torstai 18. kesäkuuta 2015

Suosittelen: Rovaniemen kirpputorit & muuta secondhandiä

Kesälomareissulla Rovaniemellä kävin monella kirpputorilla. Monissa kaupungeissa saattaa olla monta pientä tai keskikokoista, "ihan ok" kirppistä, mutta Rovaniemellä oli positiivinen yllätys se, että kirpputorit olivat isoja, sisältävät paljon erilaista tavaraa ja ovat noin muutenkin kivoja paikkoja. Mikäli siis Rovaniemelle on suuntaamassa ja kirpputoreista pitää, niin suosittelen kyllä etenkin seuraavia kirpputoreja:
  


SPR Kontti Rovaniemi: Lähin SPR Kontti on itselläni Tampereella mutta jostain syystä en ole ikinä saanut aikaiseksi käytyä siellä. Rovaniemellä miesystäväni halusi näyttää Kontin ja tykkäsin paikasta kovasti! Kontti on mielestäni vähän niinkuin kiva käytetyn tavaran supermaketti, missä kaikki tuotteet on kivasti järjestyksessä: lelut omalla puolellaan, kirjat omallaan, vaatteet omallaan... Tälläisessä paikassa on paljon helpompi asioida kun ns. tavallisella kirppiksellä, jossa yhdessä pöydässä on yhtä sun toista tavaraa sekaisin. Konttiin tulevat tavarat ovat lahjoituksia, ja myydyistä tuotteista saatu tuotto menee hyväntekeväisyyteen niin kotimaahan kuin ulkomaillekkin. Hinnat ovat todella edullisia, joten itselleni ainakin tuli ainakin todella hyvä mieli siitä, että sain ostokset edulliseen hintaan ja tein samalla hyvää! Itse löysin Kontista itselleni kierrätysmateriaalia, kuten kangasta (iso pala 1 e) ja nappeja (n. 1 dl 1 e).Kirpputori Tuhat-Tori: Rovaniemen keskustassa sijaitseva "perus" kirpputori. Myynnissä myös polkupyöriä, huonekaluja ym.Kirpputori Vintikki: Iso, kiva kirpputori. Sekä uutta että vanhaa tavaraa ja tavallisten kirpputoripöytien lisäksi erilaisia teemapöytiä, kuten iso valikoima erilaisia kirjoja. Itse bongasin kirpputorilta Kukaan ei kaipaa sinua nimisen nuorten kirjan, joka on ilmestynyt vuonna 2014. Kaupoissa kirja maksaa n. 18-30 euroa, mutta kirpputorilla hintaa oli vain 5 euroa. En ensin malttanut ostaa kirjaa, mutta palasin kirpputorille myöhemmin, kun uskoin katuvani, jos en olisi kyseistä kirjaa niin halvalla ostanut.Varastotien kirpputori: Aivan jäätävän iso kirpputori. Voisi kutsua kirpputorien hypermarketiksi. Kirpputorilla on paljon sekä ihan perus kirpputoripöytiä, että sitten teemaosastoja, kuten uutta käyttötavaraa, huonekalut, astiapuoli yms. Jos oikeasti meinaa rauhassa katsella koko kirpputorin, niin kannattaa varata kunnolla aikaa, täällä on hyvin vaikea vain "poiketa pikaisesti katsomassa". Ehdottomasti käymisen arvoinen, jos kirpputoreilla tykkää käydä.Cityn kirja: Kiva kirjakauppa! Myymälässä on sekä uudempia, että vanhempia käytettyjä kirjoja. Kiva yllätys kaupassa oli myös sarjakuvapuoli. Itse en muista nähneeni mitään huonokuntoista myynnissä. Itse ostin kaupasta Mitä Missä Milloin 1990 kirjan hintaan 5 euroa.

3 kommenttia:

  1. Hieno tää blogin värimaailma :) Kirppareita on kyllä huippua kiertää, kun voi löytää kaikkea mukavaa itselleen ja usein todella halvalla! :)

    http://lifeonearth-marianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hyvää tekstiä ja mielenkiintoisia aiheita! :)

    VastaaPoista

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)