lauantai 29. kesäkuuta 2019

Ihanat Double Tile -rannekorut itse tehden

Kirjohelmen nettisivuilla on helmien ja korutarvikkeiden lisäksi monenlaisia työohjeita, joita voi tilata ilmaiseksi tilauksensa yhteydessä. Ihastuin moneen korumalliin, mitä olisin heti halunnut kokeilla, mutta tosiasiassa yhteenkin koruun saattaa tarvita hyvin monenlaisia helmiä ja tilaus kasvaa äkkiä isoksi. Lähdinkin siis muutamasta yksinkertaisesta korusta liikkeelle ja siitä mikä näytti mielestäni helpoimmalta ja yksinkertaisimmalta.

 Sama rannekoru eri väreissä. Kaikista tuli tosi kivoja!

Double Tile -rannekoruihin tarvitaan vain 3 asiaa: CzechMates™ QuadraTile -helmiä, CzechMates™ Tile -helmiä ja joustolankaa (ohjeessa joustamaton TOHO One-G-lanka jonka vaihdoin 0,8 mm joustolankaan). Ilmaisen ohjeen puolestaan löytää täältä. Ohjeessa sanotaan, että kutakin helmeä tarvittaisiin 24 kpl, mutta itse tein koruistani vähän tavallista pienempiä, joten määräksi tuli 22 kpl. Koruahan voi vapaasti suunnitella montaako väriä haluaa ja miettiä sitten, paljonko kutakin helmeä menee. Esim. kahdessa rannekoruistani käytin kahden värin sijaan yhtä väriä, joten yhtä väriä piti tilata kaksi pussia. Yhdessä pussissa on 40 helmeä, joka ei riitä yksiväriseen koruun. Kaksivärinen koru puolestaan on helppo muistaa: yksi pussi kutakin.

 Rannekorut ranteessa. Itse tehdyistä koruista saa ainakin haluamansa kokoisen.

Ohje on englanniksi, mutta mielestäni kuvien ansiosta helppo ymmärtää. Lähdin tekemään korua ohjeen mukaan, mutta vaihdoin TOHO One-G -langan 0,8 mm joustolankaan. Tästä tuli ongelma, että kun joustolanka olisi pitänyt pujottaa samasta helmestä uudestaan, se ei mahtunut. Lähdin siis tekemään korua omalla tavallani. Joustolangan täytyisi mennä kaikista neljästä läpi, mutta se ei mahdu useaan kertaan. Ratkaisin ongelman niin, että laitoin koruun peräti neljä joustolankaa yksi kerrallaan. Aina yksi lanka menee yhdestä helmen reiästä koko kierroksen ajan. Tässä on tärkeä muistaa katsoa missä asennossa helmet on, että joustolanka menee oikeasta reiästä. Lopuksi solmin jokaisen joustolangan alun ja lopun keskenään ja päälle vielä liimaa, että solmu pysyy varmasti. Korusta tuli vahva, eikä jäänyt sellaista tunnetta että menisi helposti rikki. Ja vaikka yksi langoista syystä tai toisesta katkeisi, koru pysyisi loppujen lankojen avulla silti kasassa. Saattaa ehkä lukiessa kuulostaa erikoiselta, mutta kun katsoo kuvia koruista ja helmistä, ymmärrätte kyllä miten ne menee. Toivottavasti.

 
Koruissa käytettyjä helmiä ja joustolankaa. 

Rannekoruissani käytetyt tuotteet: 
Stretch Magic joustolanka 0,8 mm kirkas (myös muut merkit käy, 1,0 mm liian paksu!)
CzechMates™ QuadraTile 6x6 mm 
Värit: hopea ja opaakki turkoosi
CzechMates™ Tile (laatta) 6 mm 

Mitä tykkäätte näistä koruista? Äitini tykästyi koruihin niin, että halusi myös oman Double Tile -rannekorun. Kiva nähdä itse tehty koru käytössä! 

 Helmijutuissa yhteistyössä Kirjohelmi - kaikkea kaunista koruntekijöille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)