keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Ihanat naiset -värityskirja

Muistan kun joskus lapsena oli tylsää ja lähellä oli aikakausilehti ja kuulakärkikynä. Lehden kannessa oli hymyilevä nainen ja innostuin "meikkaamaan" naista tällä sinisellä kuulakärkikynällä. Eipä naisesta kaunista tullut, pikemminkin päin vastoin. Hauska muisto kuitenkin jäi. 

Ihanat naiset -värityskirja, kierresidonta. Tilaa: sirpapapinaho.fi

Vuosia myöhemmin iskee värityskirjabuumi aikuisille. Värityskirjoja on aiheesta jos toisesta ja Helsingin Kirjamessujen mainoksessa bongasin Ihanat naiset -värityskirjan. Koska en messuille päässyt mukaan, sain kuitenkin postitse värityskirjan tutustuttavaksi. Värityskirja on Sirpa Papinahon käsialaa ja se on ilmestynyt syyskuussa 2016.


Värityskirjassa on todella paljon hyvää. Pidän erityisesti siitä, että kirjassa on kätevä kierreselkämys ja kuvia on 1 per paperi. Kuvia ei siis ole paperin molemmin puolin, että yhdestä kuvasta väriä tarttuisi toiseen ja kierreselkämyksen ansiosta yhden sivun saa kätevästi esiin. Erilaisia värityskuvia on 42 kpl. Kuten värityskirjan nimestä voi päätellä, kirjassa on vain naisia. Siitä huolimatta kirja on monipuolinen: onhan naisiakin maailmassa paljon erilaisia. On lyhyttä ja pitkää tukkaa, on suoraa ja kiharaa, on juhlavaa ja arkista... Ja mitä mahdollisuuksia värittäjällä onkaan: minkälaista meikkiä, minkä väriset hiukset, vaatteet ja asusteet?


Jos nyt mietin, että mitä huonoa tätä värityskirjaa värittäessä koin, ei vika ollut kirjassa vaan värittäjässä. Ensimmäistä värityskuvaa värittäessä hoksasin, miten tärkeää esim. ihon väri on saada kokonaan yhdensuuntaisesti värittämällä, eikä esim. hieman sieltä täältä mutkittelemalla. Näytti, kuin meikkivoide oltaisiin levitetty huonosti. Toinen, minkä huomasin, kun olin jo värittänyt kuvan melkein kokonaan, oli, että naisella ei ollut ripsiä, eikä kulmakarvoja. Ajattelin, että ei kai nyt ripset niin vaikea ole piirtää, mutta kyllä se jonkun verran harjoittelua vaati. Kannattaa siis ripsiä harjotella ensin, jos niitä ei ole aikaisemmin piirtänyt. Ja kannattaa piirtää hennosti lyijykynällä, että voi vielä pyyhkiä, jos mokaa. Sekin, että ripsiä ja kulmakarvoja ei ole valmiina, on siis mahdollisuus värittäjälle. Eihän joka naisella samanlaisia ripsiä ja kulmakarvoja ole.


Värityskirjan lopussa on lisäksi kuvia, jossa on pelkät kasvot. näihin kuviin voi hyvin suunnitella siis kaiken: ripset, kulmat, meikit, hiukset, koristeet...


Tutustu värityskirjaan ja muiden värittämiin piirroksiin tästä.
Tutustu värityskirjan Facebook-sivuihin tästä.
Osta värityskirja tästä

Tapahtumavinkki!
Värityskirjaa myynnissä myös la-su 10.-11.12. klo 12-16 Kaapelitehtaalla Galleria Aapelissa Suomen Taiteilijoiden jäsenten yhteisissä joulumyyjäisissä nimeltä "Alle satasen kamat".

1 kommentti:

  1. Kiitos Venla. On mukavaa lukea, että tykkäät värityskirjasta ja että se on myös teknisesti onnistunut, on kätevä värittää. Hienoja värityksiä olet myös tehnyt! Kiitos hyvistä väritysvinkeistäkin tuleville Ihanat naiset -värityskirjan värittäjille.

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)