sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Nappien päällystämistä kankailla ja karkkipapereilla

Ajatus nappien päällystämiseen lähti selatessani Nappikauppa Punahilkan valikoimaa. Olen joskus aikaisemminkin miettinyt nappien päällystämistä, mutta päällystettäviä nappeja on ollut vaikea löytää. Tai jos nappeja on löytynyt, niitä on myyty vähän ja kalliilla hintaa. Tilasin kokeeksi setin, jossa on 25 kpl 18 mm päällystettäviä nappeja, sekä työkalu nappien päällystämiseen. Hintaa setillä on 8,25 euroa. 

 Nappipohja, nappiaihio ja työkalu (takana) nappien tekemiseen.

Kun katsoo nappipohjaa, nappiaihiota ja työkalua, ei paljoa älykkyyttä vaadi, miten homma toimii.Työkalun käyttöä on vaikea omin sanoin selittää, mutta Nappikauppa Punahilkalla on aiheeseen myös hyvin selkeät ohjeet. Nappeihin voi käyttää paitsi kankaita, myös esimerkiksi karkkipapereita. Karkkipapereilla päällystetyistä napeista saa mm. kivoja magneetteja.

Nappeja, jotka ovat päällystetty kankailla. Nappeja voi kiinnitää esim. hiuslenkkiin koristeeksi.  
Kankaat ovat myös Nappikauppa Punahilkan valikoimasta.

Karkkipapereita magneeteissa. Vaaleansininen ruutumagneetti on kankaasta.

Innostuitko? Alla vielä muutamia vinkkejä nappipohjien ostamiseen:
- Minkä kokoisia nappeja? Jutussa on käytetty 18 mm nappeja, mutta olisin itse tykännyt myös vähän isommista napeista, esim. 22 mm kokoisista.
- Minkä verran nappeja? Teetkö nappeja yksin vai porukalla? Haluatteko vain kokeilla vai tehdä nappeja enemmänkin?
-  Kannallisia vai kannattomia nappeja? Kannallisia nappeja voi ommella, kannattomia voi käyttää esim. magneetteihin. Itse käytin kannallisia nappeja, ja magneetteja varten miesystäväni poisti kannat.
- Työkalun kanssa vai täyttöpakkaus? Omistatko työkalun, tai jos teette nappeja porukalla, tarvitseeko useamman? Mikäli työkalua ei tarvitse, saa nappeja myös täyttöpakkauksina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)