perjantai 17. heinäkuuta 2015

Mitä ostin stipendirahoilla?

Ihan mahtava homma, että sain saamani stipendin rahana, eikä esim. lahjakorttina johonkin tiettyyn kauppaan. Eri kaupoissa saattaa olla hyvinkin erilaiset hinnat ja valikoimat. Stipendin saatuani mietin todella pitkään, mihin käyttäisin saamani rahat. Selvää oli, että kun tietokirjallisuusstipendi on kyseessä, rahat menisivät ilman muuta tietokirjallisuuteen. Mistä olen todella kiinnostunut? Mistä voisi olla hyötyä itselleni, sekä ehkä muille? Olenko miettinyt pitkään jotakin kirjaa, mutta en ole raaskinut ostaa? Esittelen tässä jutussa mitä kirjoja ostin, miksi, mistä ja mihin hintaan.


Päivi Hamarus: Haukku haavan tekee (2012) 28,40 € (Adlibris)
Tästä kirjasta joskus kirjoitin blogissanikin. Juttu löytyy tästä. Mielestäni kirja oli niin hyvä, että halusin hankkia sen ihan omaksi. Haluan, että lähipiirissäni ei kukaan kiusaa tai joudu kiusatuksi. Jos niin kuitenkin tapahtuu, haluan tehdä asian hyväksi jotain. Joskus saattaa tarvita kirjan hyvät neuvot voivat tulla tarpeen.

Bev Cobain: Apu-a (2001) 11,90 € (Adlibris)
Tässä kirjassa autetaan nuorta tunnistamaan masennuksensa ja hakemaan apua. Olen itse ollut joskus masentunut ja vaikka asiat onkin nykyään hyvin, aihe koskettaa ja kiinnostaa. Koska tiedän, mitä olo voi pahimmillaan olla, ja kun muistelee minkälaisia ajatuksia nuorena oli, miettii nyt myöhemmin, voisiko itse olla avuksi muille? Opin tästä kirjasta paljon. Halusin sen itselleni, koska kirjassa on paljon hyviä neuvoja, joita voin joskus ehkä hyödyntää itselläni tai läheisilläni.


Rinna Saramäki: Hyvän mielen vaatekaappi (2015) 7,20 € (Adlibris)
Vaatteet, asusteet, muoti ja pukeutuminen kiinnostaa itseäni suuresti. Unelmieni ammatti olisi stylisti tai muotitoimittaja, mutta haaveammattiin pääseminen olisi kovin vaikeaa, joten se taitaa jäädä vaan unelmaksi. En ole vielä lukenut tätä kirjaa, mutta mitä olen kirjaa selaillut, uskon että saan vastauksia kysymyksiin, kuten: ”Minkälaisia vaatteita kannattaa ostaa” ”Mistä syystä kannattaa ostaa?” ”Ostaako vaatteita liikaa?” ”Tarvitseeko kaikkia vaatteita?” ”Kuinka pestä vaate?” ja moniin muihin vaatteisiin liittyviin kysymyksiin.

Minna Keinänen & Harri Nyman: Kissojen Suomi (2014) 19,95 € (Suomalainen kirjakauppa)
Kissat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Monenlaisia kissakirjoja on tullut luettua, mutta kirjat ovat lähinnä kertoneet kissan hoidosta ja minkälaisia kissoja on. Kissojen Suomi ei ole kissan hoito-opas, vaan kertoo enemmänkin kaikesta muusta kissoihin liittyvästä. Itseäni ainakin on kiinnostanut kovasti, koska ja mistä kissat ovat alun perin Suomeen tulleet? Minkälaista kissojen elämä on ollut ennen? Mitä kaikkia uskomuksia kissoihin on liittynyt? Todella monipuolinen ja mielenkiintoinen kirja kissoista. Suosittelen kissaihmisille!

Sini Visa: Kinuskikissan helpot suosikit (2014) 25,80 € (Adlibris)
Kinuskikissalla on vaikka mitä ihanan oloisia reseptejä ruuanlaittoon ja leivontaan. Olisi mukava oppia tekemään jotain uusia ja erilaisia tarjottavia. Opiskelen kodinhuoltajaksi, jonka tehtäviin kuuluu myös ruuanlaittoa, joten uskon, että kyseisen kirjan reseptejä voidaan joskus hyödyntää koulussakin.

1 kommentti:

  1. Tosi mielenkiintoisia kirjoja! Multa löytyy myös kaapista jokin tietokirja kissoista (olenhan kissaihminen ja kahden kissan onnellinen omistaja). :-) Kinuskikissan reseptit ovat myös mulle tuttuja. :p

    therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)