keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Katsaus kirjaan: ÄLY VAPAAX - Kynäile ja kuvita villisti!Yhtenä päivänä kävin Citymarketissa ja katselin lehtihyllyllä värityskirjoja. Niiden joukossa oli myös kirja nimeltä ÄLY VAPAAX – Kynäile ja kuvita villisti! Kyseessä ei ollutkaan mikään perusvärityskirja, mitä muut hyllyssä olevat kirjat ja lehdet, vaan enemmänkin nuorille ja aikuisille sopiva puuhakirja. Eikä mikään peruspuuhakirja olekaan. 
 
http://karisto.fi/uploads/kirjat_kirjailijat/aly_vapaax_web.jpg
Mitä kirja sisältää?
Kirja sisältää hyvin monenlaisia ja ehkä välillä hieman outojakin tehtäviä. Esimerkiksi ensimmäinen tehtävä kirjassa on kirjoittaa: ”En suostu tekemään tylsää taidetta”. Seuraavalla sivulla tehtävänä puolestaan on tiputtaa märkä teepussi sivulle ja piirtää kehykset jäljen ympärille. Mitä ihmettä? Kyllä, luit ihan oikein. Itse en pysty joitakin tehtäviä tekemään, koska haluan pitää kirjani siistinä, en sotkea sitä. Joitakin sivuja tulee leikata ja jopa repiä. Mutta onneksi tehtäviä on monipuolisesti. Askartelijana kirjaa on kiva tehdä, kun tehtävänä saattaa olla esim. kuvakollaasien tekemistä, leikatuista tekstin pätkistä uusi lause, koristelua teipeillä ja tarroilla... Taiteiluakin on vaikka mitä: piirrä kuin 4-vuotias, maalaa varpailla, piirtele muovikortin avulla, pyydä ystävää luonnostelemaan, tee minuuttipiirros, piirrä silmät kiinni...
 Video, jossa kirja (englanniksi) selataan läpi.
Yleinen arvio kirjasta
Suosittelen etenkin luoville ihmisille, sillä tässä kirjassa luovuutta saa käyttää ihan kunnolla. En tiedä mitään muuta vastaavaa kirjaa, joka sopisi myös aikuisille ja jossa hulluttelu olisi näin sallittua. Omituista kyllä, mm. Suomalaisessa kirjakaupassa näin tämän kirjan lasten osastolla, mikä ihmetytti. Jos siis etsit kyseistä kirjaa kaupasta, eikä meinaa löytyä, kannattaa kysyä myyjältä. Kirjaa myydään myös useissa verkkokaupoissa. Kirja on todella monipuolinen, hullu ja ennen kaikkea hauska. Todella kivaa vaihtelua perinteisiin puuha- ja värityskirjoihin. Arviointi 0-5 kirjasta on todella vaikeaa, koska kyseessä on niin erilainen kirja. En voi muuta sanoa, kuin että tykkään!

 Aukeamia omasta kirjastani. Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempana.
Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.
Tutustu kirjaan myös Instagramissa #anti_journal.
Kirjan perustiedot:
Englanninkielinen alkuteos: The Anti Journal
Julkaistu suomenkielisenä: Helmikuu 2016
ISBN: 978-951-23-5978-3
Kirjastoluokka: N79.8
Koko: 192 sivua
Ulkoasu: Sidottu (Kovakantinen)
Kustantaja: Karisto
Kirjoittanut: David Sinden, Nikalas Catlow
Suomentaja: Sanna Vartiainen

Osta kirja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)