sunnuntai 7. elokuuta 2016

Koiramäki-ekstra: katsaus Kesä Koiramäessä -kirjaan

Koiramäki-ekstra jatkuu! Kesä Koiramäessä on hyvää jatkoa Koiramäki-kokoelmakirjan jälkeen. Kirja on hyvää luettavaa etenkin kesäksi, mutta miksi ei myös talveksikin. Samalla voi muistella mennyttä kesää ja mitä tulevana kesänä voisikaan tehdä.


Mitä kirja sisältää?
Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään.” – kesä on tullut Koiramäkeen! Ja kesällähän on vaikka mitä kivaa tekemistä. Rovasti Wareksen tytär Anna saapuu kaupungista poikansa Aukustin kanssa kesää viettämään pappilaan. Aukusti on Koiramäen lasten Elsan, Killen ja Martan hyvä kaveri. Lapset viettävät yhdessä kesää käyden mm. uimassa, leikkimässä vanhoilla leluilla, viettämässä helluntaita ja juhannusta, kalassa, poimimassa marjoja ja katselemassa ukkosta.

Yleinen arvio kirjasta:

En ole ikinä pettynyt Mauri Kunnaksen kirjoihin, enkä toivottavasti koskaan tule pettymäänkään. Aikaisemmin luin Koiramäen kokoelmakirjan, jossa kerrottiin Koiramäen talon arjesta ja minkälaista kaupungilla ja talvella on ollut. Kesä Koiramäessä on hyvä lisä näihin tarinoihin. Kirjassa kerrotaan hyvin kaikkea kesään liittyvää ja kirjassa on kivasti esitelty myös mm. erilaisia puiden lehtiä, marjoja ja kaloja, miltä ne näyttävät. Paljon on säilynyt asioita nykypäivään, mutta jotkut asiat ovat myös muuttuneet. Harvemmin nykyään lapset enää leikkivät käpylehmillä, kaarnalaivoilla tai itse tehdyillä jousipyssyillä. Olisi ihana lukea tätä kirjaa lapsille, opettaa näiden vanhojen lelujen tekemistä ja viedä luontoon leikkimään. Unohtaa älypuhelimet hetkeksi. Kirjan takakannessa on teksti: ”Kesä Koiramäessä on klassikko jo syntyessään.” Olen samaa mieltä. Taattua Mauri Kunnas -laatua. 5/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 2015
ISBN: 978-951-1-28800-8
Kirjastoluokka: L85.22
Koko: 46 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Mauri Kunnas
Kuvittanut: Mauri Kunnas

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin Mauri Kunnaksen nettisivuilta.


Osta kirja:

CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)