torstai 1. marraskuuta 2018

Tunnelmia Helsingin Kirjamessuilta 2018

Helsingin Kirjamessuja vietettiin 25.-28.10.2018 Helsingin Messukeskuksessa. Itse olin messuilla ensimmäistä kertaa ja valitsin vierailupäiväksi torstain ihan sen takia, että todennäköisimmin monet ovat torstaina aamupäivällä vielä töissä tai koulussa ja messuilla on todennäköisesti silloin rauhallisinta. Nyt kun jälkikäteen mietin, messuilla oli todella rauhallista torstaina ja siellä oli jopa mukava liikkua. Missään ei silloin ollut suurta tungosta ja käytävillä pystyi hyvin liikkumaan. Olen aikaisemmin käynyt Turun Kirjamessuilla ja kyllähän messuissa eroja on. Helsingissä on esim. kaikki tietämäni tunnetut kustantajat, mutta Turussa oli puolestaan jotain näytteilleasettajia, mitä Helsingissä ei ollut. Kummissakin messuissa on siis puolensa. Lähdin messuille odottavin, avoimin mielin. Lähinnä halusin nähdä, millainen tapahtuma on kyseessä ja löytyisikö Helsingin messuilta jotain uutta ja mielenkiintoista. Löytyihän sieltä: uutta ja vanhaa!

 Tunnetuilla ja isoilla kustantajilla, kuten WSOY:llä ja Otavalla oli isot osastot.
Kuvasta näkee myös, että väkeä kyllä oli, mutta kuitenkin niin, että oli hyvin tilaa liikkua.

 Lapsille oli oma alue, jossa oli lapsille sopivaa ohjelmaa. Oli kiva nähdä messuilla paljon myös lapsia. Messuilla oli myös keskustelua siitä, että lapsille pitäisi lukea enemmän.

LumoStars:in osasto keräsi ihailuja etenkin tytöiltä.

 Antikvariapuolella huomasin lapsuudestani tuttuja lehtiä!

 Onpa Helsingissä söpö kirjastoauto!

 Ajattelin, etten viettäisi antikvariapuolella paljon aikaa mutta hupsista, innostuinkin etsimään 50-luvun naistenlehtiä äidilleni lahjaksi.

 Bongasin Herra Hakkaraisen!

S&S:n osastolla oli odotetusti naisenergiaa, sillä viimeaikoina on ilmestynyt monia kirjoja, joissa kerrotaan naisten saavutuksista.

Unicefin osastolla oli kiinnostava nähdä mm. The School-in-a-Box. Unicefin osastolla tuli kuitenkin syyllinen olo, kun ei liittynyt kuukausilahjoittajaksi. Sanoin useampaan kertaan olevani itsekin vähävarainen ja silti kysyttiin asiaa uudestaan moneen kertaan. Kun sanoin joskus lahjoittavani esim. lipaskeräyksiin, olisin toivonut, että siihen vastattaisiin kannustavasti ja kiittäen. Vähäkin silloin tällöin on jotain!

 Kaikki kirjat 2 e - ja väkeä piisasi. Nyt harmittaa, kun en tarkemmin tutkinut, mitä tuolla olisi ollut tarjottavana. Huomasin kuitenkin mm. aikuisten värityskirjoja ja 2 euroa kunnon värityskirjasta on tosi halpa! Jos joskus menen messuille uudemman kerran, pitää tutkia tarkemmin!

 Kariston nuortenkirjoja tarttui mukaan useampi kappale.

Jotain itselleni uutta ja mielenkiintoista löysin Duodecim:in osastolta. Mukaan tarttui opaskirjoja mm. masennuksesta, murehtimisisesta, paniikista ja sosiaalisesta jännittämisestä. Lähden todella mielenkiinnolla lukemaan näitä kirjoja!

Kyllä voisin sanoa, että messuista jäi kaikenkaikkiaan hyvä fiilis. Ehkä näistä ei kuitenkaan itselleni jokavuotista tapaa tule, mutta kyllä näillä varmasti joskus vielä tulevaisuudessa tulee käytyä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)