sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Katsaus Siirin jouluyllätys -kirjaan

Koska blogissani on ollut tänä vuonna hyvin paljon kirjoja esillä, ajattelin, että ehkä joulun alla voisi tehdä myös jouluisista kirjoista juttua. Rupesin tutkimaan kirjatarjontaa ja mietin, että ehkäpä Siiri-sarjaan voisi tutustua tarkemmin, sillä kyseisiä lastenkirjoja näkee usein kirjakaupoissa esillä. Siiri-sarjan uusin kirja Siiri ja Heppa Huoleton ilmestyi syyskuussa 2016.


Mitä kirja sisältää?

Pikku-Siiri on iloissaan. Onhan joulu tulossa ja pipareita pitäisi alkaa leipomaan. Muotit ja reseptit ovat jo kaivettu esille, kunnes Siirin äiti tulee flunssaisena paikalle. Äidin täytyy nyt levätä ja piparit saavat odottaa. Isäkin on poissa. Suruissaan Siiri kuuntelee, kuinka äiti voivottelee tilannetta ilmeisesti puhelimessa. Kuusikin on hakematta ja jouluruuat tekemättä. Eikö joulua tulisikaan? Kolme Ottoa, iso-Otto, keski-Otto ja pikku-Otto huomaavat Siirin surun ja päättävät auttaa kaveriaan. Lapset yrittävät kovasti auttaa ja tilanne näyttää kovin toivottomalta. Kunnes tapahtuu jouluyllätys ja tarina saa onnellisen lopun.Yleinen arvio kirjasta:

Kirjassa on todella paljon hyvää, mistäköhän sitä aloittaisi? No ensimmäisenä ainakin tulee mieleen kirjan piirrokset. Pidän todella paljon kirjan piirroksista ja lisäplussa kuvien yksityiskohtaisuudesta. Esim. reseptikirja ei ole vain kirja, vaan siinä on mummon kuva ja teksti: ”Mummon parhaat pullat”. Ja keittiössä on jos jonkinlaista tavaraa esillä, niin kuin monissa perheissä onkin. Sitten itse tarina. Varmaan jokainen lapsi odottaa innoissaan joulua, niin myös Siiri. Siirille iskee hirveä suru ja epätoivo, jos joulua ei tulekaan. Onneksi on ihanat ystävä pojat, jotka auttavat Siiriä. Vaikka auttamisessa ei onnistuisikaan, ainakin pojat yrittävät. Tarina saa kuitenkin onnellisen lopun, kiitos hyväntahtoisten ja anteliaiden ihmisten. Siiri saa enemmän, kuin uskalsi edes toivoa. Niin paljon, että iloa riittää jaettavaksi muillekin. Kirjassa on siis hyvä tarina siitä, miten asiat voi kuitenkin kääntyä parhain päin ja miten paljon läheisten pienikin apu merkitsee. Ja miten joulu on yhdessä olon aikaa. Suosittelen kirjaa etenkin pikkutytöille. Kirja (ja lupaus yhteisestä lukuhetkestä?) on myös kiva lahjavinkki. Mikäli Siiri-kirjoista oikein innostuu, on kirjoja yhteensä peräti 14 kpl ja kirjoja saa myös äänikirjoina.

Tutustu myös #kirja esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 10/2009
ISBN: 9789513150457
Kirjastoluokka: L85.2
Koko: 40 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Tammi
Kirjoittanut: Tiina Nopola
Kuvittanut: Mervi Lindman

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin tästä.


Osta kirja:

CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)