perjantai 31. tammikuuta 2020

Katsaus Salasana: rakkaus -kirjaan

Salanasana: rakkaus herätti mielenkiintoni monestakin syystä. Ensimmäisenä katsoin, että onpa siinä kirjalla kaunis kansi. Myös nimi vaikutti kiinnostavalta, kuten myös kirjan esittelyteksti, jossa luvataan lyhyitä rakkauskertomuksia nuorille. Vaikka olenkin jo reilusti aikuinen, nuorten kirjoja ja lyhyitä tarinoita on kiva lukea!


Mitä kirja sisältää?

Kirja sisältää kaksitoista 13-15-vuotiaan näkökulmasta kirjoitettua lyhyttä rakkaustarinaa, joiden lopussa tarinan kertoja kertoo lyhyesti itsestään ja miettii kysymyksiä, joihin lukija pääsee vastaamaan. Monen tyyppisiä tarinoita kertovat niin tytöt kuin pojat. Tarinoita on kirjoitettu erilaisilla tyyleillä, kuten haaveillen, muistellen, keskustellen puhelimessa, päiväkirjan tai kirjeen muodossa.

Yleinen arvio kirjasta:

Kirjassa on paljon hyvää, kuten se, että kirjan tarinat ovat sopivan lyhyitä, henkilöitä on monenlaisia, kirjassa on kiva kuvitus ja jokaisen tarinan lopussa on kysymyksiä, mitä voi pohdiskella kunkin tarinan jälkeen. Lisäksi kirjaa lukiessa näin aikuisena muistaa hyvin ne ajat, kun oli itse rakkauden nälkäinen teini. Miten kirjailijat ovatkaan onnistuneet asettumaan niin hyvin teinien asemaan? Mutta sitten valitettava huono asia on, että kirja tuntuu mielestäni sekavalta. Joissakin tarinoissa pohdin, että onko kertojana nyt tyttö vai poika ja haaveillaanko tarinassa nyt tytöstä vai pojasta? Joissakin tarinoissa edes kuvitus ja hahmon tiedot eivät selventäneet tätä. Toisaalta taas voisiko olla, että kirja on tehty tarkoituksella niin, että kukin saa käyttää mielikuvitustaan tarinassa? Oma arvioni 2,5/5. Helsingin Sanomien arvostelussa kirja sai arvosanaksi peräti 4/5, joten uskon kyllä, että tälle kirjalle löytyy myös paljon tykkääjiäkin! Suositellaan rakkaudennälkäisille teineille!

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.


Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 9/2019
ISBN:
9789523540552
Kirjastoluokka: N84
Koko: 70 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Lasten Keskus
Kirjoittanut: Eppu Nuotio, Maami Snellman
Kuvittanut: Sanna Pellicioni

Osta kirja:
CDON
Adlibris

Suomalainen kirjakauppa
Prisma

Kirjapaja / Lasten Keskus
 
Sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 (esimerkiksi) kohtiin: 

 6. Kirjan nimi alkaa ja päättyy samalla kirjaimella

Kiitos Lasten Keskukselle! Tätä kirjaa lahjoitettiin 2 kpl Lapin keskussairaalalle lasten- ja nuortenosastoille useiden muiden kirjojen mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)