maanantai 25. huhtikuuta 2016

Katsaus Minun äitini kirjaan (lahjavinkki äidille!)

Huomasin Minun äitini kirjan selatessani Kariston kevään uutuuksia. En ollut yhtään pohtinut, mitä keksisin äidille lahjaksi esim. äitienpäivänä. Kukkaset, suklaa ym ilahduttavat ehkä hetken, mutta kirjaa voisi katsella aina, ikuisesti, kun haluaa. Kirjaa, joka kertoo meistä: minusta ja äidistä, sekä meidän muistoista.


Mitä kirja sisältää?
Väritä, ruksaa, piirrä, kirjoita. Kirja on täynnä erilaisia pieniä tehtäviä, joissa kerrotaan sekä äidistä, että lapsesta, joka kirjaa täyttää. Mitä äiti sanoo ollessaan hyvällä tai huonolla tuulella? Mistä äiti pitää? Missä äiti on hyvä? Mitkä ovat parhaita muistoja äidin kanssa? Kirjassa on myös ripaus huumoria, joten kirja herättää ainakin oman äitini kohdalla myös hauskoja muistoja. Jotkut tehtävistä ovat ehkä hieman lapsellisia, tai ei lapsellisia, mutta ehkä enemmän lapsille suunnattuja, kuten: "kun olen aikuinen" tai "minusta tulee isona", jonka takia suosittelisin kirjan täyttäjän olevan ehkä alle 18-vuotias, mutta hyvin aikuinenkin lapsi voi kirjaa täyttää ja antaa lahjaksi äidilleen.


Yleinen arvio kirjasta
Kirja on kiva, pieni lahja äidille, jota on hauska täyttää. Tehtävät ovat kivoja ja monipuolisia. Tykkään myös kirjan kuvituksesta. Luovana ihmisenä tykkään kirjaan kirjoittamisesta, kuvien värittämisestä, sekä omien kuvien liimaamisesta. Kirjan ilmestyminen osui omalla kohdallani juuri sopivaan paikkaan, sillä olen muuttamassa kauas kotoa, tulossa on äitienpäivä ja on äidilläni vielä syntymäpäivätkin. En lähtisi kirjaa mitenkään numeroilla arvostelemaan, mutta ainakin itse tykkäsin kirjasta ja niin myös äitini. Jos siis miettii vähän jotain toisenlaista lahjaa äidilleen, niin tähän kirjaan voi niitä yhteisiä hyviä hetkiä tallentaa, joita on kiva muistella.  Vuonna 2015 ilmestyi myös isälle sopiva vastaava kirja: Minun isäni.


Tustustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Englanninkielinen alkuteos: Dear Mom
Julkaistu suomenkielisenä: Maaliskuu 2016
ISBN: 978-951-23-6102-1
Kirjastoluokka: L798
Koko: 46 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Karisto
Kirjoittanut: Gerard Janssen
Suomentanut: Taina Wallin
Kuvittanut: Petra Baan

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:
Minun isäni (2015)

Osta kirja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)