maanantai 29. toukokuuta 2017

Wetterhoffin bloggaribrunssilla 2017

Olen pitkään seurannut erilaisia käsityöteemaisia blogeja. Blogeista saa monesti kivoja vinkkejä ja ideoita. Joskus katselin erästä blogijuttua, jossa bloggaaja kertoi käsityöteemaisesta bloggaribrunssista Wetterhoffin talossa. Kun katselin kuvia ja luin tekstiä, mitä ohjelmassa on ollut, voin kyllä myöntää, että kateus iski. Tänä vuonna huomasin Instagramissa Ihana-lehden profiilissa mainoksen, jossa kerrottiin tulevasta brunssista ja mihin ottaa yhteyttä. Vähän mietin, että mahdankohan päästä mukaan, kun blogini ei ole pelkästään käsityöteemainen ja hienoja blogeja on niin paljon, mutta pääsin kuin pääsinkin mukaan! Kun katson kartasta, paljonko kotiosoitteestani Wetterhoffin talolle on matkaa, niin sellaiset 730 km. No, ei se mitään. Onneksi junaliput on nykyään edullisempia, ja samalla vietin mukavan viikon vanhemmillani lähempänä Hämeenlinnaa. Brunssille meno jännitti todella paljon, johtuen siitä, että jännitän aina uusia tilanteita ja uusiin ihmisiin tutustumista. Mutta halusin mennä brunssille ja haastaa itseäni. Ehkä joskus tulevaisuudessa uudestaan ja vähän rennommin mielin? Oli kuitenkin mukava tavata ihmisiä ja päästä osallistumaan brunssille, ihanaa, että tällaisia järjestetään!

Jotkut ovatkin jo Facebookissa kyselleet, miten näihin pääsee mukaan? Alussa kerroin oman tarinani, miten brunssille päädyin, mutta suosittelen esim. tilaamaan Wetterhoffin uutiskirjeen ja liittymään bloggarilistalle. Klikkaa tästä. Rohkeasti vain mukaan! :)

Wetterhoffin talon lisäksi Hämeenlinnassa on vaikka mitä nähtävää! Kurkkaa esim. Visit Hämeenlinnan sivuille tästä.

Wetterhoffin talo ulkoa. Useasta ovesta arvuuttelin, mistäköhän ovesta bloggaribrunssille mennään. 
Päädyin keskimmäiseen.

Oven takaa löytyikin jo opaste brunssille!

Itse olin muutaman minuutin myöhässä johtuen taksin odottelusta, mutta kerkesin hyvin mukaan! 
Päivä alkoi itse brunssin herkuista.

Itse pidin hillopurkin takana olevasta jalapenoleivästä, vaikka tulista olikin. 
Myös pienet makeat tarjottavat olivat ihania. <3

Cobblerinan Sanna Niskanen esittelemässä töitään. 
Cobblerinan lisäksi brunssilla oli muutamia muitakin esittelypöytiä.

Bloggaajat jaettiin kahteen ryhmään. Itse päädyin ryhmään, jolle ensin esiteltiin hieman taloa. Oli mukava saada ihan opastettu kierros, jotta ymmärsi enemmän talosta ja sen historiasta. Uudistettu myymälä on todella upea! Valikoimassa on paljon erilaisia lankoja ja muita käsityötarvikkeita, sekä valmiita käsitöitä. Pidän myymälän tilavuudesta, valoisuudesta ja siitä, että on säilytetty myös jotakin vanhaa.

Turkoosin ystävänä huomioni kiinnittyi tähän ryijyyn.

Myymälän valmiita tuotteita.

Tekstiiliartesaani Tarja Lindforsin kangaspuilla kutomia kirjankansia.

Ehkä eniten odotin bloggaribrunssilta pajoja, missä pääsi itse tekemään! Ensimmäinen kokeiluni oli rautalangasta tehty sormus. Kuvassa olevat sormukset eivät ole itse tekemiäni, vaan mallitöitä mistä katsottiin minkälaista sormusta haluaa alkaa tekemään. Vaihtoehtona oli myös tehdä langanohjain.

Kalligrafia testausta. Pöydällä olevalle kankaalle sai harjoitella ja jättää pienen jäljen itsestään yhteiseen teokseen. Jokainen bloggaja sai myös oman pussukan, mitä sai koristella mm. näillä tusseilla ja kirjomalla farkkukuvioita, joita sai leikata Ihana-lehden pisteellä Sizzix:in Big Shot-kuvioleikkurilla.

Vähän jäi harmittamaan, että saman pöydän ääressä oli niin monenlaista tekemistä: kuvioiden leikkausta, korvakorujen askartelua ja käpypitsin tekemistä. Väkeä luonnollisesti oli pöydän ääressä paljon. Kaikkea pääsin kokeilemaan, paitsi korvakoruja, mutta onneksi näihin korvakoruihin on ohjeet Ihana-lehdessä
Ehkäpä teen korvakorut joskus kotona?

Kukaan bloggaajista ei taatusti lähtenyt brunssilta tyhjin käsin! Omien tekemysten lisäksi kukin bloggaaja sai peräti kaksi goodiebag:ia! Toisen lahjoitti Wetterhoff, toisen Hämeenlinnan kaupunki. Kasseihin oli hyvä laittaa myös brunssilta tarttuvia muita juttuja mukaan, kuten lankakarttoja, Niittyvillan tuunaustarvikkeita ja Cobblerinan pieni lahja, jonka sai itse valita. Valitsin ihanan sinisen laukkukoristeen. Kasseistahan löytyi monenlaista esitettä, uusin Ihana-lehti, muistikirja, Sibelius-viuhka... Hämeenlinna-kassissa ollut nalle puolestaan on supersuloinen, kiva muisto. :) Pyöreä juttu nallen takana puolestaan on parkkikiekko.

Iso kiitos vielä järjestäjille ja osallistujille brunssista!

2 kommenttia:

Olit sitten tuttu tai tuntematon, kommentit ovat aina tervetulleita! :)