torstai 18. helmikuuta 2016

Risteilyllä Baltic Princess:illä 12.-13.2.2016


Joskus tammikuussa rupesin miettimään, että nyt kaipaisi jonkunlaista irtiottoa arjesta ja unohtaa kaikki murheet ja stressi edes hetkeksi. Ehdotinkin äidilleni, että pitäisikö lähteä laivalle ihan muuten vaan. Normaalisti, kun olen laivamatkalla ollut, on samalla laivalla ollut joku hyvä esiintyjä tai olen matkustanut Tallinnaan hotellimatkalle. Nyt menimme ihan vain 23 tunnin Turku-Tukholma miniristeilyn ilman mitään sen kummempia. Kävimme kahvilla, kuuntelemassa karaokea, ostoksilla, syömässä… Unikin maittoi mukavasti, eikä mitään esim. meluhäiriöitä ollut, vaikka kyseessä oli perjantailähtö, jolloin laivalla oli paljon juhlivia nuoria aikuisia.

2 Hengen ikkunallinen A-hytti.

Majoituimme kahden hengen ikkunalliseen A-hyttiin. Omasta mielestäni hytti tuntui tilavalta, mikä on tietenkin hyvä asia. WC oli pieni, niin kuin hyteissä yleensä. Tykkäsin hytistä kyllä kovasti.

 
Cafeteriassa oli vaikka mitä suolaista ja makeaa. Kuva lauantai aamulta. 

Vähän laivan lähdön jälkeen menimme kahville Cafeteriaan. Tarjolla oli monenlaista suolaista ja makeaa. Itse söin ihan perus kinkku-juustoleivän. Pieni pettymys oli, että hanajuomissa ei ollut tarjolla mitään sokeritonta kolaa. Otin leivän kaveriksi mehua. Vasta jälkikäteen huomasin, että kahvilassa myytiin kyllä zero colaa, mutta tölkeissä, jotka olivat mehupullojen seassa niin, etten niitä heti huomannut.

 
Drinkit Iskelmäbaarissa. 

Hetken laivaa kierreltyämme menimme Iskelmäbaariin kuuntelemaan karaokea. Koska en maissa ikinä käy missään baareissa tai yökerhoissa, en pahemmin mitään drinkkejäkään juo. Koska nyt siihen oli mahdollisuus, sallin itselleni yhden drinkin. En käytä alkoholia, joten kysyin baarimikolta, mitä alkoholitonta on tarjolla. Joskus, kun kysyin Silja Europalla tätä, sain eteeni lasten muumilistan, jossa oli muutamia vaihtoehtoja. Nyt baarimikko kysyi, mitä haluaisin. Onko se drinkki, limpparia, mehua? Onko se hapan vai kirpeä? Mistä mauista tykkään? Päädyin jonkunlaiseen mansikka-lime drinkkiin, joka oli kyllä hyvää. Ihanaa, että alkoholittomia juomia saa ilman, että kyseessä olisi joku lasten drinkki. Karaoke oli… No, suurimmaksi osaksi kamalaa kuunneltavaa, mutta oli joukossa muutama ihan hyväkin. Ihailen ihmisten rohkeutta mennä laulamaan, sekä ihmisiä jotka menevät tanssimaan, vaikka musiikki ei kummallista olisikaan. Kun drinkit oli juotu ja karaokea kuunneltu riittävästi, menimme hyttiimme nukkumaan.

 
Lahjakaupassa oli vaikka mitä kivaa!

 
Karkkia oli paljon.

Aamulla kävimme kahvilassa haukkaamassa pientä aamupalaa. Kävimme buffetissa näyttämässä lounasseteleitämme, joilla saimme paikat valmiiksi klo 14 kattaukseen. Sitä ennen kävimme ostoksilla. Huomasin itsessäni ja äidissäni sen yhteisen piirteen, että kumpikin ajattelemme enemmän muita kuin itseämme, ainakin kun ostoksia tehtiin. Kauheasti ostettiin tuliaisia muille, mutta itselle ei mitään ihmeempää. Kyllähän kaupoissa oli vaikka mitä kivaa, mutta yritän välttää kaiken turhan ostamista. Itselleni ostin pari Ruotsin muumimukia. Niitä ei ole Suomessa saatavilla, ja uskon että ne ovat joskus arvokkaita. Tuliaisiksi ostin suklaata. No vähän tietty itsellekin, mutta ei paljoa. :) Tai no, mikä on paljon? Yksi 400 g Toblerone. Tobleroneissa oli tarjous ”ota 3 maksa 2”, joten hyödynsin sen. 2 Muuta olivat siis tuliaisia.

 Buffet oli viihtyisä.

Monenlaista ruokaa tarjolla.

Klo 14 oli siis lounaan aika. Aina, kun olen laivojen buffeteissa ollut syömässä, ruoka on ollut hyvää, niin myös tälläkin kertaa. Tarjolla oli vaikka mitä: vihanneksia, kalaa, aasialaista, lämmintä ruokaa, jälkiruokia… Myös juomavalikoima oli hyvä. Tosin myöskään buffetissa ei ollut kaipaamaani sokeritonta kolaa saatavilla. No, tällä kertaa mentiin mehulla ja hiilihapollisella vedellä. Suosikkejani ruuista olivat mozarellapallot/tomaatit, naudan paisti, lihapullat ja jäätelöt. Lihapullat olivat ihan valtavan kokoisia. Niitä ei montaa tarvinnut ottaa. Kunviime vuonna olimme Viking Gracella, ei lounaalla ollut juuri ketään. Silloin lounas tosin oli jo klo 12. Nyt Siljalla klo 14 lounaalla oli väkeä ihan kiitettävästi, ja alkuun ruokaa sai hetken jonottaa. Ruoka ei silti missään vaiheessa loppunut kesken, että mitään olisi pitänyt odotella, että ”koskakohan tota saa lisää?”. Söimme rauhassa, jonka jälkeen menimme hyttiin lepäilemään.

 
Iskelmäbaarista.

Myöhemmin ihan vain kiertelimme laivaa ja menimme vielä hetkeksi Iskelmäbaariin karaokea kuuntelemaan. Ihmisiä oli karaokebaarissa nyt paljon enemmän kuin illalla. Veikkaan, että nuoriso viihtyi illan yökerhossa ja päivällä on kiva käydä jossain muuallakin. Päivällä myös karaokelaulajien taso oli ehkä pikkusen parempi. Testasin laivalla myös internetyhteyksien toimivuutta tabletilla. Laivalla on oma yhteys, mikä toimi hytissäkin jotenkin, mutta huonosti. Parhaiten yhteys toimii kahvilassa ja sen ympäristössä, kuten Iskelmäbaarissa.


Lopulta laivamatka alkoi olla lopuillaan ja paluu Turkuun. Edessä oli vielä bussimatka Turusta takasin kotiin. Olimme Matkapoikien matkalla, johon kuului bussimatka tilausajolla. Bussiin tuli matkustajia sekä Siljalta, että Vikingiltä. Koska Vikingin laiva tuli myöhemmin, odottelimme bussissa myös Vikingin matkustajia. Onneksi ketään ei tarvinnut odottaa ja päästiin hyvin lähtemään kohti kotia.

1 kommentti:

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)