maanantai 29. kesäkuuta 2015

Tunnelmia kesälomalta osa 4 – Virtasalmella

Rovaniemen matkan jälkeen palasimme miesystäväni kanssa muutamaksi päiväksi kotiini ennen seuraavaa reissua. Suuntana tällä kertaa olisi itä, tarkalleen ottaen paikka nimeltä Virtasalmi. En tiennyt, enkä tiedä vieläkään kyseisestä paikasta juuri mitään. Kyseessä on pieni Pieksämäkeen kuuluva kylä, jonne menimme miesystäväni vanhempien luokse. Matka jännitti todella paljon. Miten ihmiset suhtautuvat? Minkälainen paikka Virtasalmi mahtaa olla? Miten viihdyn siellä? Tuleeko siellä olemaan tylsää? Mutta voihan olla, että viihdynkin siellä? 

Nyt kun olen palannut taas takaisin kotiini ja mietin Virtasalmella Juhannuksena viettämääni aikaa, niin en oikein osaa sanoa mitä mieltä olen. Oli paikassa ja matkassa omat hyvät ja huonot puolensa. Huonoa oli oma jännittäminen, uusiin tapoihin tottuminen, ahdistus ajatuksessa miten korvessa on ja ennen kaikkea hyttyset! Niitä oli paljon. Todella paljon. Yhtenä päivänä varmaan ihan valehtelematta tapoin sata hyttystä, ellen jopa enemmän. Hyvä etten paniikkikohtausta saanut, sillä kammoan hyttysiä niin paljon. 


Oli reissussa paljon hyvääkin. Tapasin uusia ihmisiä ja pikkuhiljaa rohkaistuin olemaan rennompi ja avoimempi. Huomasin myös, että vaikka korvessa oltiinkin, voi tekemistä silti olla paljon. Erilaiset pelit, lasten kanssa leikkiminen, trampoliinilla hyppely, koiran kanssa leikkiminen ja ulkoilu, grillaaminen, geokätköily… Toki välillä sitä kaipaa ja sai myös omaakin aikaa, jolloin pystyi käymään esim. tietokoneella tai lukea kirjaa tai tehdä ristikkoa. Yhtenä päivänä kävimme jäätelöllä ja veneilemässä. En ole koskaan ollut ennen veneilemässä. Veneily hiljaisella järvellä oli todella rauhoittavaa. Nyt ymmärrän paremmin veneilyä ja sitä, miksi jotkut tykkää lähteä esim. kalastamaan järvelle. Voisin hyvin ajatella itsekin kokeilevani sitä. En itse tosin syö kalaa, mutta eiköhän ne jollekin kelpaisi.


Nyt kun ihmisiin (ja koiraan) on tutustunut ja paikka on tuttu, uskon että seuraavalla kerralla viihdyn Virtasalmella paljon paremmin. En itse voisi ajatella muuttavani näin pieneen paikkaan, mutta mukava se on välillä maallakin päästä poikkeamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)