sunnuntai 14. elokuuta 2016

Suosittelen: Arktikum, Rovaniemi

Arktikum on yksi suosikkipaikoistani Rovaniemellä. Kyseessä on tiedekeskus ja museo, jossa on monenlaista nähtävää.  Arktikumissa on sekä pysyviä, että vaihtuvia näyttelyitä. Käydessämme Arktikumissa vaihtuvana näyttelynä oli Seitajärvi 1944 - Sota asuu meissä kaikissa. Koska näyttely oli niin pieni, keskittynyt valokuviin ja pian vaihtumassa pois, keskityin enemmän pysyviin näyttelyihin ja niiden kuvaamiseen. Arktikumissa on monissa kohdissa valokuvauskieltoja, joten suosittelen, että kysyy ensin kameran käytöstä esim. sisäänkäynnillä ennen kuin kuvaa. 

Suosittelen Arktikumia ehdottomasti koko perheelle! Aivan Arktikumin vieressä on myös Tiedekeskus Pilke, joka keskittyy kaikkeen metsään ja puuhun liittyvään. Kiva kohde myös! 

Arktikum ja Pilke sijaitsevat Rovaniemen keskustassa Ounasjoen rannalla. Jos turistina Rovaniemelle tulee, on näihin kohteisiin keskustan hotelleista lyhyt ja helppo kävelymatka. Suosittelen myös aivan rannassa olevaa Arktikumin puistoa ja muutenkin joen rantaa: kiva paikka esim. iltakävelylle!

Tutustu Arktikumin hintoihin ja aukioloaikoihin tästä.

Alla muutamia poimintoja Arktikumista:

 Jo pelkkä Arktikumin rakennus on upea.

Arktikumin upeaa käytävää. Käytävä oli helteillä todella tukala.

Saamelaisnäyttely on osa Lapin maakuntamuseon pysyvää näyttelyä. Kun Lapissa kerta ollaan, on myös mukava tutustua saamelaisuuteen.

Arktikumissa on kaksi pysyvää näyttelyä. Muuttuva Arktis tiedekeskusnäytelyssä tutustutaan arktiseen luontoon ja eläimiin. Mitä on arktinen luonto? Miten ilmastonmuutos vaikuttaa luontoon? Entä minkälainen on kylmähuone tai revontuliteatteri?

Revontulihuone on ihana! Tilassa mennään makoilemaan ja pään alle saa tyynyn. Makoillessa katsellaan kattoon, jossa menee "revontulia". Rentouttavaa.

Mitä kaamoksen aikaan itse asiassa tapahtuukaan?

 Jääkarhu kurkkii ikkunasta sisään. Ei se ole oikea. :)

 Jääkarhu vartio kylmähuonetta. Kylmähuonessa on oikeasti viileä ja lisää kylmän tunnetta saa, kun kokeilee tuulen vaikutusta.

Lapin maakuntamuseon Pohjoiset keinot näyttely on jaettu kolmeen osaan: Rovaniemi, Peräpohjola ja Ylä-lappi. Esillä on pienoismalleja, kuvia, esineitä, filmejä, pukuja...

 Myös sota-aika näkyy näyttelyssä.


 Aina niin kauniit porot.

70-luvun huoltamo ihastuttaa joka kerta, kun Arktikumissa käyn.

Juttu on tehty yhteistyössä Visit Rovaniemen kanssa. Tutustu Visit Rovaniemen nettisivuihin tästä, sekä Facebook-sivuihin tästä. Sivuilla on kaikkea Rovaniemen matkailuun liittyvää. 

Tervetuloa Rovaniemelle ja Arktikumiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)