sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Katsaus Girl Online -kirjaan

Vähän aikaa sitten rupesin miettimään, että olisipa kiva lukea pitkästä aikaa joku uusi, hyvä kirja. Rupesin selailemaan netistä nuorten uutuuskirjoja ja huomioni kiinnittyi kirjaan nimeltä Girl Online. Paljon nettiä käyttävänä ihmisenä rupesin miettimään, kertoisiko kirjan tarina jotenkin nettimaailmasta, ja kertoohan se.


Mitä kirjassa tapahtuu? 
Kirja kertoo Pennystä, ihan tavallisesta Iso-Britanniassa asuvasta tytöstä. Penny kirjoittaa blogia nimeltä Girl Online. Blogi on Pennylle paikka, jonne voi kirjoittaa ajatuksiaan elämästään: oli kyse sitten kaverihuolista tai paniikkihäiriöstä. Penny pitää blogia anonyymisti, eikä blogista tiedä Pennyn lisäksi kuin hänen paras ystävänsä Elliot. Pennyn äidille tarjoutuu työtarjous New Yorkiin, jonne Penny matkustaa vanhempiensa, sekä Elliotin kanssa. New Yorkissa Penny tapaa ihanan rokkaripojan Noahin ja pian Penny onkin korviaan myöten ihastunut. Myös Noah herättää Pennyssä paljon ajatuksia, jotka hän haluaa paljastaa lukijoilleen blogissa. Myös Noahilla on omat salaisuutensa. Mitä tapahtuu, kun salaisuudet paljastuvat ja kaaos on valmiina?

Mielipiteeni kirjasta?
Tykkäsin kirjasta paljon. Mitä pidemmälle kirjaa lukee, sitä enemmän kirjaa haluaa lukea lisää. Kirjan alku oli kuin tyypillisesti nuorten (tyttöjen) kirjoissa: kavereita, koulua, pettymyksiä... Kun kirja eteni siihen vaiheeseen, että oltiin lentokentällä matkalla kohti New Yorkia, oli loppu kirja mielekästä luettavaa. Miten Penny selviää paniikkihäiriöstään? Miten tärkeää ystävän tuki on? Mitä uskomattomia kokemuksia New York tarjoaa, vaikka aikaa on vähän? Entä kuka on Noah? Pitääkö hän Pennystä? Miten heidän juttunsa etenee? Onko heillä tulevaisuutta? Mitä Penny kirjoittaa blogiin ja minkälaisen vastaanoton jutut saavat? Minkälainen on Pennyn paluu kotiin? Kun luin kirjaa, halusin lähes kokoajan tietää lisää ja lisää tapahtumia. Yhdessä illassa saatoin lukea kirjaa yli satakin sivua, mikä on paljon. Jos kirja olisi tylsä, ei sitä oikeasti jaksaisi lukea. Arvosanaksi antaisin 3/5.

Lukeminen kannattaa aina.
Paljon puhutaan aina siitä, miten lukeminen kannattaa aina ja miten kirjoja lukevat ovat viisaampia. Olen huomannut, että ihan tavallisista nuorten romaaneistakin voi oppia uusia asioita, vaikka sitä ei heti huomaisikaan. Tässä kirjassa voisin esimerkkinä sanoa Pennyn paniikkihäiriön, johon Penny saa vinkkejä. Ehkä kirjan vinkit voisivat auttaa ihan oikeassakin elämässä? Kirjassa tajuaa myös hieman netin vaaroja ja kirja sai pohtimaan, ketkä ovat todellisia ystäviä?

Suosittelen kirjaa mikäli olet:
- Naispuolinen nuori / nuori aikuinen
- Kiinnostunut bloggaamisesta
- Kiinnostunut matkailemisesta / New Yorkista
- Kiinnostunut kirjoista, jossa ihastutaan/rakastutaan
- Valmis lukemaan yli 400 sivuinen kirjan

Lue lukunäyte tästä.

Kirjan perustiedot:
Englanninkielinen alkuteos: Girl Online
Julkaistu suomenkielisenä: Tammikuu 2016
ISBN: 9789510415467
Kirjastoluokka: N84.2
Koko: 430 sivua
Ulkoasu: Nidottu (liepeettiset pehmeät kannet)
Kustantaja: WSOY
Kirjoittanut: Zoe Sugg
Suomentanut: Inka Parpola

Kirjailijasta:
Kirjan on kirjoittanut Zoe Sugg (s.1990). Kyseessä on Zoen ensimmäinen kirja. Zoe on kirjoittanut tarinoita lapsesta asti ja hänen YouTube-blogillaan ja videoillaan on miljoonia seuraajia. Girl Online kirjan oikeudet on myyty 35 maahan.

Osta kirja: 

Jatko-osa?
Girl Onlinesta on kirjoitettu myös jatko-osa, joka ei vielä ole ilmestynyt Suomeksi. Sitä odotellessa…

Päivitetty 29.3.16: Pieniä korjauksia ja otsikon vaihto.

1 kommentti:

  1. Blogisi vaikuttaa mukavalta, ja ulkoasu omaperäiseltä. Postaustesi aiheet on kivan yhdenmukaisia, ja kun vähän selailin niin etenkin nää kirja-aiheiset postaukset miellytti. Tsemppiä sulle tän blogin kanssa!

    http://what-a-lotta-fun.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)