tiistai 2. elokuuta 2016

Katsaus Lujasti lempeä -kirjaan

Maaret Kallio tuli itselleni ja varmasti monelle muullekin tunnetuksi Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta. Maaret oli kahdella ensimmäisellä kaudella yksi sarjan asiantuntijoista, kolmannelle kaudelle hän ei enää lähtenyt mukaan. Ohjelman kolmas kausi alkaa ensi syksynä. Itse tykkään katsoa kyseistä ohjelmaa, koska on jotenkin niin älytön ajatus mennä tuntemattoman ihmisen kanssa naimisiin. Mielenkiintoista nähdä, miten ihmiset reagoivat toisiinsa ja voiko järjestetty avioliitto toimia. Yksi ohjelman hyviä puolia oli juurikin Maaret, tykkään hänen asiantuntevista kommenteistaan ja näkemyksistään ja onkin iso harmi, ettei Maaret ole ohjelmassa enää mukana. Mutta onneksi Maaretia tullaan vielä tv:ssäkin näkemään. Käsittääkseni Maaret on saamassa oman ohjelman ja on nainen nähty mm. Kielletty rakkaus -ohjelmassa. Keväällä 2016 Maaretilta ilmestyi Lujasti lempeä -kirja, jota on mainostettu ja josta on puhuttu paljon. Päätin myös itse tutustua kyseiseen kirjaan.


Mitä kirja sisältää?

Kirja jakautuu kahdeksaan osaan: tervetuloa matkalle, valitse suuntasi, koneen pysäyttäminen, tee tilaa, tunnetilaa, me on aina suurempi kuin minä, viisas vaativuus, sopivasti pelottava elämä, sekä kiitollisin mielin. Nykyään tuntuu, että ihmisiltä vaaditaan yhä enemmän ja enemmän. Töitä pitäisi tehdä enemmän ja paremmin ja tuntuu että mikään ei riitä. Mitä sitten, kun ei enää jaksa? Onko ok, jos kaikki ei ole aina ok? Voiko ihminen pärjätä yksin? Kaunistaako vaatimattomuus? Uskallatko tulla nähdyksi? Itse koen todella usein riittämättömyyden tunnetta ja juuri siksi Maaretin kirja herätti mielenkiinnon. Kirjassa käsitellään paljon ihan tavallista arkea ja sen hyviä ja huonoja hetkiä. Minkälaista arjen oikeastaan tulisi olla ja miten siitä selviää? Onko oikeasti olemassa superihmisiä, joita esim. Facebookissa tai Instagramissa näkee? Mikä on heidän salaisuutensa? Onko sellaista?
 
Yleinen arvio kirjasta

Osa kirjasta oli itselleni tylsää luettavaa, mutta osa puolestaan todella mielenkiintoista. Tässä kohtaa haluan sanoa, että jos joku aihealue oli itselleni tylsää, se voi jollekin toiselle olla hyvinkin mielenkiintoista - mielipiteitä kun on monia. Itseäni kiinnosti kirjassa erityisesti esim. miten ihmisiä leimataan ja miksi niin ei pitäisi tehdä. Myös menestyminen kiinnosti. Menestymistäkin kun voi olla niin eri asiassa: työ, harrastukset, opiskelut... Menestyksestään kirjassa kertoo myös Antti Tuisku. Kirjahan ei ole mikään tavallinen elämäntapaopas ja heti alussa painotetaankin, että kirjan sanomaa ei pidä ottaa totuutena, mutta ei pidä automaattisesti myöskään pitää omaa näkemystään totuutena. Tarkoituksena on pohtia asioita, mitä kirjassa kerrotaan ja ainakin omalla kohdallani se onnistui. Kirjassa oli kohtia, mitä olen pohtinutkin jo paljon, mutta myös kohtia, jotka toivat todella paljon uusia ajatuksia. Esim. menestyksestä kertovassa kohdassa itselleni toi lohtua, kun rupesin ajattelemaan, että monet menestyvät ihmiset ovat tehneet todella paljon töitä menestyäkseen. Menestys ei tule läheskään kaikille sormia napsauttamalla, vaan sen eteen pitää nähdä vaivaa. Ehkä itsekin voin menestyä toivomissani asioissa, kun tarpeeksi yritän? Suosittelisin kyllä kirjaa etenkin henkilöille joista tuntuu, että muut ovat ”parempia” tai menestyvämpiä tai tuntuu muuten, että itse ei ole riittävä. Itse arvioisin kirjan 3/5. Sen vielä haluan sanoa, että meillä jokaisella on oma erilainen elämämme. Kun kirjaa lukee, niin ajatukset voi olla eri lukijoilla ihan erilaiset. Toiselle ihmiselle kirjasta voi olla enemmän hyötyä kuin toiselle ja jotkut aihealueet voivat kiinnostaa enemmän kuin jotakin toista.


Kirja sopii myös miehille!

Tutustu myös #kirja esittelyyn kirjasta tästä.


Lue lukunäyte kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: Huhtikuu 2016
ISBN: 978-951-0-41222-0
Kirjastoluokka: 17.3
Koko: 224 sivua
Ulkoasu: Nidottu / Liepeelliset pehmeät kannet
Kustantaja: WSOY
Kirjoittanut: Maaret Kallio
Graafinen suunnittelija: Satu Kontinen

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:

Happy end – pitkät ja seksuaalisesti vireät parisuhteet (2015)
Oon siellä jossain mun – Seksuaalisesta väkivallasta toipuminen (2015)
Onnikujan kaverukset -satutietokirjasarja pikkulapsiperheisiin ja varhaiskasvatukseen (2014)
Sopivasti ihana – Q&A tyttöjen seksuaalisuudesta ja seurustelusta (2012)
Syvyyttä seksiin – Kohti elävämpää seksuaalisuutta (2010)
Lue lisää kirjoista tästä.

Lisäksi Maaretin artikkeleita on ollut mukana useissa kirjoissa.


Osta kirja:

CDON

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)