lauantai 8. helmikuuta 2020

UMK 2020 finalistit - ajatuksiani ja kuka on suosikkini?

Olen seurannut Euroviisuja joka vuosi varmaankin siitä lähtien, kun Lordi voitti vuonna 2006. Pidän Euroviisuista, koska mukana on niin monta maata ja joka vuosi kilpailussa on niin monenlaisia kappaleita ja esityksiä. Lisäksi on kiva veikata, ketkä pärjää ja jännittää, miten pisteet jakautuvat. Suomen viisuedustaja on jo useana vuotena valittu UMK:ssa, eli Uuden Musiikin Kilpailussa, joita en ole pahemmin seurannut paitsi silloin, kun artistina oli varmasti Saara Aalto vuonna 2018 ja Darude 2019. Ehkä syy, miksi en aikaisempia vuosia ole katsonut, on ollut se, että artistit eivät ole olleet tarpeeksi mielenkiintoisia. Nyt 2020 mukana on kolme itselleni tuttua artistia ja kolme uutta. Yllätyksekseni kilpailun taso on jopa hyvä - ainakin kappaleiden perusteella. Odotan jännityksellä jokaisen artistin esitystä, miten kappaleet toimivat lavalla, sillä pelkällä paikallaan seisomisella ja ihan vain kappaleen laulamisella ei todennäköisesti pärjätä - mukana täytyy olla jotain muutakin. Toivon niin kovasti, että jokainen artisti ja artistien tukijoukot ja tiimi antaa kaikkensa ja että kilpailusta tulee tiukka! Toivon myös, että tuleva viisuedustaja ottaa viisumatkastaan kaiken irti, antaa kaikkensa ja tuo hyvää kuvaa Suomesta maailmalle!

Kenet itse lähettäisin Euroviisuihin ja mitä ajatuksia artistit ja kappaleet herättävät?


1. Tika – I Let My Heart Break
Pitkään olen miettinyt, että mihinköhän X Factor voittaja Tika on kadonnut ja onko Tika voittonsa jälkeen tehnyt musiikkia? Oli todella kiva yllätys huomata Tika UMK:ssa mukana! Yllätyin todella, että Tikalle ollaan saatu tehtyä oikeasti hyvä voimaballadi, joka myös sopii Tikalle hyvin! Odotan todella paljon, millainen esitys tulee olemaan UMK:ssa. Ainakin haluaisin nähdä Tikalla jonkun biisin arvoon sopivan asun ja jotain hienoja tehosteita, jotka sopii biisin voimaan. Toivon kovasti tsemppiä Tikalle!


2. Catharina Zühlke – Eternity 
Oikeastaan tuon ykkössijan voisi jakaa, sillä Catharina on yhtälailla suosikkini kuin Tika. En ole kuullut tai nähnyt Catharinaa aikaisemmin, mutta tykkään hänen äänestä ja kappale on hyvä. Kappaleessa on se kiva, että laulajasta näkyy sekä herkkä, että menevämpi puoli ja onkin mielenkiintosta, miten tämä tulisi lavalla näkymään? Osaan hyvin mielessäni kuvitella, miten yleisö lähtee mukaan menevän puolen alkaessa! Olisihan se huikeeta, jos olisi hieno esitys ja saisi myös koko Euroopan mukaan tunnelmaan!


3. Aksel Kankaanranta – Looking Back
Muistan Akselin jotenkin Voice of Finlandista ja Pyhimyksen jättiläinen-kappaleesta ja jotenkin on tullut sellainen mielikuva, että suomen kieli olisi enemmän Akselin juttu, mutta tämä kilpailukappale saa miettimään asiaa uudelleen. Jos kappaleella päästään Euroviisuihin ja saadaan menestystä, jatkaako Aksel englanniksi? Entä jos ei päästä ja ei tule menestystä, mikä suunta on sitten? Mutta mitä kappaleeseen tulee, näen/kuulen kappaleen hyvin sellaisena, mikä sopisi viisulavalle ja uskon, että Suomi voisi hyvinkin saada pisteitä. Toki tietysti esiintyminen vaikuttaa asiaan paljon!


4. Erika Vikman – Cicciolina
Menevä ja tarttuva kappale! Ainoa asia mikä kappaleessa huolestuttaa, on että miten Eurooppa suhtautuisi suomen kieleen? On vaikea kuvitella, miten muut maat kuulee kappaleen: onko suomen kieli kaunista vai kamalaa? Vaikka Erika on omalla listallani neljäntenä, uskon Erikan joko voittavan UMK:n tai ainakin olevan kärjessä kiinni, sillä kuuntelu- ja katselukertoja tällä biisillä on esim. Spotifyn ja Youtuben mukaan paljon enemmän kuin muilla kilpailussa olevilla kappaleilla.


5. F3M – Bananas
Kivaa, että mukana on myös ryhmä! Pidän kappaleessa olevasta tyttöenergiasta, mutta mietin onko kappale banaaneista nerokas vai omituinen? Toivon todella, että FM3:sesta kuullaan tulevaisuudessa lisää! Ehkä myös tulevaisuudessa tulisi parempia biisejä, jolla voisi pärjätä UMK:ssa myöhemmin?


6. Sansa – Lover View
Harmittaa niin paljon antaa negatiivista palautetta, mutta omasta mielestäni tämä on vaan tylsä. :( Mutta on hyvä muistaa, että musiikkimakuja on monia ja myös Sansalla ja tällä biisillä on tykkääjiä! 

Kuka heistä on oma suosikkisi?
Kenen toivoisit ja kenen uskot voittavan UMK:n?

2 kommenttia:

  1. Jes, ihanaa että löytyy muitakin UMK- ja Euroviisufaneja! Munkin lempparit tänä vuonna ovat Tika ja Zuhlke. Skeptinen niiden pärjäämisestä Euroviisuissa kyllä olen, mutta en halua liikaa levittää negatiivisuutta :D Sansan biisistä olen ihan samaa mieltä, jotenkin tosi tylsä :/

    VastaaPoista
  2. On mukavaa lukea muiden mielipiteitä kappaleista ja tietoa miten on ajautunut viisufaniksi. Mulla on vähän sama juttu että en haluaisi antaa negatiivista palautetta, mutta onneksi kaikista löytyy myös jotain hyvää. Onko millainen UMK-katsomo tulossa vai oletko paikan päälle menossa?

    Toivotaan meille kaikille oikein ihanaa viisukevättä! :) <3

    t. Anni

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)