sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Katsaus Herra Hakkarainen kyläilee -kirjaan

Olen aina ihaillut Mauri Kunnaksen kirjoja ja miten yksityiskohtaisia Maurin piirtämät kuvat ovat. Monesti olen miettinyt, että kuvista saisi mainioita etsi ja löydä -kirjoja ja nyt niitä on viimein alkanut ilmestymään! Uusimmassa etsi ja löydä kirjassa Herra Hakkarainen kyläilee.
 

Mitä kirja sisältää?

Kirja sisältää kaksitoista aukeamaa, joista jokainen aukeama on aikaisemmista Mauri Kunnaksen kirjoista ennestään tuttuja. Kirjassa käydään mm. kummitustalossa, Koiramäessä, merirosvolaivassa ja rautatieasemalla. Jokaisella aukeamalla on 14-19 listattua asiaa, jotka pitäisi löytää aukeamalta. Lisäksi jokaisella aukeamalta löytyy jostakin Herra Hakkarainen ja Hämähäkki-Heikki. Kirjaan on kätketty myös Masa Marsu. Lisäksi jokaisella aukeamalla on aiheeseen liittyvä kysymys, kuten kummitustalossa: "Ovatko lepakot päivä- vai yöeläimiä eli ovatko ne liikkeellä mieluiten päivällä vai illalla?". Jokaisella aukeamalla on myös keksi ja kerro kohta, joka esim. kummitustalossa on: "Millaisia asioita sinä pelkäät? Miten saat pidettyä pelkosi aisoisssa tai voitettua sen?". Viimeisellä aukeamalla on myös ratkaisut, missä kaikki asiat sijaitsevat ja kysymysten vastaukset. 

Yleinen arvio kirjasta:

Plussaa kirjalle menee, että vihdoin Mauri Kunnaksen hienot, yksityiskohtaiset piirrokset päätyvät etsi ja löydä -tyyppiseen kirjaan. Plussaa myös siitä, että kirjassa ei ole pelkästään listattu asioita mitä etsiä, vaan joka aukeamalla on jokin aiheeseen liittyvä kysymys ja aihe, mistä voisi esim. kirjoittaa, piirtää tai keskustella. Miinusta taas siitä, että ainakin omasta mielestäni kirja tuntuu turhan ohuelta. Olisin toivonut ehkä muutamia lisäaukeamia. Lisäksi joitain sanoja en edes näin aikuisena tiennyt, esim. mikä on tulusrauta, talikko tai keritsimet. En sitten tiedä onko se hyvä vai huono asia? Itse en osaisi selittää lapsille, mitä ne ovat ja mitä niillä tehdään, mutta ehkä jos kirjaa lukisi vaikka mummulassa, mummu voisi kertoa? Mutta ei hätää - monet asiat ovat kuitenkin helposti ymmärrettäviä ja takaa voi kurkata vastaukset! Jos Mauri Kunnaksen piirrokset ja etsi ja löydä tyyliset kirjat ovat lukijan mieleen, niin kyllähän tätä kirjaa oli kiva tutkia ja pohdiskella kirjassa olevia asioita. Itse voisin ajatella kirjan antamista lahjaksi yhteisten lukihetkien kera, sekä esim. päiväkoteihin, kerhoihin, odotusauloihin ym. Niin, ja tietenkin sinne mummulaan lasten varalle! Oma arvioni 3/5.

Tutustu myös kustantajan esittelyyn kirjasta tästä.

Kirjan perustiedot:

Julkaistu: 2018
ISBN:
978-951-1-32825-4

Kirjastoluokka: L85.22
Koko: 29 sivua
Ulkoasu: Sidottu (kovakantinen)
Kustantaja: Otava
Kirjoittanut: Mauri Kunnas
Kuvittanut: Mauri Kunnas


Tutustu myös kirjailijan muihin kirjoihin Mauri Kunnaksen nettisivuilla.

Osta kirja:
CDON
Adlibris
Suomalainen kirjakauppa
Prisma

 
Sopii Helmet-lukuhaasteen 2018 (esimerkiksi) kohtiin: 

29. Kirjassa on lohikäärme
40. Kirjassa on lemmikkieläin
49. Vuonna 2018 julkaistu kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)