keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Katsaus Millaista on olla kissa? -kirjaan

Perheessämme kissa ei ole "vain kissa" tai "vain lemmikki", vaan rakas perheenjäsen. Kissoissa, kuten myös muissa lemmikkieläimissä on se haaste, että niiden käytöstä me ihmiset ei välttämättä osata ymmärtää. Miksi kissa käyttäytyy kuten se käyttäytyy? Entä milloin kissalla on jokin hätä? Miten kissalle voisi tarjota ihanteelliset kotiolot? Selatessani kirjakatalogeja huomasin SKS kirjakustantamon kirjan: Millaista on olla kissa? ja jo kirjan esittelyteksti teki vaikutuksen. Halusin ehdottomasti lukea tämän kirjan, jos oppisin vaikka jotain uutta kissoista ja siten ymmärtäisin heitä paremmin!

Mitä kirja sisältää?
Kirja jakautuu esipuheen, lähteiden ja hakemiston lisäksi viiteen osuuteen: villikissasta kesykissaksi, pennusta aikuiseksi, tunnetilat ja hyvinvointi, käyttäytyminen, oppiminen ja älykkyys, sekä kissan suhde ihmiseen. Lisäksi keskellä kirjaa on kuvaliite, jossa on värillisiä kuvia liittyen kirjassa oleviin asioihin. Jokainen osio on jaettu lisäksi pienempiin teemaan mukaisiin osioihin, mikä ainakin helpotti itseäni kirjan lukemisessa. Kirja on täynnä hyvää tietoa kissoista ja kirja vastaa moniin kysymyksiin, mitä esim. Facebookin kissaryhmissä ihmiset kysyvät. Tälläisiä kysymyksiä tulee mieleen esim. miten kissat saa totutettua toisiinsa, lapsiin tai koiriin? Tai miksi kissa saattaa pissata vääriin paikkoihin tai voiko kissaa kouluttaa? Mistä kissat ovat oikeastaan lähtösin ja mikä rooli pentuajalla on kissan elämässä? Tässä vain muutamia lukuisista kysymyksistä, joihin kirja antaa vastauksia.

Yleinen arvio kirjasta:
Kirjan takakannessa on teksti: "kirja, jonka kissasi haluaisi sinun lukevan" - olen samaa mieltä! Kun kirjaa luki, tuntui, että kokoajan sai jatkuvasti lisää uutta tietoa kissoista, vaikka kissoista tiesikin ennestään jo paljon. Sanoisin siis, että kirja tuo hyvää infoa ihan kaikenlaisille kissaihmisille: niin pitkään kissan omistaneille, tuoreille kissan omistajille, kissaa miettiville kuin muillekkin kissojen kanssa aikaa viettäville henkilöille. Koska kirja on sopivan kokoinen ja jaettu pieniin osiin, sitä on helppo lukea vaikka pätkä silloin tällöin. Suosittelen kirjaa ja voisi sanoa, että toivon, että kissaihmiset lukevat tämän kirjan! Oma arvioni 4/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
Julkaistu: 1/2023

ISBN:
9789522226907
Kirjastoluokka: 67.452
Koko: 156 sivua
Ulkoasu: Nidottu (pehmeäkantinen)
Kustantaja: SKS kirjat
Kirjoittanut: Helena Telkänranta

Kuvittanut: Maija Karala

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:

Millaista on olla eläin? (2015)
Eläin ja ihminen — Mikä meitä yhdistää? (2016)
Millaista on olla lemmikki? (2023)
Millaista on olla koira? (2023)

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma
SKS

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2024 (esimerkiksi) kohtiin:
16. Kirjassa on valokuvia
44. Tietokirja, jonka on kirjoittanut nainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)