keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Jouluekstra: Päivät ennen joulua

Tänä vuonna vietinkin joulua oikein pitkän kaavan mukaan ja useammalla paikkakunnalla. Päätimme, että tänä vuonna viettäisimme joulua miesystäväni vanhempieni luona Virtasalmella, ja kävisimme omilla vanhemmillani ennen joulua maanantaina. Samana maanantaina näin myös veljeäni ja tämän tyttöystävää. En ole koskaan aikaisemmin viettänyt varsinaista joulua muuta kuin oman perheeni kanssa, joten joulu toisaalla jännitti hieman. Miten perheiden joulutavat eroaisivat toisistaan? Millainen joulu olisi tulossa?

Omiin jouluperinteisiini on kuulunut viedä kynttilöitä sukulaisten haudoille aattoaamuna. Koska tänä vuonna en olisi kotona, veimme kynttilän jo viikonloppuna. Hautausmaalla oli todella rauhallista. Kynttilöitäkin oli jonkun verran. Veimme kynttilän vain läheiselle hautausmaalle, jossa isäni vanhemmat lepäävät. Pitänee käydä muilla haudoilla joskus toiste. Vaikka olenkin ateisti, pidän kynttilän viemistä haudalle kunnioituksena vainajaa kohtaan.Joulukoristeet ovat iso osa joulua. Ne luovat tunnelmaa. Vaikka en asunnollani pahemmin jouluna ollutkaan, halusin silti koristella pienen tekokuuseni. Pieni kuusi pieneen asuntoon, eikä lähde neulasia! Ja onhan se söpökin.


Tarjolla oli mm. erilaisia salaatteja, kaloja ja kinkkua. Laatitkot ym. toisessa pöydässä.

Maanantaina menimme vanhemmilleni, missä oli jouluruoka, glögitarjoilu, sekä lahjojen jako. Koska ei vielä virallisesti ollut joulu, säästimme monet paketeista aatoksi. Osaa lahjoista, kuten saamaani paistinpannua ja suklaarasiaa, ei ollut paketoitu. Paistinpannu on myös niin painava ja iso, etten viitsinyt sitä jouluksi suotta kuljettaa mukanani Virtasalmelle.


Glögin kanssa tarjolla oli mm. pipareita, joulutorttuja, pullaa, hedelmäkakkua...

Ruoka oli hyvää, vaikka en jouluruuasta niin välitäkään. Onneksi tarjolla oli myös perinteiset lihapullat ja perunat. Tämä perinne on joulupöydässämme juurikin siksi, etten pidä jouluruuista. Mutta maistuu ne lihapullat aina muillekin! Myös glögi oli hyvää herkkujen kera.

"Pukki" oli tänäkin vuonna piilottanut lahjat. Saimme miesystäväni kanssa peräti täyden muovikassillisen lahjoja. Ja aattona lahjoja tuli vielä lisää. Mutta siitä kirjoitan myöhemmin.

Kiitos perheelleni tästäkin joulusta! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)