keskiviikko 9. helmikuuta 2022

UMK 2022 finalistit - ajatuksiani ja kuka on suosikkini?

Vuoden 2022 UMK ja Euroviisut lähenee! Tänä vuonna olen UMK:sta erityisen innoissani, sillä mukana on niin monia hyviä biisejä, joista useammankin voisi hyvin lähettää edustamaan Suomea Euroviisuihin. Kokosin tänäkin vuonna oman listani, mistä biisistä pidän eniten ja mistä vähiten. Haluan kuitenkin korostaa, että mikään biiseistä ei ole huono ja jokainen on ansainnut paikkansa UMK-finaalissa. Toivon todella, että jokainen artisti ottaa kokemuksesta kaiken irti, antaa kaikkensa lavalla ja osaa pitää hauskaa! Mitä listaani vielä tulee, olen laittanut artistit oman musiikkimaun mukaan. Jos biisejä katsottaisiin esim. ammattilaiskriitikon näkökulmasta, järjestys voisi olla ihan toinen. Lisäksi haluaisin ennemmin jakaa listan kolmeen osaan. Kolme ensimmäistä jakaisi sijan 1, kaksi seuraavaa sijan 2 ja kaksi seuraavaa sijan 3. Itselläni on siis oikeastaan kolme voittajasuosikkia!


1. Cyan Kicks - Hurricane
Kun esimmäinen UMK-biisi julkaistiin ja luin muiden kommentteja biisistä, odotukseni ei ollut korkealla. Kun aloin kuuntelemaan biisiä, olin ihmeissäni että mitä, mikä tässä nyt on muka vikana? Cyan Kicksistä tulee hieman Amarathe-fiilis ja Amarathehan on kova bändi! Cyan Kicksin Hurricanessa on asennetta, biisi on rock ja yksinkertaisesti jotain, mistä itse tykkään kovasti. Hyvä biisi, jota kuuntelee mieluusti ja voisi lisätä soittolistalleen! Toivon todella, että Cyan Kicks onnistuu esityksellään ja että esityksessä on jotain kivoja efektejä ja samaa hyvää asennetta mitä videolla. Uskon, että Cyan Kicks pärjää kisassa, mutta mihin asti, se riippuu niin äänestäjistä! Toivon myös, että bändi saa kisasta hyvää näkyvyyttä ja herättäisi levy-yhtiöiden ja kuuntelioiden mielenkiinnon.



2. BESS - Ram pam pam
BESSillä on paljon hyviä biisejä ja mielelläni kuulisin BESSiä enemmänkin! Ihmettelen kovasti, miksi BESSiä ei soiteta millään radiokanavalla, mitä itse kuuntelen, eli Novalla, NRJllä tai HitMixillä - vai enkö ole vain kuullut? Mielelläni ostaisin myös BESSin musiikkiakin, mutta nykyään harvoin Universal Music Group julkaisee enää CD-levyjä, mikä on todella harmi. Mutta mitä itse biisiin tulee, biisihän on todella menevä, biisissä on asennetta ja se jää päähän. Vaikka biisi on suomeksi, uskon, että myös Euroopassa tykätään tästä. Monet eurooppalaiset pitävät suomenkielestä ja onhan sen itsekin huomannut Euroviisuissa, että vaikka joku laulaisi ihan oudolla kielellä, biisi voi olla todella hyvä, jäädä päähän soimaan ja päätyä jopa soittolistalle. Mielenkiinnolla odotan, millainen esitys on tulossa! Toivottavasti nähdään huippubiisin lisäksi myös huippuasennetta!



3. The Rasmus - Jezebel
Mahtavaa saada kisaan joku oikeasti tunnettu ja menestynyt bändi! Hyvä mieli tulee myös siitä, että biisi on sen verran hyvä, että sillä voisi todennäköisesti pärjätäkin. Veikkaan, että hyvin todennäköisesti The Rasmus voittaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä? Mahtavaa, että bändi on saanut Empun mukaan kitaristiksi, sillä ainakin videolla Empulla näyttää olevan asenne kohdillaan ja toivon, että koko bändiltä nähdään hyvää asennetta myös lavalla. Kamalaa olisi, jos bändi vain menisi lavalle ja soittaisi biisin - se ei riitä. Tarvitaan asennetta ja eläytymistä! Jos The Rasmus valitaan ja kaikki menisi hyvin myös Euroviisujen semifinaaleissa, uskon, että finaalipaikka voisi olla hyvinkin mahdollinen! Vaikka The Rasmus on jo valmiiksi tunnettu, uskon, että paikka Euroviisuissa toisi valtavasti lisää näkyvyyttä ja mielenkiintoa koko Euroopassa. Ottaisikohan The Rasmus vaikka Cyan Kicksin lämppärikseen? Olisi kova setti!



4. Younghearted - Sun numero
Kun kuuntelin biisin, tuli fiilis että hei, tämä on vähän kuin jatkoa Iltan Kelle mä soitan? -biisiin, joka oli edellisenä vuotena UMK:ssa. Biisithän ovat siis ihan erilaisia, mutta kun Iltan biisissä pohdittiin, että kelle soitetaan, Youngheartedin biisissä ollaan valmis poistamaan numero. Ihan kun jossakin tarinassa oltaisiin löydetty joku jolle soittaa ja kun tämä joku on löydetty, ollaan mokattu ja nyt pyydetään anteeksi ja ollaan valmis poistamaan numero. Kukakohan suomalainen naislaulaja teki seuraavan jatko-osan tarinaan ensi vuoden kilpailuun? Kaunis biisi, tykkään kovasti! Toivon, että Younghearted saa kisan myötä hyvää näkyvyyttä ja toivon, että heistä kuullaan vielä monien uusien, hyvien biisien merkeissä!



5. Olivera – Thank God I’m an Atheist
Oliveran ääni on persoonallinen ja biisi on kaunis. Itselläni oli ennakkoluuloja biisin suhteen ihan vain nimen perusteella, että millainenkohan biisi mahtaa olla, kun lauletaan ateismista. Yllätyin, kun biisi olikin toimiva! Olisi mielenkiintoista tietää, miten eurooppalaiset tähän suhtautuisi. Toivon lavalla nähtävän samaa leijuvaa tanssia mitä videossa. Myös videon planeettaidea on kiva!



6. Tommi Läntinen - Elämä kantaa mua
Tommin biisissä on isosti noussut esille se, että kappaleen ovat kirjoittaneet Haloo Helsinki! -yhtyeestä tunnetut Elli Haloo, Jere Marttila ja Leo Hakanen. Kuulemma Elli on laulanut demolla, enkä voi olla kuvittelematta miltä biisi olisi kuulostanut, jos sen olisikin esittänyt Haloo Helsinki! Olisi hienoa kuulla kyseinen demo. Itse en ainakaan ole aikoihin kuullut Tommi Läntisestä mitään, onkohan Tommi nyt tekemässä paluuta? Tullaanko Tommilta kuulemaan enemmänkin uutta musiikkia? Elämä kantaa mua on omaan makuuni ns. perus hyvä biisi, jonka voisin kuvitella soivan esim. Yle Suomi -radiokanavalla. Tommin musiikkivideo on kovin yksinkertainen. Toivottavasti lavalle saataisiin jotain muutakin, kuin mies laulamaan. Niin, ja mielummin nahkatakki, kuin puvun takki!



7. Isaac Sene - Kuuma jäbä
Varmasti monilla muilla Isaac Sene on korkeammalla kuin sijalla 7 ja varmasti muutenkin biisi on sellainen, mikä jakaa mielipiteitä paljon. Biisihän ei ole huono, vaan tämän tyylinen musiikki ei ole niitä omia suosikkejani. Kyse on siis ihan puhtaasti musiikkimausta. Isaacin biisillä on itselläni kovat odotukset, millainen lavaesitys mahtaa olla. Voisin kuvitella, että tähän sopisi hyvin tanssijat, joiden koreografiaan on oikeasti panostettu. Millaisetkohan asut Isaacilla ja mahdollisilla tanssijoilla mahtaa olla? Mitenköhän muuten biisin teemaa tuodaan lavalla esiin? Odotan mielenkiinnolla!

Kuka on tämän vuoden suosikkisi UMK-artisteista?
Muistathan äänestää suosikkiasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)