sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kiinnostaako helmityöt? Kokeile rohkeasti! Jutussa ale-koodi!

Helmitöiden tekeminen on mukavaa puuhaa. Kuten muissakin kädentaidoissa, myös helmitöissä kokee käsillä tekemisen ilon ja kun työ on valmis, saa työstään palkinnoksi kivan itse tehdyn tuotteen. Ihmiset saattavat kysyä: "Oletko itse tehnyt tuon?" tai "Mistä tuollaisia saa?" ja on kiva vastata, että työ on itse tehty. Se, että työ on itse tehty, nostaa työn arvostusta. Itse tehtyjä tuotteita on myös kiva tehdä ja antaa lahjaksi, ja yleensä niitä arvostetaan paljon. Useimmiten helmityöt ovat koruja, mutta helmistä voi tehdä paljon muutakin, kuten vaikkapa maskotteja tai sisustuskoristeita. Nuorempana lähdin ihan vain kokeilemaan erilaisia helmiä ja tein perus rannekoruja ym. mutta nyt aikuisena olen halunnut oppia lisää uusia tekniikoita ja olenkin etsinyt ohjeita netistä ja kirjoista, sekä käynyt erilaisilla työväenopiston kädentaitokursseilla.


Monissa helmikaupoissa myydään helmitöihin myös valmiita tarvikepakkauksia. Esim. VilliHelmi nimisessä helmikaupassa on monenlaisia helmipaketteja, jotka sisältävät työhön tarvittavat materiaalit sekä ohjeet. Tutustuin muutamaan valmiiseen helmityöpakettiin.


Ensin aloin tekemään vaijerirannekorua tsekkiläisistä lasihelmistä. En ole aikaisemmin tehnyt tämän tyyppistä korua, joten samalla opin myös uuden tekniikan. Olen välttänyt tekniikkaa siksi, koska koruissa käytetään puristushelmiä ja pihtejä, josta tulee mielikuva, että koru olisi jotenkin monimutkaisempi tehdä kuin esim. koru, joka pujotellaan pelkästään kuminauhaan. Korun tekeminen oli kuitenkin todella helppoa, ja suosittelen rohkeasti muitakin kokeilemaan. Itse tein korusta itselleni aika napakan, sillä en pidä löysistä koruista. Pakkauksessa oli kuitenkin reilusti helmiä mukana ja vaijeria riittävästi, joten korusta saa sopivan vähän isompaankin ranteeseen. 


Seuraavaksi rupesin tekemään Terttu-korvakoruja. Korvakoruissa isossa osassa ovat korupiikit, joihin helmiä laitetaan. Olen pitkään yrittänyt harjoitella siistejä lenkkejä korupiikkeihin. Korvakorujen mukana tuli selkeät ohjeet, missä myös lenkin teko korupiikkiin opastetaan. Kun helmet oli laitettu korupiikkeihin, niitä ruvettiin laittamaan ketjuun, mikä kiinnitettiin korvakorukoukkuun. Oli vaikea päättää, mitä helmiä pistäisi mihinkin kohtaan ja kuinka paljon. Päädyin kuitenkin tekemään aika simppelit ja sievät korvakorut. Korvakorujen teossa vaaditaan mielestäni vähän enemmän tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta kuin esim. vaijerirannekorun teossa. On tarkkaa, mistä kohtaa esim. ketjun tai korupiikin katkaisee. Tässä työssä huomasin myös että lasihelmien kanssa tulee olla tarkka. Sain nimittäin yhden helmistä hieman halkeamaan. Tässä kävi onneksi hyvä tuuri siinä mielessä, että osa helmistä oli samoja mitä vaijerirannekorussa, joten sain käytettyä korvakoruissa vaijerirannekorusta ylijäänyttä helmeä korvaamaan rikki menneen. Korvakoruihin tarvitsee yllättävän vähän materiaaleja ja niissä voi hyvin hyödyntää vaikkapa muista helmitöistä jääneitä ylimääräisiä helmiä, riipuksia ym. Korvakorut ovat myös kiva, pieni lahja vaikkapa ystävälle. Kun tekniikan oppii, ei korvakorujen valmistamiseen kauaa aikaa mene. Nyt kun opin tämän tekniikan, mielessäni on jo vaikka mitä suunnitelmia, minkälaisia korvakoruja sitä voisikaan tehdä arkeen ja juhlaan.


Olen todella iloinen, että voin nyt ensimmäistä kertaa blogissani tarjota lukijoille etukoodin! Ostaessasi VilliHelmen verkkokaupasta tai myymälästä normaalihintaisia tuotteita, saat -10% alennusta koodilla: VENLANMAAILMA. Koodi kirjoitetaan isoilla kirjaimilla ja yhteen kirjoitettuna, ilman pistettä. Kampanjakoodin saa käyttää yhden kerran per talous ja koodi on voimassa 30.9.2015 asti.

12 kommenttia:

 1. Hei. Löysin juttusi, että voi tilata tai siis ostaa Villi Helmestä valmiita pakkauksia missä on kaikki tarpeellinen jonkun korun tekoon. Menin sivustolle ja siellä on tosiaan hyviä ohjeita mutta en löydä sellaisia valmiita pakkauksia mitä voisi tilata. En nyt varmaan osaa katsoa oikeasta paikasta. Kertoisitkos mistä kohtaa niitä löydän. Kiitokset sinulle. Terveisin Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, jutussa on linkki tarvikepakkauksiin mutta voin laittaa sen uudestaan tähänkin, eli:
   http://www.villihelmi.fi/shop/tuotteet/Tarvikepakkaukset

   Poista
 2. Ihanat noi korut :3

  http://millakaroliinas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Mä tykkäsin tehdä pienempänä paljon erilaisia koruja, mulla on täällä kotosalla vielä kaapit täynnä lukkoja, helmiä ja narunpätkiä. Ihanat noi sun tekemät korut, ton sinisen sävyn takia niistä tulee nätisti mieleen meri > kesä! <3 Kauanko oot harrastellut tätä korujen tekemistä?

  katiannausa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita koruja tullut tehtyä ihan lapsesta saakka mutta nyt viimevuosina oikein innostunut niistä enemmän. :)

   Poista
 4. Tosi söpöjä koruja :)

  http://senjamavie.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Tosi kivat korut teit. Mä ite tykkään tuuunata vähän kirppareilta löytämiäni koruja, kaikki pikkunäpertely on mukavaa :D
  http://loikkivat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Tosi kivanoloinen blogi, jään seurailemaan! Ehkä tämmönen laiskakin korujen yms tekijä saa vähän innostusta postauksistasi:D

  VastaaPoista
 7. Tosi kivat korut! Itse tykkäsin pienempänä tehdä paljon helmijuttuja! :) Noista tulee mieleen munkin mieleestä meri, ja mä rakastan merta! Tosi mukavan oloinen blogi! Ainoana korjaisin sen, että kuvat omaan makuun voisi olla isompiakin! :)

  http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Söpö blogin ulkoasu! Itse en oikein koruista välitä, mutta vaatteiden teko on ihanaa. Olen kuitenkin aika huono siinä, heh :D Mutta jo on kyse vaikka vain hameesta, onhan se kivempi sanoa että itse tein, kuin että ostin :3

  http://remainsoftoday.blogspot.fi

  VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)