sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Katsaus Langankiertoja-kirjaan

Molla Mills on monelle virkkaajalle tuttu nimi. Molla tunnetaan mm. suosituista Virkkuri-kirjoista ja lisäksi Molla on tehnyt erilaisia virkkausohjeita yhteistyössä mm. Lankavan kanssa. Mollan virkkausideat erottuvat massasta ja ideat on sellaisia, mitä en ainakaan itse ole Suomessa aikaisemmin nähnyt. Vaikka uusia Virkkuri-kirjoja ei hetkeen olekaan ilmestynyt, on Molla julkaissut uutta tuotantoa Langankiertoja-nimisen kirjan merkeissä!Mitä kirja sisältää?
Kirja sisältää reilut 20 uutta, upeaa Molla Millsin suunnittelemaa virkkaustyötä. Mukana on mm. laukkuja, mattoja, vilttejä, tyynyjä ja koreja. Monissa töissä on käytetty monille suomalaisille tuttuja lankoja, mm. Lankavalta ja Suomen Langalta. Ohjeiden lisäksi kirjasta löytyy myös mm. Mollan terveiset, vinkkejä virkkaajalle ja runsaasti isoja värikuvia.

Esimerkkejä kirjan sisällöstä.

Yleinen arvio kirjasta:
Itselläni on tapana repiä paperista lappusia, jotka laitan kirjanmerkiksi kaiken mielenkiintoisen kohdalle, joista ajattelen, että hei, tuon haluan tehdä joskus! No kirjahan tuli täyteen paperilappusia ja nyt itselläni on vähän ongelma, minkä haluaisin tehdä ensimmäisenä, kun monia kivoja vaihtoehtoja on niin paljon. Pidän kovasti mm. 66 sivulta alkavasta Kaunokki-kuosista. Haluaisin tehdä siitä tyynyn ja laukun. Leinikki  sivulla 76 taas puolestaan olisi kiva tyyny. Myös Keto-kuosista sivulta 140 saisi kivan tyynyn ja laukun. Mutta kun Raita-laukkukin sivulla 130 on niin ihana. Voi valinnan vaikeus! Mutta kun ongelma on tällainen, sehän on pelkästään hyvä asia, sillä mielekästä tekemistä piisaa pitkään! Mielestäni on kiva joidenkin kuosien kohdalla, miten samaa kuviota voi hyödyntää moneen tuotteeseen, esim. mattoon, tyynyyn tai laukkuun. Mielestäni kuosit ovat myös kauniita, niitäkin voisi olla niin monenlaisia. Kehuja antaisin myös siitä, että ohjeita on riittävästi ja että valokuviin on nähty vaivaa. Myös pieni kiva yksityiskohta, nimittäin kirjassa itsessään oleva kirjanmerkki on hauska pieni lisä. Arvostan myös, että ohjeissa on käytetty sellaisia lankoja, mitä suomalaiset voivat hyvin ostaa käsityökaupoista. Jos jotain olisin kirjassa pikkusen parantanut, olisi silmukat ja lyhenteet osio voinut olla mielestäni kuvallinen. Toisaalta uskon, että moni tämän kirjan hankkiva osaa jo kaikki virkkauksen perusteet, joten monille varmaan koko osio on turha. Mutta tykkään kovasti kirjasta ja suosittelen virkkaajia tutustumaan tähän kirjaan! Oma arvioni 4/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:
 
Julkaistu: 12/2021

ISBN:
978-952-7468-05-0
Kirjastoluokka:

Koko:
224 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja:
Laine Publishing
Kirjoittanut: Molla Mills
Valokuvat
: Emma Sarpaniemi, Jonna Hietala ja Sini Kramer

Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin:
Virkkuri 1
Virkkuri 2
Virkkuri 3
Virkkuri 4
Virkkurin kuosikirja

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa

Prisma
Laine Publishing

Sopii Helmet-lukuhaasteen 2022 (esimerkiksi) kohtiin: 
15. Kirja käsittelee aihetta, josta haluat tietää lisää
31. Kirjassa on jotain sinulle tärkeää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)