torstai 18. helmikuuta 2016

Herttainen Hertta-kukkaro

Monesti olen monissa käsityöryhmissä Facebookissa ihaillut kehyskukkaroita ja laukkuja, mitä muut ovat tehneet. Itse olen joskus kankaasta yrittänyt pussukoita tehdä, mutta ne eivät ole onnistuneet mielestäni riittävän hyvin. Virkattua pussukkaa en ole yrittänyt tehdä koskaan, sillä en ole löytänyt sellaiseen selkeää ohjetta. Kun huomasin Tuulia designillä valmiin tarvikepakkauksen virkattuun kukkaroon, ajattelin heti, että: ”toi on pakko saada”. Pakkauksessa on kaikki, mitä kukkaroon tarvitsee: pellavalankaa, ommeltava kukkaronkehys 9 cm, metallinen sydänmerkki, siimaa sekä ohje. Näiden lisäksi tulisi olla virkkuukoukku 3-4, neula ja sakset.  

 
Virkattu kukkaroni. 

Aloitin kukkaron tekoa aivan kuten ohjeessa lukee. Koukulla nro 3 ja silmukat juuri, miten ohjeessa lukee. Käsialani on todella tiukkaa. Tiukan käsialan takia työskentely oli vaikeaa ja koukkua sai väkisin yrittää silmukoista läpi. Pohjaympyrästä tuli ihan liian pieni. Ei ollut mitään toivoa, että niin pieni ympyrä olisi levinnyt sopivaksi kukkaron kehyksiin. Mutta en luovuttanut. Jos ei heti onnistu, sitten yritetään uusiksi. Vaihdoin koukun nro 4 ja pyrin tekemään löysempää jälkeä. Työskentely oli heti helpompaa ja pohjaympyrästä tuli riittävän iso. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kun 45 silmukan pohjaympyrä on valmis, se on hieman pienempi kuin kukkaron kehyksistä muodostuva ympyrä. Kukkaro siis levenee hieman vielä, kun reunoja tehdään. Reunojen virkkaaminen sujuikin ongelmitta.

 https://asiakas.kotisivukone.com/files/tuuliadesign.kotisivukone.com/kuvat/tuotekuvat/MAT_LANGAT/Pellavalanka_50_g.jpg 
Pellavalankojen värit. Määrä piisaa juuri sopivasti yhteen kukkaroon. 
Kuva: Tuulia design.

Seuraavaksi kiinnitettiin kehykset. En ole aikaisemmin ommeltavia kehyksiä käyttänyt, mutta tykästyin niihin kuitenkin heti tätä kukkaroa tehdessäni. Lankana ompeluun käytetään siimaa, joten sitä ei kehyksestä näy eikä siihen kiinnitä huomiota. Koska en ole aikaisemmin kehyksiä ommellut, olisin ehkä kaivannut ompeluun vinkkejä, kuten minkälaisilla pistoilla kannattaa edetä. Lopuksi kukkaroon ommeltiin koristeeksi metallinen sydänmerkki. Voi olla, että ymmärsin ohjeesta jotain väärin, minkä takia omasta kukkarostani tuli pikkusen erinäköinen kuin mallikuvasta. Pitää myös muistaa, että jokaisen käsiala on erilainen, kuten jo virkkausvaiheessa huomattiin. Toiselle 3 on oikea koukku, toiselle 4 on sopia. Ja vaikka omasta kukkarostani ei tullut ihan tismalleen samanlaista kun kuvassa, on se silti mielestäni soma ja valmis käyttöön.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tuuliadesign.kotisivukone.com/kuvat/tuotekuvat/MAT_kukkaronkehykset/Kukkaronkehys_ommeltava_9_x_5_cm.jpg 
Ommeltavat kukkaronkehykset. Kuva: Tuulia design.

Suosittelen kukkaron tarvikepakkausta henkilöille, joilla on jo jonkunlaiset virkkaustaidot olemassa. En siis ihan ensimmäiseksi virkkaustyöksi suosittele. Kannattaa myöskin huomioida, mikä koukku on sopiva. Jos tietää jo valmiiksi, että tekee kireää käsialaa, suosittelen nelosen koukkua. Virkkaamisen tulee olla sujuvaa, ei sellaista, että koukkua pitää väkisin saada silmukoiden läpi. Myös hieman kärsivällisyyttä olisi hyvä olla.

Pakkaus on kiva esim. virkkausta harrastavalle lahjaksi. Valmis kukkarohan sopii lahjaksi melkein kenelle tahansa. Hintaa yhdellä tarvikepakkauksella on 14,90 e. Tarvikepakkausta myydään myös kolmen kappaleen pakkauksissa, joilla on hintaa 29,90 e. Tuulia designillä on myymälä Kauhavalla sekä verkkokauppa, mistä itse tilasin. Itse suosittelen toimitustavaksi 4,50 e maksavaa MiniÄrräpakettia, johon mahtuu esim. useampi kukkaro tai kukkaro + jotain muuta pientä. Itse tilasin kukkaron lisäksi tarvikepakkauksen kännykkäpussiin, josta tulossa juttua blogiin myöhemmin.


1 kommentti:

  1. Tosi kiva tuommoinen tarvikepakkaus! Ja nimenomaan siimalla ommeltuna, ettei näy jälkeenpäin :) Hyvän näköinen tuosta sun pussukasta tuli.

    Mä ostin itte pelkät kahdet kehykset käsityömessuilta viime syksynä (, koska olivat niin ihanat). Olin kait jotenkin aatellut, että virkkaisin pussukan mut sit pyysinkin kaveria opettamaan ompelukoneella ompelemaan. Niin mulla on nyt kaksi pussukkaa :D Blogista löytyy niistä kuvia, jos haluat käyä kattomassa :)

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)