa on monta kertojaa

14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen

29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia
41. Kirjan kannessa on eläin
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit
49. Vuoden 2017 uutuuskirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)