tiistai 15. joulukuuta 2015

Jouluekstra: Joulupukin pajakylässä


Joku aika sitten piipahdin miesystäväni luona Rovaniemellä. Kun kerta Rovaniemellä asti käy, täytyyhän sitä nyt Joulupukin pajakylässäkin käydä, kun niin lähellä on. En ole koskaan aikaisemmin käynyt lapissa talvella. Siellä oli oikeasti talvi: lunta maassa ja pientä pakkasta. Etelässä lunta tai pakkasta ei juuri ole näkynyt. Olen kuitenkin käynyt lapissa ja joulupukin pajakylässä monta kertaa kesällä, mutta miten iso merkitys on, vieraileeko pajakylässä kesällä vai talvella? Kyllähän eroja löytyi. Vaikka pajakylä on kesälläkin ihana paikka, talvella pajakylästä tulee todellinen joulun satumaa.
Kun saavuimme pajakylään, ensimmäinen huomioni oli väkimäärä. Kesällä auton saa helposti parkkiin, mutta talvella sopivaa paikkaa saa hetken etsiä. Joulun alla ihmisiä on tietysti enemmän liikkeellä. Paljon näkyi lapsia, sekä turisteja. Vaikka väkeä oli paljon, ei se silti ollut liian ahdistavaa. Kävimme pajakylässä tosin maanantaina iltapäivällä, uskoisin, että viikonloppuisin väkeä on paljon enemmän. 

Kävimme ensimmäisenä Joulupukin pääpostikonttorissa. Itselläni on tapana, jos olen matkalla jossain, lähetän vanhemmilleni postikortin. Postikortti on kiva yllätys ja piristää päivää. Niitä on aina kiva lähettää ja saada.

Postin jälkeen kävimme Joulupukin kammarissa, missä on se "oikea joulupukki". Kammarissa kuljetaan pienen satumaisen tien läpi, joka päättyy rappusiin. Yläkerrassa voi tavata Joulupukin ja ottaa kuvan Joulupukin kanssa. Kävin siellä viime kesänä, mutta nyt jonoa oli niin paljon, että jätimme pukin tapaamisen väliin. Tie päättyy pieneen matkamuistomyymälään.

Pajakylän piha on upea. Jouluiseen koristeluun on panostettu. Kuusia on paljon ja niissä on erilaisia koristeita. Pajakylän pihalla seisoo myös valtava, monta metriä korkea lumiukko. Kyllä, lunta se on, kokeilin itse.

Kiertelimme hetken pajakylän pihassa, ja menimme vielä käymään vähän sivussa olevassa joulutalossa. Joulutalossa on iso matkamuistomyymälä, joulunäyttely, sekä TOINEN Joulupukki. Tämän joulupukin luo kuljettiin joulunäyttelyn läpi, eikä jonoa ollut lainkaan. Jos Joulupukin haluaa tavata, suosittelen enemmän kammarin pukkia kuin tätä joulutalon pukkia. Joulutalon pukki ei tunnu niin aidolta, mitä kammarin pukki. Mutta tuskin ainakaan lapset eroa huomaa?

1 kommentti:

  1. Pukki ei tunnu siksi yhtä oikealta kuin Kammarin pukki, koska Kammarilla on se aito ja oikea :) se vaan on harmi, että tuo Joulutalon pukki on helpompi löytää jos ajaa keskustan suunnasta ja jää ekalle parkkipaikalle.

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)