maanantai 19. joulukuuta 2022

Katsaus Pippendorfin kirjavat kummitukset -kirjaan

Mauri Kunnas on yksi tunnetuimmista suomalaisista lastenkirjailijoista. Kunnas onkin tuttu näky esim. kirjamessuilta ja jopa Linnan juhlista. Onko tuo mikään ihme, sillä Kunnas on kirjoittanut valtavasti upeita lasten kirjoja, jotka ovat ilahduttaneet paljon myös meitä aikuisiakin. Kun seuraa Otavan kirjakatalogeja, oikeastaan joka kevät ja syksy Mauri Kunnakselta ilmestyy jotakin, oli se sitten pieni lasten kirja, etsi ja löydä -tyyppinen kirja tai sitten aivan kokonaan uusi tarina. Nyt syksyllä saimme ihan uuden tarinan kummituksista!


Mitä kirja sisältää?
On perjantai ja 13. päivä. Monille kyseinen päivä on epäonnen päivä, mutta haamuille se on hassuttelupäivä, jolloin mennään mm. pelottelemaan muita ja yhteiselle puistopiknikille. Mummo kauhistelee teinien reikäisiä lakanoita ja vaatii heitä pukeutumaan illaksi uusiin tilaamiinsa lakanoihin. Mutta mummopa ei tiennyt, että paketit olivat menneet pakettiautomaalilla sekaisin! Paketista löytyykin värikäs pöytäliina, jonka teinit jakavat ja pukevat ylleen. Kaupungilla on hiljaista, koska moni pelkää liikkua tuona epäonnen päivän iltana. Kummitusten lisäksi paikalla on myös kummitusbongareita, jotka todella innostuvat nähdessään uudenlaisia värikkäitä kummituksia. Ja mitähän siitäkin seuraa?

Yleinen arvio kirjasta:
Kirjan voisi tiivistää kolmeen H-kirjaimeen: Hyvänmielen Haamu-Hassuttelua. Mauri Kunnakselta löytyy tosi monenlaisia kirjoja: on kirjoja joista oppii paljon, on etsi ja löydä -kirjoja, pienten lasten kirjoja, joulukirjoja... Sitten on näitä, joita kutsuisin ihan hyvän mielen saduiksi. Mielestäni on myös kiva, että Kunnaksen kummituksia tuodaan enemmän esiin, koska ovathan he älyttömän suloisia ja mielenkiintoisia hahmoja! Itse tarina on hauska ja lisäksi, kuten aina, arvostan Kunnaksen tapaa piirtää todella hienoja, yksityiskohtaisia kuvituksia. Jos miettii kirjalahjaa lapselle, mielestäni Mauri Kunnaksen satukirja on hyvä idea! Itse rakastan näitä kirjoja aikuisenakin. Oma arvosanani 5/5, jossa haluan korostaa nimenomaan kirjan hyvää mieltä ja rohkeutta olla omanlaisensa!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 9/2022

ISBN:
978-951-1-45242-3
Kirjastoluokka:
L 85.22

Koko: 26 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Mauri Kunnas

Kuvittanut: Mauri Kunnas

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin tästä.


Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2022 (esimerkiksi) kohtiin:
3. Kirja, jonka tapahtumissa haluaisit olla mukana
20. Kirjan hahmoilla on yliluonnollisia kykyjä
37. Kirjan kansi tai nimi saa sinut hyvälle mielelle

43. Kirja sopii ainakin kolmeen haastekohtaan

49. Kirja on julkaistu vuonna 2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)